За президентския вот: БСП да преглътне егото си

Левицата да не остава в задното купе на влака, призова Паргов
5 юли 2016 12:07, Анисия Иванова
5
За президентския вот: БСП да преглътне егото си
Снимка: Bulgaria On Air

В БСП се проведе вътрешен референдум за евентуална бъдеща коалиция за президентските избори. Днес социалистите трябва официално да обявят дали ще се явят самостоятелно или в коалиция на изборите.

"Имаме висок процент на участие в референдума, това показва готовност за президентските избори. Ще се водят активни разговори с фигури, които да бъдат издигнати за президент и вицепрезидент", заяви пред Bulgaria ON AIR председателят на ГС на БСП в София Калоян Паргов.

Според него основата е коалцията БСП Лява България, която трябва да стане коалиция плюс. "БСП има два пътя - да изолира АБВ или, преглъщайки своето его, да се търсят допирните точки в битката за управлението на страната", обясни социалистът.

Той уточни, че ако има сближаване с АБВ, трябва да се търси надпартийна фигура.

Според него формулата може да бъде широка лява партийна коалиция или инициативен комитет, в който влизат "n" на брой партии и организации.

"План максимум е на 30 юли на Бузлуджа да обявим тази кандидатура. Корнелия Нинова не би трябвало да е кандидат за президент, защото като лидер на партията вече има други фунцкии. Огромният проблем на БСП е, че в горещата фаза нещо се случва и резултатът пада", каза още членът на Изпълнителното бюро на БСП

Калоян Паргов изрази мнение, че на предстоящите президентски избори ще има две основни кандидатури, излъчени от ГЕРБ или БСП. Всяка партия ще опита да се преконфигурира, защото за повечето партии това ще е тест, доколко получават доверие с оглед предстоящите предсрочни избори, стана ясно още от думите му.

"Има мълчание за предстоящия президентски вот, което отдавам на умора на обществото от избори. В страната има нестабилност, има нужда от успокояване. Най-важно е политическите партии да бъдат по-активни в процеса на диалог и преразпределение на баланса в ЕС. Да не останем отново в задното купе на влака", коментира Калоян Паргов и определи мандата на президента Росен Плевнелиев като "провал за България".

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛЕВИ, ЛЕВИ, КОЛКО ДА СА ЛЕВИ С ТАЯ ОЛИГАРХИЯ У ТЕХ- СМЕХ- Я ГЛЕЙ НАЧИ МИЛИОНЕРИ СЕ СЪДИРАТ ДА СЕ БОРЯТ З СОЦИАЛНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ НА БЕДНИ И РАБОТЕЩИ БЕДНИ В ХУМАНИТАРНА БЕДА. Е НА В НЕСПИРЕН ПОХОД И БОРБА ЗА ЛИЧНО ОБОГАТЯВАНЕ- ЩОТО РЕКОХА НЕ МОЖЕ 420 ЛЕВА- БИЗНЕСЪТ ИЗНЕМОГВА- АМА ДА СИ ПЛАЩА БИЗНЕСЪТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪЦИ- ОТ 30# НАГОРЕ, ТА ДО 70%
4
1
 
3
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
БСП без кандидат за президент.Така ще се спасят от срама на изборите.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП би трябвало да участва за изборите на президент на русия те не са нашенци
2
1
 
2
 
! Отговори
Краставицасдвекайсии преди 7 години
Що не вземете да си ..... ....... ....а!
1
1
 
4
 
! Отговори
кренвирш с двадомата преди 7 години
След като е ясно политиците що за стока сте,що си не изкарате една обща за всички еднакво неприемлива кандидатура ,ей така за икономия.