Борисов за чеченеца: Службите са си свършили работата!

Терористичните актове стават все по-брутални, отсече премиерът
46
Борисов за чеченеца: Службите са си свършили работата!
Снимка: архив Bulphoto

Българските служби са си свършили работата, а решенията на съда не коментирам, защото те се водят от спогодби и международни конвенции. Това заяви премиерът Бойко Борисов след като стана ясно, че задържан преди пет години у нас чеченец, на име Ахмед Чатаев, е сочен като един от организаторите на терористичното нападение на Летище "Ататюрк" в Истанбул.

Тогава той е бил арестуван при опит да премине от наша територия в Турция. След задържането му от българските власти Русия е поискала екстрадицията му, но тя е отказана заради статута на Чатаев на политически бежанец, даден му от Австрия.

Още по темата

През годините е арестуван последователно в Швеция, Украйна, Грузия и България за различни провинения, но всеки път е освобождаван под натиска на правозащитници.

Според Борисов може би са нужни още антитерористични мерки, за каквито призова опозицията.

"Предполагам, че и правителствата в Париж, Лондон, Мадрид, САЩ, Истанбул са мислили, че мерките са достатъчни, но за съжаление терористичните актове стават все по-брутални, не че има хуманен терористичен акт, но човешкото съзнание не го възприема, в същото време хората трябва да живеят, светът се движи, като приложихме по-строги мерки за сигурност се затруднява и трафикът, и предвиждането до летището и самото летище", коментира той.

Премиерът настоя, че се старае да води балансирана политика и да се ръководи от нея в позициите си.

"Аз съм за мирно решение на конфликтите и в Сирия също, защото не може с война да постигаш мир, винаги съм казвал на колегите си в Европейския съвет, и в НАТО да имат предвид, че там десетки хиляди съдби са подложени на тежко изпитание, защото когото ти загине майка, баща, брат, жена, дете тогава хората минават на други вълни, тези хора вече са в други измерения и не може от 4 страни да се мятат ракети в Сирия и да очакваме, че това ще доведе до мир или до нещо полезно", призна премиерът.

"Това не е много изгодно да се говори политически, защото всички сме много големи "ястреби", но в същото време, ако така се води политика, светът не върви на добре", допълни той.

Бойко Борисов коментира и разговорите, които текат в Брюксел заради референдума във Великобритания, след който Острова обяви, че напуска ЕС, за въвеждане на единната европейска валута във всички страни от Общността.

"Въвеждането на еврото не е искаш или не искаш. В предприсъединителния договор сме поели ангажимент да го въведем, към момента може да си позволим да забавим, защото има и допълнителни изисквания", отсече той.

Борисов припомни, че предишният кабинет, който той оглавяваше, а финансов министър беше Симеон Дянков, искаше България да влезе в чакалнята на еврозоната.

Въпреки това сега увери, че България ще въведе единната валута колкото може по- късно, но пък не било нещо трагично, защото колкото по-единна иска да е Европа, толкова повече страни трябва да се разплащат с евро.

Борисов все още не е говорил по темата с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, защото най- вероятно първо въпросът ще се обсъжда от финансовите министри на страните в ЕС.

"Дълга е процедурата докато дойде до мен тази тема", уточни премиерът.

За посещението на външния министър Даниел Митов в Сочи днес, по време на което дипломат номер едно ще се срещне с руския си колега Сергей Лавров, Борисов обясни, че му е поставил задачата да минимизира крайно острата позиция на Русия и "превръщането ни в най-големия им враг на Балканите".

"Аз съм доволен, че най-сетне руската страна разбра, че европейската позиция и българската позиция са едно и също и ние не можем да действаме самостоятелно в рамките на ЕС", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,***!Ами,защото службите си свършиха работата,затова и джихадиста сия свърши.Ако поне една "служба" не си я беше свършила,сигурно сега щеше да е в пандиза и нямаше да си е свършил работата.Ей това ви е "свършената работа" на службите ви.Да не забравяме,че и прокуратура и съд,също са "служби" - слугуват на престъпността.
36
0
 
0
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Борисов , колкото и да се праскаш , каквито ти Службите , такъв ти е и Съда, а за Премиера няма какво да говорим ....пълна трагедия сме!
35
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Аве, Боко, службите - да, ама вие, политиците, задрискахте тая история. Не чувстваш ли малко вина за смъртта на онези, които Едноръкия уби?
34
0
 
1
 
! Отговори
ivan iosifov преди 7 години
ако си бяха свършили работата той а не 40.....други ще е при чората
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
американския агент изказал мнение
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Буда пръдна,съветвам всички християни и будни българи да се посерат...
31
1
 
0
 
! Отговори
Ulanba преди 7 години
Boicheto ima demencia li?! Kolko pati sha ni go kazva?!:-):-):-):-):-)
30
1
 
2
 
! Отговори
Серсемин преди 7 години
Г Б Д Т Е П М
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все пак да не забравяме, че Австрия е дала статут на политически бежанец на Чатаев. Чакаме ли австрийските служби да понесат отговорност?
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаеш ли как се казва на територия в която управляващите и народа нямат право на свое мнение и действие Тавариш Пожар? Незнаеш? Е как така да незнаеш бе тавариш пожар? Питай бе тавариш пожар! С питане до цариград се стига! На такава територия й казват КОЛОНИЯ? Чул ли си я тази дума или нищо не ти говори защото си прочел само ВИНЕТУ а там за колонии не пише!? Чети тавариш чети да се образовш и да ти порасне поне една гънка в черепната кутия. Че сега е гладка като писта от формула едно!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Службите ни си вършат работата, служат на ЦРУ, тероризма и силите на злото.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нужда да коментирате съда-това е една некомпетентна пропита от корупция институция в България и затова няма нито един осъден политик в тази страна и какво остава за един подсъдим като тоя който може да си позволи да плати
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите си вършат много добре работата само и само и само и................ когато ТИКВАТА е на власт !!!! Питайте пострадалите в Перник ,Бисер .......,а бе питай 88% от българите ,но да не са журнала !
24
0
 
15
 
! Отговори
PD преди 7 години
Ето това е дереджето дами и господа. Няма служба, която за няколко часа да не и стане ясно какъв е профила на "политическия" бежанец. Обаче явно дори в Австрия и Швеция са под контролни на политически интерес. И после същия е задействан я в Франция, я в Белгия. А до тогава, ако стане грешка да го гепят някъде има кой да го отмазва. А на масите се обяснява, основно колко бил религиозен. Истината ви казват. Вервайте им, и мразете който ви казват. Това е правилното. Останалото е за Умните.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България, напълно липсва държавността на страната е под външно управление!
22
0
 
10
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХАААА... преди 7 години
"Аз съм доволен, че най-сетне руската страна разбра, че европейската позиция и българската позиция са едно и също и ние не можем да действаме самостоятелно в рамките на ЕС", каза още Борисов." =====не можем да действаме самостоятелно в рамките на ЕС=====
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен НА КОГО СЛУЖИШ БОРИСОВна пед..............
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пържолите прати ли ги на полицайте че са си свършили работата?
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имат малко доблест и достойнство,1леновете на НПО-тата протестирали присъдата на Хасковския окръжен съд за екстрадирането на"политическия бежанец", да излязат с имената си пред близките на загиналите и ранените в клането на летище Ататюрк и да заявят ясно и категорично ,че по тяхно настояване атентаторът е на свобода.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гриин пиис - щурмуваха преди 2 години руска нефтена платформа, ама им разкатаха майката братята руснаци....Сега някакви терористчета (може би гейове ) правили щуротии и Русия искала да ги напляска, ама онези защитници на транссексуалните от хелзинкси комитет и прочие се намесили...Впрочем, искам да знам кои точно организации са натискали нашата съдебна система за да освободят този ***! Кажете бре! Кои са тези правозащитни организации и от къде им идва спонсорирането....