След речта: Всички в Европа говорят за Плевнелиев

ЕП отпечата пощенски плик с лика на президента
9 юни 2016 22:31,
846
След речта: Всички в Европа говорят за Плевнелиев
Снимка: БТА

Посланието на президента Росен Плевнелиев за по-силна и интегрирана Европа, отправено от трибуната на Европейския парламент в Страсбург, беше широко отразено от световните медии.
 
В материал по повод обръщението на българския президент пред ЕП френското издание "Либерасион" поставя фокус върху призива на държавния глава Росен Плевнелиев лидерите на ЕС да не допускат дестабилизация на общността от страна на външни сили. "В проевропейскта си реч, силно аплодирана от евродепутатите, г-н Плевнелиев остро разкритикува Москва, която не подкрепя принципите на международното право. Русия цели да дестабилизира Европейския съюз, предупреди президентът на България и посочи, че украинската криза е сложила началото на един период на "студен" мир", пише "Либерасион".

Още по темата
Думите на Росен Плевнелиев, че България неотлъчно застава зад принципите на Европейския съюз – единството, солидарността и върховенството на закона, са цитирани от "Евронюз". Медията акцентира и върху призива на държавния  глава страната ни да се присъедини възможно най-скоро към Шенгенското пространство. Ефективният начин, по който е опазила границите си по време на имигрантската криза, е посочен като аргумент на държавния глава за приемането на България в зоната без граничен контрол.
 
Агенция "Франс Прес" отбелязва посланието на Росен Плевнелиев, че Европейският съюз не бива да губи единството си и да позволи държавите членки да се интегрират на "няколко скорости".
 
В материалите по повод речта на президента пред ЕП световните медии поставят акцент върху изразената от държавния глава подкрепа за задълбочаване на сътрудничеството на ЕС с държавите от Западните Балкани, призива общността да даде тласък на нови интеграционни проекти и присъединяването на България към Шенгенското пространство във възможно най-кратки срокове.
 
Във фокуса на международните медии е и апелът на държавния глава ЕС да използва активно инструментите си, за да се противопостави на силите, които не се съобразяват с принципите на международния правов ред.
 
Европейският парламент отпечата пощенски плик с лика на президента Росен Плевнелиев. Това е традиция на институцията, чрез която се отбелязва участието на държавни глави в пленарните сесии на законодателния орган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


846
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
13
 
! Отговори
аз преди 7 години
всички *** на пощенски пликове заповед от ЕП
16
46
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Росене ти си най--великия български ПРЕЗИДЕНТ. Гордеем се с теб. Кандидатирай се и те избираме на първия тур. Страшен си. ЖИВ И ЗДРАВ ДА СИ ДЪЛГИ ГОДИНИ.
15
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англия да излезе от ЕС и той си отива.... Да видим България към кого ще се обръща тогава...СКАПАН ЛИЦЕМЕРЕН ЕС!
14
13
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марионетка,кукла на конци които знаем кой дърпа отгоре или гаден разлигавен гол ***.
13
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навярно така се гради международна кариера - на гърба на врага , за чужди мил и драг , а нашите са си наши .
12
51
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изцяло за ЕС и прозападна политика и дистанциране от Русия - това е дневния ред на интелигентните хора.На необразованите, селяците и простаците им е на сърцето Русия.И те не знаят защо, но си милеят за нея.Шизофрения баце.
11
13
 
52
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
И относно Украйна, само ЕС и САЩ са имали интереси, Русия нямало право на такива, пък за Украйна да не говорим.... пионки в собствената си държава, както нас...И тоз платен шут, който след мандата си ще замине на висок пост някъде из западните държави ми говори, че българите се връщали от чужбина и прочие и прочие....СМЕХ ГОЕМ!
10
66
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да го мразите, този е единствения с топки, който назовава проблема в очите - Русия.Посочете ми една държава в обкръжението на Русия, която просперира...Беларус,Казахстан, Монголия, Чечня, другите станове...????? Някой от тях да живее добре.А самата Русия...абсолютна клоака...корупция, олигарси и мафия.Тези, които се откопчиха - Румъния, Полша, Литва, Латвия Естония и другите източноевропейски държави просперират и дърпат.Само русофилска България мирише на умряло :(
9
20
 
51
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Русия е виновна, че ЕС по подобие на Римската империя вместо да си реши вътрешните проблеми , тя завладява нови територии (Украйна) чрез което временно си решава проблема, но само на пръв поглед, в действителност го влошава... ЕС не се погрижи Италия, Испания, Португалия да излязат от рецесия, не се погрижи за Гърция, България, Румъния, Унгария да изравнят стандарта си с този на Германия....А в същото време отмъква из под носа на Русия , един потенциален украински пазар за немските стоки....
8
24
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека отпечатат и тоалетна хартия с неговия лик. Много ще се харчи!)))))
7
88
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на президента на Бьлгария!Говори какво сьрце му каже! Ще гласувам пак за него?
6
81
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един от много малкото честни и загрижение за държавата България политици.Всичко друго е турско или руско ***, което ни продава за жълти стотинки.А изпростелия чалгизиран народ, дето не е ходил по на запад от Кюстендил се възхищава на деградати като Слави Трифонов, Волен Сидеров, Ахмед Доган и митьо очите.Сега ще видите каква омраза ще се изсипе върху президента от коментиращите злобари.С такъв *** народ няма как да сме нормална държава.
5
60
 
18
 
! Отговори
Хибрид 1 преди 7 години
Аз не подкрепям българския президент! Аз подкрепям Владимир Вагиналкин, не... не беше Вагиналкин, ами беше Владимир Дупкин.. неее... Владимир Катеричкин...Уфф, как беше, бе? Припомнете ми, моля ви!
4
28
 
88
 
! Отговори
1 преди 7 години
Този е за съд за национално предателство
3
22
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ ДОКАТО Е НА ВЛАСТ БУДАЛИСОВ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА!!!!БЕЗ СОРА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕН СА ВЕЧЕ ПРЕДРЕШЕНИ!!!! ДОРИ И 30% ДА Е ЗА ГЕРБ ОНИЯ ЩЕ ГИ НАПРАВЯТ НАД 50%ВИДЯХТЕ КАК БЯХА ФАЛШИФИЦИРАНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ!! ПРИ РЕАЛНИ ГЛАСОВЕ 40% ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ!! ЗА КМЕТ БИЛИ ГЛАСУВАЛИ НАД 52% ПРИ ЕДИН И СЪЩ ЕЛЕКТОРАТ!!!ПЛЕВНЕЛИЕВ БЕШЕ СЪЩО НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМЕН ПРЕЗИДЕНТ И ОЩЕ Е!!!!!!!
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3мечти......мечти......мечти......
1
41
 
127
 
! Отговори
Иван Иванов преди 7 години
Този президент е позор!Съжалявам, че гласувах за него.. срам ме е от него.