КС зорлем тикал шоумена Слави към политиката: Просят си го!

"Ако някой си мисли, че това е краят, значи нещо се е объркал"
Обновена: 29 юли 2016 11:11 | 29 юли 2016 11:00,
236
КС зорлем тикал шоумена Слави към политиката: Просят си го!
Снимка: архив, Булфото

Слави Трифонов изригна срещу Конституционния съд и го обяви за слуга на политическата класа.

"Това, което реши КС, не е незаконно, решението е неморално, мерзко, долно. Най-отгоре стои народът", настоя той.

Както знаете вчера магистратите орязаха три от въпросите в референдума на шоумена, с мотив че противоречат на основния закон на държавата.

Още по темата

Това са въпросът дали да се намали броят на депутатите от 240 на 120, този за и против електронното гласуване и още един – дали полицейските началници да се избират пряко от народа.

След решението на КСс въпросите, които ще останат в допитването, са:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

"Ако някой си мисли, че това е краят, значи нещо се е объркал", коментира Слави пред bTV.

По думиту му съдиите са "комсомолци", които обслужват политическата върхушка.

Шоуменът призна, че мисълта да влезе в политиката не му е никак чужда: "Мисля, че Конституционният съд и разни други субекти доста сериозно ме тикат към нещо, което аз се двоумя, но те са се засилили. И аз, аха да си разказвам вицове, те ми казват: "Недей!". Обикновено, когато човек си го проси, си го получава".

"Аз съм човек, който води шоу, но в личен план съм гражданин. Като 700 000 граждани , които искат да бъдат питани. И ще използвам правата, които ми дава конституцията", отсече Трифонов.

Попитан дали скорошният му концерт ще се превърне в предизборен концерт, той заяви, че няма да е такъв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо ми подсказва, че тоя път революцията няма да е нежна като през 89г., а кървава.
165
4
 
11
 
! Отговори
nas преди 7 години
До Джедай МастърИ още нещо в отговор на твоето писаниe -"Има известни граници, извън които народът няма как да се произнесе, защото е стадо от необразовани". Ако не ти е ясно парламента е една представителна извадка на нашето общество - дане би бат сали , господин пеевски , стефан данаилов, пожарникаря бойко и редица други да блестят с невероятен интелект и знания ???
164
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Slavi kanditirai se da preseden da schaschnesch boiko zezo zeza i dr gerberi strah gi e ot slavi slavi presedent na bg
163
9
 
8
 
! Отговори
LOL преди 7 години
Стига глупости бе хора, какво ще дадем вместо на 240 на 120 тумбаци да си разделят властта? Да концентрираме още повече власт в най-малко възможно хора, накрая да ни станце царя слънце истински цар и дочуване. Има си разписана конституция държавата от доста по-умни и политици и население от сегашното. Решил учиндолския селянин да поучава бая по-умни и политически грамотни хора какво да пишат и правят. Референдум в България не трябва да има, защото хората не знаят за какво гласуват!!!
162
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е има и нещо хубаво, субсидията ще бъде намалена на 1 левче, и вече няма да има шпаре за троловете в и-нет, че така ми е писнало от тяхното спамене
161
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затишие пред буря!
160
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Популистко е да обещаваш нещо което няма как да стане.
159
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е как пък 1 от тия 12 съдии не се подписа с особенно мнение, смешници
158
1
 
8
 
! Отговори
nas преди 7 години
До Джедай Мастърдали едни въпроси са популистки или не , е нещо което не можеш нито ти нито които и да е било друг еднолично може да определи. Ако гражданите на една държава са несългласни с политическото статукво , трябва да имат възможността да изразят това. В крайна сметка тази държава не пренадлежи на 240 хрантути.
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставащите 3 въпроса няма да променят нищо, ако полицията си остане под контрола на политическите партии, нищо няма да се промени, пак корупцията ще расте, мафията недосегаема и т.н.Това беше въпроса, който нашите политици неможеха да допуснат, че знае ли се какво ще стане :) току виж народа поискал и областните прукорори да избира и тогава, какво ще стане, ще вземе да стане като в Румъния :)))
156
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата искал Слави на иборите с партия? Хм, Ще си го получиш, Тиква- свършено е с теб!
155
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
163Вярно ли си мислиш че англичаните след като излязоха от ЕС си е.баха майката на държавата? Ба.си спрелия...Те и Швейцария значи са много зле щото са извън ЕС, както и Норвегия- най-високият стандарт на живот в Европа??!!!
154
3
 
11
 
! Отговори
nas преди 7 години
Все пак услията на управлението успяха... Първо успяха да втълпят на голяма част от обществото че този референдум е на Слави... Как един референдум подписан от 700000 граждани е едноличен!!! Престанете с тази идиотщина. 2-рото е че по уж тънкия начин избягаха от най-неприятните въпроси, видиш ли ние ги пуснахме ама те са противоконституционни според КС... КС изграден от членове на управляващите партии -обслужват техните интереси. И нас пак ни таковаха отзад и даже не някои не го проумяват..
153
9
 
7
 
! Отговори
ййй преди 7 години
Хаха селянина президент ще става.. то по-добре Жорж Ганчев, той поне наистина е забавен!
152
11
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Като най-отгоре стои народът, да направим референдум и по въпроса дали да се плащат данъци, дали да не се разпусне съдебната система и парламента и Рапона да управлява от фейсбук, дали Станишев да не бъде обесен на опашката на коня и т.н. Има известни граници, извън които народът няма как да се произнесе, защото е стадо от необразовани ***. Ето какво стана с Англичаните - е.баха си майката на страната. Освен това въпросите на Слави също са популистки, податливи на интерпретации и т.н.
151
5
 
8
 
! Отговори
zlatena преди 7 години
Тука ясно си личи ще боко премиерската тиква е платил доста солена сума пари на герберските платени *** чудовища за да плюят по Слави Трифонов и да защитават всички българоубийци от Герб които съсипаха България и я продадоха на Сащ.Смяната на герберските *** започна преди малко и ще продължи до през нощта.Така щe не им обръщайте внимание на герберските платени *** които обслужват интереси на боко тиквеника и на Плювналиев
150
4
 
8
 
! Отговори
zlatena преди 7 години
Тука ясно си личи ще боко премиерската тиква е платил доста солена сума пари на герберските платени *** чудовища за да плюят по Слави Трифонов и да защитават всички българоубийци от Герб които съсипаха България и я продадоха на Сащ.Смяната на герберските *** започна преди малко и ще продължи до през нощта.Така щ не им обръщайте внимание на герберските платени *** които обслужват интереси на боко тиквеника и на Плювналиев
149
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-странни са мотивите на КС за избора на полицейски шефове, просто смешни, и според мен точно този въпрос най-много преитеснява нашата политическа класа, зашото ги е страх че полицията ще има шефове избирана от народа, и няма да има полицейски протекции, страх ги е че някаъде някой независим шериф ще ги опандизи и окото няма да му мигне
148
5
 
6
 
! Отговори
zlatena преди 7 години
Тука ясно си личи ще боко премиерската тиква е платил доста солена сума пари на герберските платени *** чудовища за да плюят по Слави Трифонов и да защитават всички българоубийци от Герб които съсипаха България и я продадоха на Сащ.Смяната на гербрските *** започна преди малко и ще продължи до през нощта.Така щ не им обръщайте внимание на герберските платени *** които обслужват интереси на боко тиквеника и на Плювналиев
147
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайАлкохолиците на слави да не се обаждат МОЛЯ!!!