Център за онкоболни лекувал без разрешение

Случаят е даден от министър Москов на прокуратурата
18
Център за онкоболни лекувал без разрешение
Снимка: Архив Булфото

Медицински център "Интегративна медицина" в столичния квартал Дружба, лекувал болни от рак без да има разрешение за това, е даден на прокуратурата.

Това става ясно от писмен отговор на здравния министър Петър Москов на въпрос на депутата от РБ Нестимир Ананиев.

Сигналът до прокуратурата е изпратен от Изпълнителната агенция "Медицински одит" и Регионалната здравна инспекция, след като на 19 април центърът е бил заличен от регистрите от Столичната регионална здравна инспекция.

В центъра са извършени три проверки през 2011 г., 2012 г. и през март 2016 г.

Оказало се е, че там се извършва лечение на пациенти, страдащи от онкологични заболявания, с противотуморни медикаменти, но в него не работи нито един лекар със специалност медицинска онкология.

Пациенти са лекувани по методи като например "инсулин потенцирана терапия", който не фигурира в приетите задължителни медицински стандарти, обяснява Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой е казал, че са помогнали на някой. Даването на напразни надежди - за помощ ли го броите.
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах предаването за тях по Нова телевизия "Ничия земя". Всеки сам може да си реши какво да прави. Когато така наречените Онколози те отписват и отказват да те лекуват, нямаш голям избор. Щом помагат на хората, нека да го правят. Подобни терапии зад граница са на много по-висока цена. Засяга се нечии интерес и административната машина е в действие. Дано се намери някой да я спре.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
vse pak nekoi moje li da kaje po iasno kakva e tazi terapia. ot 16 postera 30 sa negativni. imalo izlugani imalo pe4albari.napisete molia za kakvo stava duma, koi s kakvi oplakvania kakvo mu e provedeno i do kade e stignal vaprosniat bolen 4ovek.goloto pliuene kazva 4e mai ima i dobri rezultati. ta komu tozi centr v tova maze bez lekari pre4i ako ima izlekuvani...
13
0
 
4
 
! Отговори
потърпевша преди 7 години
До дъщеряБраво, на майка ви! Преди няколко дни посетих този център и не останах очарована. Трупат си дивиденти от човешката болка и безизходица. Финансовите пирамиди са нула пред тях.
12
0
 
4
 
! Отговори
милева преди 7 години
Посетих този "център" в едно мазе на края на "Дружба" на полето и видях и чух за какво става въпрос. След,като искат да лекуват то нека се узаконят,а не да гледат по какъв начин да вземат парите на хората. Само ще ви кажа, че за 6 или 10 седмична терапия/по избор/ цената е 7500лв. и после по тяхна преценка можело още 10т. е там не питах за цена. ако си от провинцията ,като си платиш хотела, храната и хранителните добавки предписани от тях грубо излиза 10000лв. Това за мен лично е гавра с болните
11
0
 
5
 
! Отговори
ония преди 7 години
До ПетковаТо разните магове-шарлатани дават по-голяма надежда. Това означава ли, че трябва да ги оставят да се вихрят и да лъжат хората, и да им вземат парите, щото видиш ли им давали надежда? На това някои му казват измама. Когато има медицински доказан шанс макар и минимален - ДА. Когато обаче някой ползва болката на хората без да има никакви доказани медицин. шансове, а само с цел печалбарство на всяка цена, тогава им пожелавам с тези пари да им носят цигари в затвора или да си купуват свещи
10
5
 
0
 
! Отговори
Петкова преди 7 години
Като нямат друг шанс и като са отписани а там поне им дават дори и малка надежда, защо да не се лекуват там!?Живота е мил.Бориш се докрай.
9
0
 
4
 
! Отговори
Центъра преди 7 години
До N: 1 И каква точно им е квалификацията на тези т. нар. "лекари" там? Това, че се водят някакви лекари не им дава право да се правят на Господ и да си измислят методи на лечение в гаражни условия. Понеже такива като тях нямат страх, срам и морал им пожелавам Господ да им помогне толкова, колкото е процента на тези на които са помогонали спрямо излъганите.Доколкото има информация по медиите, това не им е първия път в които се правят на специалисти.Наглеци играещи си с човешката надежда.
8
0
 
6
 
! Отговори
дъщеря преди 7 години
МАйка ми е онкоболна-има тотална гастректомия(отстраняване на цял стомах,вследствие тумор).Запозната съм с така наречения "ЦЕНТЪР",където" лекуват "рак с витамин С и инсулин.Възползват се от надеждата на болни в краен стадий,изтискват пари до последно.Аз самата бях склонна да пратя майка си там,за следоперативно лечение,сладкодумни са,но тя е медицинско лице и след първото си посещение категорично отказа да се връща там.Явно е била с по-трезв разум от мен и 4 години след операцията е здрава
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те ако знаят,колко работи пък аз правя без разрешение!
6
1
 
9
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Този който копае гроб другиму, сам пада в него - няма ли да го арестуват подобаващо от ГДБОП?
5
8
 
6
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Явно тез хаймани от болницата в Дружба са решили да не минават през административните процедури и даването на кеш на някое лице X.... което ядосва Административните пиявици...А че на хората им отнемат и последното им останало , а именно НАДЕЖДАТА , никой не го еня...Да пукнат дано!!!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо това лечение там е бизнес 3000 Е+ изследвания+ добавки и умират пак хора? Бизнес подъл бизнес с бялата лястовица!
3
5
 
8
 
! Отговори
rosti преди 7 години
До galyaПроблема е, че си играят с човешките съдби и надежди на ужасно високи цени.
2
6
 
7
 
! Отговори
Pipi преди 7 години
Проблема на тях е че има лек и ефект но целта е да се прикрива и да ни унощожават
1
10
 
21
 
! Отговори
no name преди 7 години
На това място лекуват хора, които са отписани от медицината. Има 80% успеваемост при рак в последни стадии!!! И искат да го закрият, щото не е е удобно! Блъскат хората с химиотерапия, която бавно ги убива. А има и други методи, използват се по света, но за нас са като вещерство, незаконни били... Господ да ги накаже всичките подлеци, опитват се и последната надежда от болните да вземат. Москов е Антихрист и ***! А това, че нямало квалифицирани лекари в центъра е пълна лъжа!