Кой пречи на ГЕРБ? Орешарски, Виденов, хан Аспарух...

Бъдещето ще е черно, докато ГЕРБ са на власт, заключи Нинова
15 юни 2016 11:36,
126
Кой пречи на ГЕРБ? Орешарски, Виденов, хан Аспарух...
Снимка: архив, Bulphoto

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обвини ГЕРБ, че непрекъснато се опитва да прехвърля отговорността за неуспехите на предшестваниците си.

Още по темата
"Това е навикът ви - винаги да прехвърляте отговорност назад. На Орешарски, на Жан Виденов и на хан Аспарух", каза тя по време на сблъсък между БСП и ГЕРБ в пленарната зала. Той избухна заради поредните упреци на социалистите, че управляващите са се провалили с усвояването на средствата по европейските програми. 

Нинова припомни на ГЕРБ, че са били единственият кабинет, който е бил свален с проливане на кръв. "Не мислете, че ние сме толкова късопаметни и народът не помни 2013 г. ", каза тя от трибуната. Соцлидерката заключи, че бъдещето ще е черно, докато ГЕРБ са начело на държавата. 

Преди това БСП отново разкритикува ГЕРБ за проблемите при усвояване на средствата по програмите на Европейския съюз. Социалистите показаха от трибуната на парламента писмо от Брюксел, в което се казва, че България е заплашена от санкции по европейските програми. Още вчера БСП предупреди, че заради санкциите около 1,1 млрд. лв. ще трябва да бъдат покрити от държавния бюджет.   

От фонд "Земеделие" още вчера отрекоха изявленията на социалистите. 

"Ето го писмото от Брюксел, което го нямало и което разбуни толкова много духовете", каза от трибуната на парламента соцдепутатът Драгомир Стойнев. Той обясни, че в него пише, ЕК  не вярва на сертифициращия орган у нас и че проверките на фонд "Земеделие" са показали  несъотвествия. 

Стойнев попита защо писмото от Брюксел се крие и защо се заплашват медиите, които го публикуват. Той обясни и че злоупотребата с евросредствата била видима навсякъде. Соцдепутатът разказа за ремонта пред НДК, който глътнал 13 милиона лева, но плочките пред двореца още били от преди десетилетия. 

"Дадохте няколко милиона за дръвчта и храстчета", обобщи Стойнев. Той изреди и Северната тангента, където от бързане да се пререже лентата има ежедневни протести и магистрала Марица, която пропаднала малко след откриването й.   "Дано не падне и стериопорът, който залепихте по домовете на хората, че пак ще трябва да теглим заем", каза още Драгомир Стойнев. 

Той призова ГЕРБ да забравят партийния си егоизъм и да си тръгнат навреме пледи да завлекат и страната със себе си. Стойнев обяви, че основният въпрос е откъде ще дойдат парите за запълване на разходите. "С нови заеми ли?", попита той.   Стойнев отхвърли упреците, че атаката на БСП е предизборна. "БСП не е ГЕРБ, не живеем от избори до избори, не се храним с мандати. На изборите последна дума ще има този, който не лъже", каза Стойнев и призова за предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
8
 
! Отговори
мирянин преди 7 години
Свети Бокий Чудотворец е безгрешен! Няма да говорите против него, щом казва , че предните са виновни, това е абсолютен факт:D
51
1
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Киро кофражиста Кире, намаляха ли убийствата, или просто не се оповестяват толкова публично вече?А изключения се правят само тогава, когато се бият две малки частни армии в някой курорт, пред свидетели, и няма начин да се скрие?Лъгане и мазане по всички направления, криене, изнудване и манипулация.Това е сегашния стил на работа.Навсякъде.Но, не бива да те учудва, особено като знаеш, от кои среди преди 89-та и след това, дойдоха днешните управници.
50
4
 
10
 
! Отговори
113 МЯСТО ДЕМОКРАЦИЯ преди 7 години
ГЕРБ заплашха медиите със съдебни репресии,грудев грудевче заплаши медиите че са си позволили да публикуват свое разследване без да го съгласуват с него WTF?!? за загубите от още 1 100 000 000 (нови един милиард и сто милиона лева + двата милиарда и четиристотин милиона лева) по ПРСР, три милиарда и 500 милиона лева загуба дотук.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свободните медии скриха най-големия обир до сега въпреки че обичат да дъвчат някоя интересна тема с месеци. Писмата са детска игра.
48
2
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
В заключение-и едните и другите лъжат, мажат и крият.И едните и другите не искат да се обръщат към миналото си, да ровят и задават въпроси, за онези периоди, защото ще засмърди яко в обществото.А вие сами преценете, как искате, как ще е по-добре да държавата, доколкото я има, и лично за семействата и децата ви.Дали ще стоят с просешка паничка до новия асфалт, в очакване да съберат някой лев и да емигрират, дали да са роби в собствената си държава, или да имат някакво бъдеше в нея.Това е въпроса.
47
11
 
16
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
До Блокиран в ДневникОтносно мутрите и престъпността, само ще ти припомня, че по времето на БСП и другаря Станишев имаше поредица отвличания, рязане на пръсти, магистрални грабежи, знакови убийства, като убийството на банкера Емил Кюлев, Бай Миле, Самоковеца, Васил Илиев, Георги Илиев, и мн. др.При управлението на ГЕРБ убийствата намаляха многократно
46
0
 
2
 
! Отговори
Начинаещ алхимик преди 7 години
От къде да си купя "стериопор"? Може и "стереопор" - едно такова животно със слушалки.. Навсякъде продават само СТИРОПОР..
45
5
 
16
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
И при Орешарски/Станишев се строят магистрали, просто те не ходят всеки ден да ги снимат с ленти.Престанете с този еФтин ПР за простолюдието.Дайте ми няколко милиарда и аз ще ви направя магистрала - викам фирма Щрабаг и ви правя веднага магистрала където кажете. После ви режа лентата и ще ви пускам усмивки по радиото.Аман от прости хора.
44
4
 
6
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 7 години
Това е примитивна оперативна комбинация. Тежко корумпираната Нинова - председател на най-компрометираната партия БКП-БСП се представа като единствената алтернатива на дъщерната си партия ГЕРБ, съответно на Боко крадеца. В резултат електората отново избира "по-малкото зло"- Боко. Накаря всички доволни и щастливи си разпределят под масата порцийте.
43
5
 
14
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
До Киро кофражистаКофражист, не се излагай.Както ГЕРБ прави магистрали, така правеше и Станишев. магистрала Люлин те я направиха.Какво постижение обаче е това - ЕС дава парите, а някаква фирма прави магистралата.Магистралите не осигуряват нито промишленост, нито спират мутрите, нито оправят образованието.
42
3
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До 25, продължение.Ще дам и друг пример, с който си вкараха много здрав гол Герб, от незнание, неразбиране, и мислене, че това, което мислят за действителност, е реално.Публична тайна е, че образованието ни е под всякаква критика, само от Герб мислят, че сме върха.Сега правят някакви електронни тестове, пилотно, и истината лъсва с цялата си сила.Даже се опитаха да замажат истината с някакви измислици за двойките по математика, но пак не успяха.Догодина ще" нагодят" работата, и ще сме супер !!!
41
20
 
13
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
Абе не знам за бъдещетообаче от управлението на ГЕРБ поне нещо ще остане построено, магистрали, зали, метростанции...За разлика от управлението на БСП, след което остават единствено фалирали банки, жабешки гьол на мястото на АЕЦ Белене, полусрутена чиния на Бузлуджа, далавери с шефове на ДАНС, огради около Парламента и лош вкус в устатаЗатова ще гласувам за ГЕРБ
40
2
 
10
 
! Отговори
Мдаам! преди 7 години
Цялата работа е: Присмял се хърбел на щърбел! Като ни погледнеш народните избраници, наистина е кофти мат'риала...!
39
0
 
15
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Хан Аспарух трябва да понесе цялата отговорност, тъй като по негова вина вместо Рейн, сме пресекли Дунава
38
5
 
8
 
! Отговори
sostin преди 7 години
Тия ме радват много, пумпала -Станишката се пеняви свет време, няма победа над Бойко. После дойде Орешака ,назначи Пеевски и мача прикючи. Са другарката Нинова сее избечила и се пеняви на ред и забавлява яко аудиторията
37
9
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Другарко *** Нинова, черното бъдеще вашата партия го осигури с пълното разграбване, със създаването на мутренските трибуквени групировки, с хиперинфлацията, с аферата КТБ, с непрекъснатото лъгане, манипулиране, с изолацията на България от света по време на вашите правителства. Никога повече няма да ни управляват комунистически ***, превърнали се в алчни милионери за няколко години чрез "масова" приватизация, контрабанда на петролни продукти по време на югоембаргото, далавери във всичко.
36
3
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен25Има ли някакъв орган , на тази територия, която по инерция все още мислим за държава, чието ръководство да не е назначено от Герб? И да е независимо от Герб? Говоря за Държавни органи, било контролиращи, било изпълнителни?Осъзнай се, та даже и министър лъже публично за писмото, което Нинова показва от трибуната!!!! Може да се контролира от НЕЗАВИСИМ орган, например -от ЕС, но това става само по документи вероятно, без инспекция и задълбочено наблюдение.Помниш ли Дунав Мост 2 ?????
35
1
 
6
 
! Отговори
избирател преди 7 години
БСП-ГЕРП равно на ЕЛЕКСА и ГОШОЕлекса и Гошо са мои племеници на 8 и 4 годинкиТи си виновен,........нееееее ти си виновнаааааа..Само че тия по снимките са дърти некадърници!!!За хлапетата има шанс ..........
34
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орешарски доведе България до Трета национална катастрофа и сега отчаяно се мъчи да дойде на власт.
33
11
 
6
 
! Отговори
sostin преди 7 години
другарката Нинова саа възпалила нещо мнооо сериозно хахахаха , тия комунистите са няма такава збирщина от гръмогласни популисти. Дерзай Нинова , дерзай, що Бойко ще ви дера по всички избори още бая време , па вие си квичете колкото ви душа иска хахахаха