Раненият българин в Ница не потърсил болнична помощ

Премиерът потвърди, че наш сънародник е леко пострадал
15 юли 2016 10:44,
2
Раненият българин в Ница не потърсил болнична помощ
Снимка: БТА

Има един леко пострадал българин при терористичния акт в Ница, който не е потърсил болнична помощ. Това съобщи пред журналисти в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

Информацията е дошла от посланика на България във Франция, като човекът се издирва.

Премиерът изказа съболезнования от името на целия Министерски съвет на семействата на загиналите и ранените.

По-рано стана ясно, че други двама българи са в неизвестност. Става дума за младо семейство. В Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR българинът Диян Добрев, който живее в Ница от 10 години, каза, че се опитва да се свърже със семейството.

"Никой няма контакт с тях, звъним им. Търсим информация, но никой няма новини за тях", разказа Добрев.

Това е трети терористичен акт във Франция в рамките на година и половина.
 
На 7 януари миналата година маскирани мъже в Париж нападнаха редакцията на сатиричния вестник "Шарли Ебдо". Убити са главният редактор Стефан Шарбоние, девет служители на вестника, двама полицаи. Ранени са 11 други.

На 13 ноември 2015 г. пък загинаха 128 души, а 300 бяха ранени при координирани атентати в Париж. Атаките започват в петък вечерта в 21:20 часа местно време.

Тогава три експлозии отекнаха край оградата на стадиона "Стад дьо Франс" по време на приятелски мач Франция-Германия. Последваха стрелби в няколко заведения и ресторанта в Париж. Терористи стреляха напосоки и в концертната зала Батаклан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко това се случва поради политици които незнаят защо са на власт! Трето поколение араби живеят във франция а са изолирани в гета! Какво може да очакваш от такива хора които са отхвърлени и запратени в ъгъла на обществото? Една мълка искра и всичко се възпламенява! На ислямиска държава точно тези са им най необходими. В гетата са недоволните отхвърлените неоправданите и мизерстващите! Какво ще изгуби такъв човек който е мизерен? Ами нищо! Просто се влива в редиците на исляма и действа!