Дончева би шута на БСП за общ кандидат за "Дондуков" 2

Столетницита била раздирана от колебания и вътрешни противоречия
Обновена: 9 авг 2016 11:13 | 9 авг 2016 11:12, Камелия Цветанова
34
Дончева би шута на БСП за общ кандидат за "Дондуков" 2
Снимка: Булфото, архив

Няма и месец откакто се събраха, за да търсят вариант за един кандидат за президент на левите сили, от "Движение 21" на Таня Дончева се отказаха от разговорите за подкрепа на посочените от БСП кандидати.

Още по темата

Вчера стана ясно, че БСП и АБВ са все по-близо за излъчването на един претендент, но от партията на Дончева смятат, че общ кандидат не е възможен.

"Действията на ръководството на БСП от началото на разговорите до момента създават впечатление, че БСП е раздирана от колебания и вътрешни противоречия, и не е готова за преговори. Това поведение дава основания да смятаме, че за ръководството на БСП победата в президентските избори е по-малко необходима, отколкото създаването на впечатление за подем на партията им", пише в позиция на "Движение 21".

От политическата сила са категорични, че има съществено разминаване в разбиранията и подходите на "Движение 21" и на БСП към предстоящите избори.

"Ръководството на БСП настоява преговорите да доведат единствено и само до съгласуване на т.нар. "обща лява кандидатура" и "обединение на лявото" срещу ГЕРБ и дясното. Ние от самото начало смятаме, че поставянето на изборната надпревара върху плоскостта "ляво-дясно" работи в полза на кандидата на ГЕРБ. Твърдо сме убедени, че изборите за президент на републиката трябва да се възприемат като етап от продължителен процес на промяна в политическото статукво на прехода. В този процес трябва да бъдат увлечени партньори от целия политически спектър, които се обявяват за такава промяна", коментират от партията на Таня Дончева.

Според "Движение 21" проблемите, които обществото ни трябва да преодолее, имат еднакви решения за поддръжниците и на левите, и на десните политически идеологии.

"Гражданските, политическите и икономическите свободи, справедливостта, върховенството на закона, са предпоставки, без наличието на които не може да бъде реализирана която и да е демократична политическа идея.Недоволството у хората от това, че мафията е овладяла държавата расте непрестанно. Необходимо е обаче, гражданите да осъзнаят, че за да си върнем държавата, трябва чрез избори да овладеем институциите", пише още в позицията на партията.

От "Движение 21" уточняват, че в следващите седмици ще продължат да водят консултации с различни партии и неправителствени организации за характера на промените, който трябва да се направят и за личностите, които могат да ги реализират чрез президентската институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кокво сте направили за хората освен да си чешете езиците ? Това ВАЖИ за Всички ГОРЕ които сте си ЕДНО ЦЯЛО !
23
1
 
3
 
! Отговори
izh преди 7 години
Дойдоха нови времена, старите комунокрадци си отиват, а новото поколение втора и трета ръка наследници не плащат на партията майка. Скоро награбеното ще свърши и тогава няма да има и за журналистите. А вие ми говорите за политика - смях в залата !!!
22
2
 
6
 
! Отговори
Винету преди 7 години
А бе, ***, не разбрахте ли, че вече сте бита карта - отвсякъде.
21
0
 
4
 
! Отговори
DeamTheater преди 7 години
Тази снимка от конкурс за Баба Яга ли е?
20
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
"Би шута" колко образно,колко интелигентно,колко цветущо. Интересно утре някой като "бие шута" на Борисов така ли ще го изпишете. Защо изглупявате БЕ господа журналисти.Знаем,че не се славите с блестяща ерудиция,ама пък чак толкоз.За аокива *** ли ни смятате."БИ ШУТА" егаси простотията!!!!!!!! Е с това заглавие си заслужихте надниците днеска -ще можете да си напълниту тумбаците -честито!!!!!
19
0
 
10
 
! Отговори
ВЙР преди 7 години
Това движение 21 на Дончева ще излезе май като 21 век на А. Томов - движение без движение.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то вече няма БСП бе другарки и другари. Те отидоха кой в абв кой при татяна кой в герб и разни други такива Корнелия се кара със нейната си партия пък бившите земеделци са с бойко в реформаторския блок и кой да им спечели изборите на БСП.
17
1
 
5
 
! Отговори
Хан Тервел преди 7 години
До До 20Вярно бесепето са решили да се качат на бойковата каручка и да изтикат реаниматорите иначе защо ще вадят номинации коя от коя по-некадърни и невнятни. То и изборите за Прецедент не са важни, тоя само паради приема и клати главица в знак на съгласие, нищо друго. Досега не съм видял някои читав кандидат но да видим.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 20 - това е най-голямата идиотцища която чувам - човек който загуби изборите да съ събере с една партия която едвам крета и се цепи на пет части и от механчиния им сбор да се получи по-голям сбор от партията - победител. Та нали бойко ако спечели изборите сам ще напрви нови парламентарин избори, защото инерцията ще му донесе нови гласове.
15
2
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Гледам че под различни статии дрънкаш едни и същи глупости,явно си от партията на Дончева или си абсолютно невеж по темите които коментираш.Не ставай смешен,това очевидно не е силната ти страна.А Татяна Дончева май е много разочарована че не е номинирана самата тя.Колкото и устата да е,няма качества за президент,нито визия и поведение.Айде стига са ни излагали разни пишман кандидати.
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев бил, дончева била и прочие... Все едно е. Явно БСП наистина играе за да загуби изборите. Това ме кара да си мисля, че червените имат уговорка с Бойковците да си делнат властта след изборите и да разкарат Реформаторите завинаги.
13
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 7 години
Докато се гласува "против", а не "за" кандидата, нещата ще са ей такива, както до сега! Няма ли един достоен човек в тази държава, без значение от коя партия или най-добре безпартиен, който да вдигне на крака тази смешна институция.
12
0
 
9
 
! Отговори
тъпо парче преди 7 години
Дончева на логопед.С тоя селски диалект не става
11
7
 
15
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Значи Радев бил непрокопсаник,.добре.А какъв тогава е фалшивият "генерал"Борисов станал генерал за една нощ с благословията на Доган -вашия човек.А какъв е мутрата Борисов с тъмното си минало като сикаджия.А да той не е "непрокопсаник" той е "лидер","вожд". Много объркани понятия за чест,достойнство,лидерство имат някои от нас -доста са ги зомбирали такива като Борисов и Цветанов-да им се чудиш на акъла как може толкова прости хора да им диктуват живота.Или става въпрос за пари,много пари!!!!!
10
9
 
12
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Като се сетя за Плевнелиев, малко трудничко ще гласувам за кандидатурата на герб и не само аз.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дончева е президента на Слави Трифонов
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дончева загуби два в София - и то с разгромни загуби - а иска да се кандидатира за президент на ЦЯЛАТА СТРАНА? ами нека се кандидатира ато нейното движение събира точон 1 процент, на президентските избори я вземе 2 процента - я не. Един Кадием, който си сложи с документи и факти в софия взе 8 процента, а в страната не смее да се яви, какво си мисли тя, че е по-добар от него? само знае да лае!
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 11 то и БСП си е една кръгла нула като се съберат заедно ще се получи женско WC
6
10
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Дончева на какво се надяваш? Без БСП си една кръгла нула .Не се ли усещаш,че така с това си държание играеш за Герб.Утре ще те поканят във всички сутрешни блокове да плюеш по БСП.Те точно това искат,колкото повече плювалници има по добре за тях-и платените им медии го правят с удоволствие.
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
видишли комунуид удри с лопатпата дорде пукнее