АБВ и БСП – все по-близо. До генерал Румен Радев?

Хората на Първанов се надяват социалистите да мобилизират електората
Обновена: 8 авг 2016 16:58 | 8 авг 2016 16:52,
83
АБВ и БСП – все по-близо. До генерал Румен Радев?
Снимка: архив Булфото

АБВ и БСП са все по-близо до обща кандидатура за президент. Това стана ясно от думите на зам.-шефа на партията на Георги Първанов, Румен Петков. Той нарече един от кандидатите на социалистите, ген. Румен Радев, "изключително подготвен и достоен човек".

"Категорично сме по-близо до обща кандидатура за президент с БСП, всеки извървя своя път, всеки със своите отговорности. Всичко, което надживяхме, надявам се да е за добро", каза Петков, цитиран от БТА.

Преди две седмици АБВ обяви, че ще проведе нови преговори с БСП за обща кандидатура за президент. Тогава партията номинира лидера си Георги Първанов и Ивайло Калфин за държавен глава.

Още по темата
Днес Петков потвърди, че отиват на преговоритес БСП с тези две номинации.

Той похвали и кандидата на социалистите ген. Румен Радев. Петков обаче отказа да отговори дали формацията на Георги Първанов би застанала зад Мая Манолова или друга чисто партийна кандидатура на социалистите.

"БСП преживява тежък период, Корнелия Нинова оглави партията в труден етап от политическа и организационна гледна точка", коментира зам.-шефът на АБВ скандала между Стефан Данаилов и Мая Манолова. Той избухна в края на миналата седмица, когато Ламбо обяви публично, че Манолова може да разцепи БСП заради желанието си да стане кандидат-президент. Омбудсманът му отвърна, отново публично, че повече от половината от структурите на БСП са издигнали кандидатурата й.

"Надявам се, че БСП ще намери не просто средствата да се успокоят нещата, а да бъдат мобилизирани избирателите вътре в самата партията", каза Румен Петков.

Той коментира и раздвижването около енрегийните проекти у нас. Миналата седмица Бойко Борисов получи картбланш от Европейската комисия да ползва руски газ и да възобнови проекта АЕЦ "Белене". Няколко дни по-късно благословията си благословията си даде и Москва.

Според Петков ставало ясно, че ЕК не е възпрепятствала изграждането на АЕЦ "Белене". Това ставало ясно, според него, от написаното от Юнкер, че ЕК зачита правото на България да определя своя енергиен микс.

Така възниквал въпросът защо, въпреки че комисията не е поставяла въпросителни, през 2009 г. кабинетът "Станишев" е спрял изграждането на проекта, а по-късно - през 2012 г., Бойко Борисов и правителството му обявиха "Белене" за гьол и Народното събрание гласува за прекратяване на проекта.

Според АБВ важното е какви мерки ще предприеме правителството сега, за да се преодолеят щетите от предишни управления. От партията на Георги Първанов са готови да участват в търсенето и намирането на силни решения. Такова било най-бързо рестартиране на проекта.

Произведеното оборудване без "Атомстройекспорт" не може да бъде продадено, настоя Петков.

Българското правителство трябва да гарантира участието на държавата в АЕЦ "Белене" и да се търси сериозен инвеститор, който да се съобрази с нашия национален интерес, препоръчват от АБВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Колио преди 7 години
До дерзаите другари милионери по Виденово време ни направи Сталинка и Каролев.А на Жан Виденов паметник трябва приживе да му построим но това го разбират много малко хора.Тои бе единственият политик през третата Българска държава които не се подаде на външен натиск.Тои е политик от ранга на Ататюрк,Сталин,Кадафи но не бе оценен от собственото племе.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи Еврокомисията няма вина за спирането на Аец БеленеТо е Ясно че Виновните Са Тецовете в Американски ръце и техните слуги в България
34
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 50 "*** лицемерка": Това, че Корнелия Нинова си е пратила сина си да учи в САЩ го пишеш не за пръв път. Тогава те попитах: а какво щеше да пишеш, ако го беше изпратила да учи в Русия? Че е отишъл да се кланя на Путин, да служи на рускит олигарси и още от тоя род, нали? Или искаш и тебе да изпрати там, за да не бъде лицемерка. Няма да те изпрати никой, само ще си получиш жълтите стотинки за поста.
33
1
 
2
 
! Отговори
коци преди 7 години
Омръзнахте ни всичките !
32
2
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 7 години
А от днешната власт не ти ли се повръща,защото там всички са милионери,а някои вече и милиардери,или си един от тях???
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Независимо кой го номинира,ген.Румен Радев е най-подходящия за тази длъжност.Стига сме робували на партийни пристрастия, стига са назначавани послушковци,които уж народа е избрал.Стига сме предлагали заслужили партийни другари-господа,които после ни срамят пред целия свят.Ако ген.Радев бъде номиниран за президент,това ще бъде най-умния ход на столетницата от много години насам.Ако не го направи ще изгуби изборите и ще отиде в небитието.
30
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До АнонименНЕ САМО ОТ ГЕРБ А И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ---КРЬВОЛАЦИ ---НАРОДЕН СЬД ЗА УПРАВНИЦИТЕ ОТ 1989 ДО СЕГА---А ТЕ СА ЕДНИ И СЬЩИ КРЬВОПИЙЦИ----ПРОДАЖНОЦИ
29
4
 
6
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
АКО Г--Н РАДЕВ Е МИСЛЕЩ БЬЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ НЕКА ОБЯВИ НЕПАРТИЙНОСТ И ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТА В СВОИ РЬЦЕ ЗАЕДНО С ГЕНЩАБА АРЕСТУВА БОРИСОВ ПЛЕВНЯТА ---ЗА ДЬРЖАВНА ИЗМЯНА КАКТО И ЦЕЛИЯ ВСС НА4ЕЛО Ц ЦАЦАТА КАКТО КОСТОВ КУНЕВА ДОГАН МЕСТАН Ф ДИМИТРОВ ----ЯДРОТО НА МАФИЯТА У НАС НАРОДА ЩЕ ГО ПОДКРЕПИ----АКО НЕ---ДА СИ ГЛЕДА ПЕНСИЯТА НА НАРОДА МУ ПИСНА ОТ ПАРТИИ
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ордени и награди:Награден знак За вярна служба под знамената II степен;Почетен знак на Министерство на отбраната Свети Георги I степен;Медали и предметни награди.Владее английски, немски и руски език.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ордени и награди:Награден знак За вярна служба под знамената II степен;Почетен знак на Министерство на отбраната Свети Георги I степен;Медали и предметни награди.Владее английски, немски и руски език.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквано троловете на измисленият генерал-еднодневка с тиквените медали се хвърлиха да плюят истинският генерал- Румен Радев, който цял живот е служил достойно на родината си, който не е имал вземане-даване с партии, с ВИС, СИК, Мултигруп...Все пак човек с чисто досие и отлични препоръки и кариера си е доста силна кандидатура.
25
3
 
7
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
До Анонимен40И най-вече комунист по душа !!!Винаги верен на партията на която се е клел като млад офицер....доброволен резидент на Масква!!
24
10
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Как така е служил на Родината си, когато злослови по адрес на България и го цитират в "Правда"? Радев е предател пар екселанс. Поинтересувайте се защо е подал оставка - не му харесва, че България е бедна и не му е купила нов самолет.
23
6
 
4
 
! Отговори
Винету преди 7 години
До 24 анонимник. И кое му е достойното като се разбра от Ламбо, че тайно и задкулисно се е разбрал с *** да го номинира (при това без да е фаворит в "демократичното" допитване до членската маса на БСП) докато е бил висш военен в "деполитизарана" армия. И какъв президент ще бъде с тези изказвания срещу НАТО - това ли ще бъде обединителят на нацията. Този няма никакъв шанс и още отсега да си купува билет за Масква.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е България да се изчисти от тази пожарникарско-мафиотска шайка герб.
21
9
 
10
 
! Отговори
кнурнелка преди 7 години
Гласуваш за Радев, получаваш Първанов!?!?
20
5
 
10
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
Аз виждам *** и Гоце все по-близо до затвора - може и в обща килия.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АХАХ , ЗНАЕШ ЛИ, СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ТЕ ПИТА ДАЛИ ДА СЕ СТРОИ ИЛИ НЕ АЕЦ. ПРОСТО НИКОЙ НЯМА НУЖДА ОТ ТВОЕТО МНЕНИЕ.
18
2
 
6
 
! Отговори
Гошо от почивка преди 7 години
До внимание!Нещо си се объркал приятелю. Четирите реактора бяха спрени от сащ и ес. Защо Русия ще спира реакторите, които модернизира и удължи живота им с 20 години напред, на които съхранява ядреното гориво и доставя ново за тях? Това са си пари, никой не бяга от пари. Като се замислиш обаче по същото време са подписани едни скандални договори с едни американски тецове около Марица. Дали пък няма общо... Кой знае.. Кой бяга от пари?
17
12
 
6
 
! Отговори
внимание! преди 7 години
Четирите ядрени реактора в Козлодуй бяхя спрени от Зелените по нареждане от Москва. Европа като цяло и България в частност трябваше да станат зависими от Газпром. След като Газпром овладя позициите, идва ред на Атомстрой експорт.България трябва да развива ядрени мощности, но те не трябва да бъдат зависими от Москва!