Теменужка Петкова: Всички да търсят решение за "Белене"

С времето щяло да стане ясно кой е полезен и кой не за енергетиката
Обновена: 10 юли 2016 15:32 | 10 юли 2016 15:20,
39
Теменужка Петкова: Всички да търсят решение за "Белене"
Снимка: архив Булфото

Всички политически партии с експертиза в енергетиката да обединят усилията си в търсене на разумно и прагматично решение на ситуацията с арбитража за "Белене” – за това призова на брифинг енергийният министър Теменужка Петкова, цитирана от "Фокус”.

По-рано днес от АБВ обявиха, че нейното присъствие в сектора е вредно. "Кой е вреден и кой е полезен ще покаже единствено и само времето, много се надявам полезните хора в енергетиката да бъдат много повече”, отговори Петкова.

По темата с "Белене”, за чийто реактор страната ни ще даде най-малко 550 млн. евро, тя отбеляза: "Смятам, че не е редно да се връщаме назад - кой е спрял проекта ,защо го е спрял, кой е виновен“. Петкова посочи, че Министерство на енергетиката, правителството и БЕХ не са спрели да работят по различни варианти във връзка с решението на арбитража.

По отношение на други критики на АБВ – за бездействие по "Южен поток” и за заведени от EVN и "Енерго-Про” арбитражни дела срещу България, министърът посочи, че става дума за последствия от действия по време на кабинета "Орешарски”.

Министър Петкова припомни, че от партията на Георги Първанов са били доскоро в управлението на страната. "По отношение на политиката в сектор "Енергетика“, ние имахме много добри и конструктивни отношения“, каза тя и посочи, че човекът, който в АБВ и в парламентарната им група е с най-голяма експертиза в тази област е Кирил Цочев.

"С този човек ние сме работили прекрасно, той има много сериозен принос и в промените в законодателството ,което направихме през миналата година“, заяви Петкова. Според нея е странно защо се е получила тази атака срещу сектора, при положение, че са имали добри отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
14
 
! Отговори
# 13, преди 7 години
Не е важен меморандума за разбирателството по параметрите,а е важен меморандума по разбирателството за грабежа, на поредния заем,за меморандума. Те така си вземаха заеми и си меморандиха(скрита форма за грабеж),на гърба на оФчеството,което през това време беше заето в масовките в операта "БЕ-Е-Е..........!"
14
1
 
28
 
! Отговори
някой преди 7 години
Теменужкее, теменужке. за нищо не ставаш, поне си мълчи. Чак сега те видях на снимка и разбрах че имаме такова животно като енергиен министър Теменужка.
13
0
 
11
 
! Отговори
#1, преди 7 години
лошото е,че заедно с герберюгите и целият *** е в нужника!Народ,наблъскал в клаФочите си, нужното за нужника, е достоен,само за пълнеж на нужника!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дянков 2010 друго разправя "Тепърва предстои голямата работа по проекта АЕЦ Белене. Миналата седмица просто се подписа един меморандум, за да може в неговите рамки да се търси разбирателство по няколко параметри, основно по цената. Това каза в предаването На четири очи по Нова телевизия вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Малко хора знаят, че досега реално не е имало договор, допълни той. Оказа се, че няма договор" 2011 година това " С имейл от САЩ вицепремиерът Симеон Дянков е дал своето да за подписването на допълнение 12 за АЕЦ Белене. " стигаме до 2
11
0
 
21
 
! Отговори
Кочо от Сатовча преди 7 години
Мисля,че Белене може да се превърне в един прекрасен ВИП- затвор за предатели,крадци и мошеници.И колкото по-скоро стане това,толкова по-добре ще бъде за обществото ни.Ако в затвора бъдат вкарани около 2500 пладнешки разбойници,това ще е добро начало за страната ни и ще възтъжетвува справедливостта.На първо време - корумпираните съдии,за респект, и за назидание.Подир тях - крадците,които вече не са на власт.Те ,като истински българи ще започнат да киснат тези,които са на власт.И така...........
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението за Белене е с начална точка,изправяне до стената на всички тези,които доведха нещата до тук и..."БУМ"!Всяко друго решение ,не е решение...А след това,да се мисли,да се плаща,без да се строи,или да се строи и колко да се плаща!!!
9
0
 
7
 
! Отговори
Tefal преди 7 години
Ti mislish za vsichko....:-):-):-):-):-) a koi iznasia bg elektroenergia nezakonno v turkiye?! Ami kartela za gorivata v rbg?!
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Ти още ли не си разбрал , че разрешение и съгласуване с международните институции има,а няма само подписа на българския министър-председател , а той неподписва защото чака началниците от Вашингтон и Брюксел.Скрий се бе Саше.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теменужке, ти пък какво разбираш от реактори - нали си просто поредната герберастка калинка, назначена защото е послушна.
6
0
 
23
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 7 години
Веднага почвам и аз да търся решение за АЕЦ "Белене". Може ли докато търся да получавам вашите заплати?
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е осъдена да плаща 620 млн евро + 167 хил. всеки просрочен ден. Затова има ВИНОВНИ, и те са между управляващите бандити от от 2001г. насам: НДСВ, ДПС, БСП, ГЕРБ. Т.е. ако искаме яснота по престъпленията с АЕЦ, КТБ, петролопровод, Ю.П. трябва да си помислим за кого ще гласуваме октомври или ноември.
4
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще има затвор за тези които подписаха договор с руснаците, без да има разрешение за строеж????? Кога най после някой ще бъде наказан за кражбите от народа???? Защото без да има наказани кражбите ще се повтарят и българите ще стават все по бедни.
3
0
 
12
 
! Отговори
Решение преди 7 години
Прави се слената врътка: Баце продава на Хилърито Руския реакто, след година Плевньо продава и площадката на същата дама. Веднага след сделката хилърито нарежда на Даниелчо отваряне на процедурата по строителството, а Меркел я съгласува и Ненчев охранява обекта от лошия Путин. Завършваме операцията с договор за изкупуване на ел енергията от НЕК на гарантирани от България цени.Точкааа, ама и на държавата.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За едно е права госпожата, че времето ще покаже, но когато нямаш идея за къде си тръгнал, със сигурност ще стигнеш на грешното място.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов подписа 8 от 14те Анекса, по които отидоха над 2 млрд долара към рашките. Борисов е тоя, който в момента бави плащането на тия 500 млн, и налива всеки ден по още 170 000 евро в руския джоб, вадейки ги от българския. Борисов е тоя, дето дори не си направи труда да провери има ли изобщо произведен реактор за нас, щото няма данни за такъв. Борисов е основна част от далаверата Белене.