Двама българи в неизвестност и един ранен в Ница

Камионът не е можело да бъде спрян, освен с танк
15 юли 2016 09:07,
15
Двама българи в неизвестност и един ранен в Ница
Снимка: БТА

Един българин, присъствал на злополучната Английска алея в Ница, е ранен в ръката, а с още двама - младо семейство, все още няма връзка, каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR българинът Диян Добрев, който живее в Ница от 10 години.

"Двама българи нямаме контакт с тях. Мъж и жена са - Александър - шофьор на голям камион, младо семейство са. Никой няма контакт с тях, звъним им. Търсим информация, но никой няма новини за тях. Останалите, които бяха обявени, тези които се търси някаква информация за тях - намериха се, само тези двата останаха", разказа Добрев.

По думите му в момента улиците на курортния град са празни, няма цивилни хора, за сметка на това е пълно е с полицаи и военни. Хеликоптери са извозвали пострадали до 6 ч. сутринта, каза още той.

Добрев подчерта, че в Ница мерките за контрол са били затегнати още преди кървавия атентат, въпреки че в конкретния случай е нямало какво да се направи: "Пълно е с камери, с влизането в града вече лицето и номерът на колата ти са заснети. Веднага се търси дали си издирван някъде или не".

В студиото на пряката телефонна линия се включи и раненият в Ница българин - Кирил Георгиев, който разказа за инцидента от първо лице. По думите му камионът се врязал в оживената алея секунди след празничната заря.

"Положението в Ница беше като в цяла Франция, мерките бяха затегнати. Имаше концерти, заря, имаше присъствие на военни и полиция. Такъв камион не може да се спре, освен ако няма танк", каза той. По думите му тежкотоварния автомобил с е е движел със скорост не по-голяма от 60 км./ч.

Горещата линия, на която българите във Франция могат да се обаждат, за да получат информация е 0033493722222.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какви са тия щуротии това ли им извънредното положение само оправдания, не може ли да го спрат! по две Г класи Или Каиени да бяха внедрили по преките вътре с командоси и като ги забият в тоя камион дали нямаше да спре , със сигурност нямаше да ина толкова жертви.
10
1
 
0
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
не е невъзможно, но и много хора могат да убият с огън. Но и така той доста изби, та вероятно е можело и да стрелят отзад или отстрани. ама...
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
спира се елементарно и танк се спира стига да имаха служби за сигурност и армия ама те имат само лигльовци и *** дето сега ще плачат и така до следващия път.
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който предава страната си и ходи в чужди държави да работи за чужденци е така!
7
1
 
12
 
! Отговори
на Тръмп сина му преди 7 години
САЩ: има ли още някой който нежелае да разпише трансатлантическото търговско спорразумение?Що то виждате какво правим с несъгласните!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6, pravopisnite ti greshki sa potresawashti1
5
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствено САЩ са виновни за тези дела. Те поддържат ИД и всякакви други терористични организации и ***. Да живее Владимир Путин - спасителят на човечеството!
4
1
 
19
 
! Отговори
лабава халка преди 7 години
Нека сме толерантни, нека ги интегрираме(зад нас)! Да запеем!
3
1
 
34
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
НАТО нападна либийската армия на Кадафи, която смаза ислямските терористи и ги натика на изток в Бенгази. Само заради атаката на НАТО Кадафи беше свален от власт.Пита се сега - къде е НАТО?
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде смешни и жалки извинения че не можел да се спре каминона освен с танк. Тъ.панар ска.пан. От устата на българин да го чуя си е жалко.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Az sigurno bih pusnal Leopardire a vsichki tolerantni shte nastania v otnovo otvorenia hotel buchenwald