Лято е! Депутатите мислят за спа и спят, кворум няма

На втория път успяха да съберат кворум и да започнат работа
Обновена: 7 юли 2016 10:36 | 7 юли 2016 09:44, Камелия Цветанова
11
Лято е! Депутатите мислят за спа и спят, кворум няма
Снимка: архив, Булфото

По традиция като наближи почивният за депутатите месец август, все по-трудно събират кворум в парламента, за да проведат заседание.

Този четвъртък народните представители също се успаха за работа.

Първият опит за събирането на нужните 121 депутати, които да се регистрират, за да бъде открито редовното заседание в 9 ч., удари на камък.

Оказа се, че в пленарна зала са едва 109 депутати и това наложи втори опит 15 минути по-късно.

След повторна регистрация в пленарна зала се регистрираха 126 депутати.

Парламентът днес ще обсъди промени в Закона за кадастъра и имотния регистър. Целта на изготвения законопроект е да се ускори процесът по създаване на кадастрална карта и кадастрални регистри за територията на страната, като се регламентира облекчена процедура за създаването им за неурбанизираните територии.

С предложените промени се предвижда преобразуване на картата на възстановената собственост в кадастрална карта от Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК), което ще осигури възможност в кратки срокове и с минимален финансов ресурс да се постигне покриване на голям процент от територията на страната с кадастрална карта и кадастрални регистри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
18
 
! Отговори
Избирател преди 7 години
А Байрактаров вчера направо едва не се разрева защо не си гласуват увеличение на заплатите за извънреден труд
9
0
 
18
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Ама заплатите им вървят нали. Не е виновен който яде баницата......
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То по принцип няма кворум тъй че нищо ново .Те не спят само сега по-принцип нищо не ги интересува относно страната -само ако ги бръкне в собствения джоб.Сега ще си почиват два месеца и после ще се завърнати ще си раздадат премии нищо лошо няма след като го позволяваме
7
0
 
17
 
! Отговори
Brail преди 7 години
Nekav naslednik na bootiov organiziral 200 chetnici s beli kostumcheta, pushki, nojki, kalpaci s perca v romania za borba s narodnite bg izednici...:-):-):-):-) ide li?! :-):-):-):-)
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът е търпелив .
5
0
 
19
 
! Отговори
Krave maslo 83 proc. преди 7 години
Vchera boicheto smaza korupciata v rbg....:-):-):-):-):-):-):-):-):-)Dnes v rbg korupciata si varvi gladko - gladko, bez da skarca, bez da kvichi...abe kato dobre smazana mashinka s vinetka...:-):-):-):-):-):-)
4
0
 
20
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Ще повярвам че нещо може да се промени в работата на НС, ако правелника му за работа не протеворечи на Кодекса на труда-времетраене на работното време, отпуски, самоотлъчки и т.н.Наглеците се поставят над закона, стожери на който трябва да са те, и си измислят привилегии за себе си. Позор за българския парламент.
3
0
 
23
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
до 1Като знам в общинските съвети на всеки град какви престъпници има, каква съвест да очакваме от шефовете им по партийна линия в парламента. Какво се случи в тая държава? Чумa да беше минала нямаше да е толкова зле.
2
0
 
19
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Но да, знам... това са само моите "изкривени" мечти. Те си го виждат по друг начин - прави каквото си искаш, а да става каквото ще. Граби колкото можеш, че най-вероятно няма да има следващ път... скапана работа. Дано доживеем някаква промяна в положителна посока.
1
0
 
29
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Какво според мен трябва да стане:- От 240 парчета да се намалят на максимум 100- Ако не се яви 3 пъти без основателна причина - уволнение и се назначава нов- Сваляне на имунитетите, да ги видим колко ще са безстрашни тогаваСпоред мен, да си депутат е нещо голямо. Работиш в ПОЛЗА на обществото. Всеки ден трябва да си там, и да се мъчиш да подобряваш нещата, а не да ги оставяш като разкопано лозе. Да се става депутат, но да си знаеш, че за тези 4 години ще даваш 100% от себе си за общото благо