Борисов звънна на Путин. Разговорът: Енергиен

Обсъдени са "актуални въпроси от двустранното сътрудничество"
Обновена: 5 авг 2016 14:46 | 5 авг 2016 14:45, Елка Василева
126
Борисов звънна на Путин. Разговорът: Енергиен
Владимир Путин и Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин е разговарял по телефона с българския премиер Бойко Борисов, като двамата са обсъдили съвместни проекти в сферата на енергетиката, съобщи пресслужбата на Кремъл.

"На 5 август 2016 г. по инициатива на българската страна се състоя телефонен разговор между президента на Руската федерация Владимир Путин и премиера на България Бойко Борисов. Обсъдени бяха актуални въпроси от двустранното сътрудничество с акцент върху реализацията на съвместните проекти в сферата на енергетиката", се казва в съобщението.

Още по темата

В него се отбелязва, че в хода на разговора е било постигнато съгласие за активизиране на взаимодействието в рамките на двустранната българо-руска междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество, пише РИА Новости.

Dnes.bg припомня, че вчера Европейската комисия даде надежда на България, че ще може да получава руски газ за газовия хъб "Балкан" край Варна и да построи втора АЕЦ. Това стана ясно от писмо на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер до премиера Бойко Борисов.

Това обаче ще трябва да стане според правилата на ЕС и след уведомление от наша страна до Брюксел, става ясно от кореспонденцията.

В писмото си Юнкер пише, че Еврокомисията продължава да работи много усърдно по концепцията за газов хъб "Балкан", "която би могла да включи и новата мрежа за доставки на газ от Русия по начин, който е изцяло в съответствие с правилата на Евросъюза".

В началото на юли Борисов обяви, че ще иска от ЕК становище как да процедира след решението на Арбитражния съд да осъди България да плати 550 млн. евро за поръчано, но неплатено оборудване за спрения проект АЕЦ "Белене".

След като опита неуспешно да продаде реактора за втората централа, кабинетът заговори за рестарт на проекта "Белене". Заради това Борисов поиска от Брюксел мнение за това как страната ни да процедира с енергийните си проекти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България трябва да е приятелска държава с Русия, но не и да прави бизнес с нея. Всеки който е правил бизнес с Русия, накрая е бил прецакан.
39
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На България не и трябват руски патоци и разни совецки реактори.Бацето ако не го проумее това,че му бутнем набърже премиерстването.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГунчоСя го търсят,*** то голямо търсене пада,само дето и да има, не излизат сметките,да го копат от толкова дълбоко,при тези цени. Пазят си го за по-нататък,нали се сещаш,че от,,нашия" си газ,ние,ше вземем,само някакви смешни стотинки от концесията?!?
37
10
 
3
 
! Отговори
555 преди 7 години
Оставка!Веднага и да идва следващия дето няма да е руска лимонка...
36
2
 
19
 
! Отговори
Лелелелеле преди 7 години
Басииии ................ Роската е сигурно днес получил е много-хубав АМОК.
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светът става шарен,за хубаво,или за лошо САЩ,изтърват козите,мислете тикви,мислете !(Но тикви шахматисти няма)
34
4
 
14
 
! Отговори
това е преди 7 години
По точно е да се каже Борисов е звънял на Путин да се моли за Южен поток!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВар вар и хатакета тоже:)
32
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рубладжии варму?
31
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пиндосите и гейропейците преценяват България като second hand и само Русия има уважение към българите...
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11212КОЙ ЩЕ ИЗКАРА ТРЕТИЯ МАНДАТ? МОЖЕ БИ РАДАН?
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опитал бил кабинета да продаде ядрения реактор. То това да не са картофи да ги продаваш. Държавите трябва да се видоизменят. Във всяка държава се плащат огромно количество данъци и на всичкото отгоре като на някакво реалити имаме правото да избираме кой да ги управлява. Това си е чист хазарт, нужна е промяна във начина по който държавите работят. Подобни недоразумения не бива да управляват нашите пари.
28
10
 
4
 
! Отговори
11212 преди 7 години
Батю ВИ да не се заиграва повече с Кремъл,щото 3ти и 4ти мандат ще гледа само през крив макарон.
27
16
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ДРУГАРИ, КАКВО МУ СЕ РАДВАТЕ НА ПУТИН? ДА НЕ Е СТАНАЛ ДНЕС СОЦИАЛИСТ? ДО ВЧЕРА НЕ БЕШЕ. А ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ РУСНАЦИТЕ МРАЗЯТ СОЦИАЛИЗМА.
26
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрон отново ще набута нещастната ни държава в ръцете на мужиците. Не се ли разбира че русия носи само проблеми. За тях са важни само гърците и сърбите. Те дори отказват да признаят че на Балканския полуостров съществува български етнос и отказват да признаят Българската Екзархия, като заявяват че съществуват само гърци и сърби. Създават македонската нация в интерес на сърбите. Докараха в България комунизма и избиха интелигенцията. България е била добре само когато е далеч от руснаците.
25
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хахахахахРусофилите всекидневно се въргалятев краката на жужето. На бат`Бойко му се прищя дае президент, та и той като вас почна да се въргаля.Белким пуснете глада си за него.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно се пекат нови февруарски протести и трябва да се изпълняват искания :)
23
4
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
Сега баце ще Ви обещае и космодрум ,че ще направи до изборите!Лъжат , ама много Ви лъжат хора . Не им вярвайте .........е ако обичате да Ви лъжат ще си тънете във вечна мизерия: и духовна и материална!!!!!!
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
hahha... koi shte vdigne telefona na BUDA ?!? nai veroiatno mu e drankalo svobodno...
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Тролетъп, научи първо българския! Как си намираш "малчОгана" при нужда?