Разпадне ли се Турция, 2 млн. бежанци идват към България

След метежа в Турция BG депутати се чудят: Накъде отива светът?
16 юли 2016 09:44,
38
Разпадне ли се Турция, 2 млн. бежанци идват към България
Снимка: Ройтерс

Стабилността в Турция е от изключително значение за България. Нестабилност там - означава нестабилност в целия регион, затова е важно да запазим спокойствието в страната на фона на метежа, който кипи около нас.

Това каза народният представител от "БДЦ-Народен съюз" Росен Петров пред Bulgaria ON AIR.

"Никога не сме били свидетели на такива кризи, толкова на често. Не знам накъде е тръгнал този свят", коментира той в извънредната емисия на телевизията.

Още по темата

"Ще трябва постоянно по всички канали да се черпи информация и да се анализира дали на българска територия няма заплаха за представителствата на турската държава от елементи, които подкрепят преврата, дали въобще на българска територия има такива елементи", каза депутатът Корман Исмаилов в ефир.

По думите му на наша територия трябва да сме максимално бдителни.

"На територията на Турция има два милиона мигранти от Сирия. Какво ще се случи, ако там нещата се разбунат, държавата тръгне към разпад, къде тръгват тези мигранти? Ами, ако тръгнат насам?", запита Росен Петров. "Ако към нашата територия се насочат стотици хиляди, по какъв начин можем да ги спрем?"

И Петров, и Исмаилов се обединиха около тезата, че ресурсите на страната ни са ограничени.

За антитерористичния закон, който предстои да влезе за разглеждане и гласване в Народното събрание, Исмаилов каза, че нито един закон няма да реши сам по себе си нещата, нито още 50-100 милиона лева за полиция, разузнаване, камери.

На въпрос дали ще получим подкрепа при евентуален бежански поток, Исмаилов е на мнение, че това ще стане.

"Силно се надявам такава помощ да бъде оказана, ако възникне нужда от нея и се надявам и ЕС, и Северноатлантическия пакт да се докажат като ефикасни организации, които защитават държавите, които са техни членки", посочи Росен Петров.

"Интересът на България е колкото се може в по-широк параметър около нея да има съюзи, в които страната ни да е член", категоричен е Исмаилов.

При опита за преврат в Турция бяха убити най-малко 60 души, ранените са стотици. Турската полиция арестува над 750 военни, а петима генерали бяха вече уволнени. Съдбата им последваха 29 полковници. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
10
 
! Отговори
Неа преди 7 години
По добре не придизвиквай съдбата . Както нашите все бръщолевят че няма данни ...за еди си какво . Май чакат данните сами да ги намерят .... То и този момент не е далеч ..
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде да се разпада, че ми писна от турски номера
8
0
 
7
 
! Отговори
Неа до ХХХ преди 7 години
Точно така
7
0
 
10
 
! Отговори
няма значение преди 7 години
Отива натам накъдето го дърпат ***, които управляват.
6
3
 
30
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Ако се разпаднела турция щели сме да бъдем залети от имигранти?! Тия балалайки ги разправяйте на някой слаботоков. Вече не се връзваме на спекулативната пропаганда на ердоганчо и лакеите им.
5
5
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 7 години
АМИ ДОСЕГА ЦЕЛУВАХТЕ ТУРСКИТЕ *** И СЕ ПРАВЕХТЕ НА ТЕХНИ БРАТЯ. СЕГА ДА ВИ ВИДИМ КАК ЩЕ ОПАЗИТЕ РУПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. НАЛИ СТЕ ГОЛЕМИ "РОДОЛЮБЦИ И ПАТРИОТИ" НА ХАРТИЯ. ДОЙДЕ МОМЕНТА ДА СТАНЕТЕ ОТ УДОБНИТЕ СИ КРЕСЛА И ДА НАРУШИТЕ СПОКОЙСТВИЕТО И РАЗКОША В КОЙТО ЖИВЕЕТЕ. ВИЕ СТЕ НА ХОД. НИЕ ЩЕ ГЛЕДАМЕ А ПА ПОСЛЕ МОЖЕ НИЕ ДА СМЕ НА ХОД.
4
11
 
5
 
! Отговори
честито преди 7 години
Около 1500 превратаджии са заловени.
3
5
 
39
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Ако тръгнат към нас ......ще разберете защо една държава без армия не е държава ! Сякаш нарочно НАТО ни отнеха армията и се опитват да ни вкарат във война с Русия ......един ден да не можем да се защитим и да няма кой да ни защити ...............
2
13
 
12
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Ох ..ще заплачете вие за милите ни военни и полицаи , които въпреки глупостите които приказвате , остават да ви защитят ....
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма проблем - Калашников има ешение на проблема!