Спорът за съда: Пияни ченгета, рицари в чаршафи...

Депутатите разрешиха на магистратите да членуват в тайни общества
27 юли 2016 14:22,
9
Спорът за съда: Пияни ченгета, рицари в чаршафи...
Снимка: архив, БТА

Пияни ченгета, Държавна сигурност, рицари в чаршафи, масони, кръгът "Олимп" и Карл Маркс станаха част от дебатите по приемането на второ четене на новия закон за съдебната власт.  

С едно от гласуванията депутатите разрешиха на магистратите да членуват в тайни организации и общества, въпреки че при първото четене на закона подкрепиха забраната.  

Днес мнозинството отхвърли предложението на Радан Кънев и съпартиеца му Петър Славов в закона да се запише текст, който да прави несъвместими заемането на магистратска длъжност и членуването в тайни организации.  

"Не е въпросът в това, че немалка част от българските масони са просто едни впиянчени ченгета от ДС, които си играят на рицари и се обличат в чаршафи. Огромният проблем е, че част от тези облечени в чаршафи ченгета осъществяват нерегламентирани контакти помежду си на ниво адвокат-прокурор, адвокат-съдия, съдия-прокурор", обяви от парламентарната трибуна лидерът на ДСБ Радан Кънев.  

Той допълни, че продуктът на тези нерегламентирани контакти са извънреден брой необективни съдебни решения и прокурорски постановления.  

В спора за тайните общества и влиянията им в съда и  политиката се включи и ДПС. Четин Казак припомни кръга "Олимп" и допълни, че той се е трансформирал в друг кръг, "заимствал името си от една книга на Карл Маркс".  

Въпреки че не забраниха членуването в тайни общества, депутатите задължиха магистратите да обявяват членството си в тайни или неформални организации и общества.  

Правосъдният министър Екатерина Захариева обясни, че ако магистрат декларира членство в тайна организация, това може да се окаже предпоставка Инспекторатът да поиска отстраняването му.

Затова в крайна сметка тя подкрепи промените и обясни, че така законът е станал по-прозрачен. Захариева препоръча и тези текстове да се пренесат и в законите, уреждащи работата на висшите държавни служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
то преди 7 години
Само простотии вършат НЕнародните депутати.
7
1
 
8
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
За да има "стабилна" мафиотска държава задължително съдии и прокурори трябва да са неизменна нейна част! Все пак някой трябва да издава индулгенции за да има "стабилност в държавата"! Какво ще стане ако всеки крадец на милиони и миларди бъде вкарван в затвора! Неможе така, народа ще се разстрои!
6
0
 
6
 
! Отговори
Desi преди 7 години
Хем тайни общества, хем да ги обявят... Чаршафи, масони, алкохол... Неизживяно детство. И без това толкова работа вършат в съдебна зала, че хептен и извън нея. Требет трудови лагери, за да не мислят за глупости.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НО ДА ОБЯВЯТ КОИ МАГИСТРАТИ ЧЛЕНУВАТ В ТАЙНИ ОБЩЕСТВА.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4engeta agenti domosnizi mutri mutresi tova e v bg no milioneri i sem im zarvulite sabogatjaha
3
1
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Нещастието идва от факта ,че всички членове на БКП по подразбиране са лицемерни негодници,а те с демократични средства не могат да бъдат неутрализирани.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВАТО НИ ДЪРЖАВАТА ТАКЪВ И БАТМАНА.......ПАРДОН МАСОНИТЕ........АМА ТЕ И ТЕ С ЧАШАФИ ХОДЯТ САМО ДЕТО СА БЕЛИ И ТУКРТАМЕ ПО НЯКОЙ Я КРЪСТ Я ПИРАМИДА Я ПЕРГЕЛ.......ИНАЧЕ АЛКОХОЛИЗЪМ И АЛЧНОСТ НЕ СЕ ЛЕКУВАТ С МАСОНЩИНА.....ТЯ САМО ПРИКРИВА СИМПТОМИТЕ.....ВРЕМЕННО.
1
0
 
19
 
! Отговори
:) преди 7 години
Кака Радка е напълно права. Това са фактите. И доста добре ги е обрисувал тези комсомолци, правещи се на масони.