Бююк искал убежище, но държавата решила: Няма нужда!

Проучване е установило, че няма основание за закрила
Обновена: 12 авг 2016 13:37 | 12 авг 2016 13:37,
107
Бююк искал убежище, но държавата решила: Няма нужда!
Снимка: В "Сега"

Комисията по предоставяне на убежище към вицепрезидента е отказала да даде закрила на турския бизнесмен Абдулах Бююк, защото проучванията й показали, че няма основания за това. Това стана ясно от думите на вицепрезидента Маргарита Попова.

Още по темата

Бююк бе екстрадиран в Турция по искане на турските власти заради подозрения, че е свързан с емигранта проповедник в САЩ Фетхуллах Гюлен и зад опита за преврат.

Това предизвика серия от протести у нас, а премиерът Бойко Борисов призна, че екстрадицията е била на ръба на закона.

"Убежището е една от формите за закрила и след проучвания на комисията няколко месеца не се събраха данни, които да установят, че има основания по закон турският гражданин да получи точно този тип закрила", каза днес Попова.

"В молбата се претендира за политически преследвания, затова че може да е неудобен в собствената си родина, но с политически мотиви по-скоро се иска друг тип закрила", каза още вицепрезидентът, цитирана от БТА.

Попова допълни, че обстановката е много сложна, тежка и е трудна за преценка.

"За нас като държава и като общество е може би най-трудна, защото става дума за междусъседски отношения и става дума за ситуация, която изисква познаване в детайли, много информация, не само обмяна на информация, но и добро разчитане на тази информация, добра оценка и преценка, затова трябва да сме много внимателни", каза още вицепрезидентът.

Тя прогнозира, че страната ни ще бъде засипана и от други подобни искания.

"За нас не остава нищо друго освен да си гледаме работата по закон - когато хората търсят някакъв вид закрила, нещата да бъдат оглеждани спокойно и внимателно", каза още Попова.

Вицепрезидентът призова към внимание в оценките към българските институции, защото в момента всички са подложени на високо напрежение заради регионални и глобални проблеми.

Маргарита Попова бе в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия", където откри петото издание на Международния фестивал "Магията на куклите". Тя заяви, че този форум за нея е среща на бъдещето, а в него ще участват повече от 200 деца от България, Русия и Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
18
 
! Отговори
Край преди 7 години
Защо мъжа на фолкпевачката Лиана - Махмуд с присъда затвор от Хасковски окръжен съд за търговия с наркотици не беше искан от Турция. Лианка редовно си го намираше и го ползваше в Турция а нашите власти не. Ако това нещо е демокрация -прощавай Бай Тошо и аз те плюех.
47
1
 
14
 
! Отговори
БББ преди 7 години
Я, ЧЕ СИ ПРАВИМ КВОТО СИ ИСКАМ ЩОТ ТОЧНО НЕКАЧЕСТВЕНИЯ МАТРЯЛ БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ МЕ ИЗБРА МЕНЕ ОТ ГЛУПАВ ПО-*** МАТРЯЛ!
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е най - великият демократ , даже демокрацията започна с него , новото летоброене на демократичния век започна от деня на преврата. Аз съм заклет антигюле такъв си. След две седмици отиват в Турция по работа, няма как , с такава държава като нашата кво друго да говоря. Няма да участвам в среднощен експрес. Ердоган , ердоган , ердоган , слънце наше , ти заслужаваш да управляваш не само планетата , ти трябва да управляваш вселената. Няма по мъдър от теб , няма по справедлив от теб султан.
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата се опитва да хитрее и да яхне страховете на хората като се оправдава ,че е потъпкал и плюл на държавността щот Турция щяла да на залее с бежанци,добре ама бежанците са основен коз на Ердоган срещу Франция и Германия ,демек Ердоган е *** и ще си изгърнми основният патрон за натиск заради някакъв Бююк.Инструмента бежанци се държи и контролира от САЩ а не от Ердоган скъпи ми Бойко,хванаха ти каналите за дрога и цигари и те свиха и сега продаваш всичко по пътя си,на колене си бандитино
44
1
 
16
 
! Отговори
МУТРАТА СИ Е МУТРА преди 7 години
АААААА ТАКА БУДАЛИСОВ СИ ИЗМИВА РЪЦЕТЕ И С ПРЕЗИДЕНТА НИ!!!!! :DНО ТОВА НЯМА ДА СПАСИ БУДАЛИСОВ ЩОТО ТОЙ Е ИСКАЛ И СТАТУТ И НА БЕЖАНЕЦ !!!!ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДВЕТЕ РЕШЕНИЯ ВЛЕЗЛИ В СИЛА ДА НЕ СЕ ЕКСТРАДИРА В ТУРЦИЯ!!!!-------------НО ВСИЧКО Е ВЕЧЕ ЯСНО СЛЕД КАТО БУДАЛИСОВ ПУБЛИЧНО ПРИЗНА, ЧЕ НА СВОЯ ГЛАВА ГО Е ПОДАРИЛ НА ЕРДОГЪН БЕЗ ДА ЗАЧИТА ЗАКОНИТЕ!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
#47Ами тя имаше същото влияние и преди, но тогава ви харесваше!!!!
42
0
 
9
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
55, И тоя ще я даде. Целата "политическа" класа са безродни мошеници, крадци и хрантутници, които ни продават на всяка предложена цена.
41
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хванаха ли тирове в Турция натъпкани с цигари на Булгартабак ? Хванаха,привикаха ли Цацаров турците ? Привикаха го.Ето за това газим закона за да не се размиришат контрабандите на Бойко.Ердоган не е тъпо парче и да залее БГ с бежанци,това са опорните точки на Бойко
40
0
 
6
 
! Отговори
Горан преди 7 години
До 49: Е, то това е лошото. Че днес всичко се смята за художествена измислица! Тя за това и държавата ни стана художествена измислица! Като отричаме неща, които са се случили, това изобщо не ги прави да не са се случили! То и турското робство е художествена измислица! И идването на Аспарух с неговите хора по тези земи, преминаването на Дунав, и т.н. И то е художествена измислица.
39
1
 
17
 
! Отговори
Безобразие преди 7 години
Бъчварова, заедно с цялата си шайка която я съветва трябва да подаде оставка, ако има срам. Но понеже тя няма, ние, ако сме хора трябва да и я поискаме. Не може да не зачиташ законите в България. Какви сте вие бе? Не ви ли е срам? Наглеци!
38
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво пречи на Турция да поиска и теротория от нас, в замяна на това да не пуска бежанците? Просто си го помислих... При тая клекнала политика, която водиме...
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛалаТи *** ли си, или на *** се правиш? Вината на конкретния турчин е, че видиш ли симпатизира на противник на Ердоган, който хич не е възхитен от ислямизирането на довчера светска Турция. Който и хич не е възхитен от преследванията и убийствата на военни, поддържащи идеята за светски режим в Турция? За това той ще висне на бесилото или дори няма да стигне до него, щото поддръжниците на Ердоган ще го заколят на площада, така както направиха с няколко войника след преврата!
36
7
 
2
 
! Отговори
rt преди 7 години
КОЛКОТО И ДА НЕ НИ Е СИМПАТИЧЕН ЕРДОГАН, ЧОВЕКА СИ ПАЗИ ДЪРЖАВАТА И Я ПРОЧИСТВА ОТ ТАМОШНИТЕ ***. ПРОСТО НЕ ИСКА, КАКТО И ПУТИН, НЯКОЙ ДРУГ ДА МУ ЗАДАВА ДНЕВНИЯ РЕД НА ОБЩЕСТВОТО. ЯВНО ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА НЯКОЙ. ТОВА ЧЕ НИЕ СМЕ СИ ДАЛИ ЗАДНИТЕ ЧАСТИ НА ПРЕЗОКЕАНСКИТЕ "ПАРТНЬОРИ" СИ Е НАШ ПРОБЛЕМ.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този човек ли беше най-голямата заплаха за националната ни сигурност, та трябваше да се предаде на един диктаторски режим?
34
2
 
7
 
! Отговори
До Горан преди 7 години
Великият патриот Стамболов, германски агент, е същия туркофил, като Борисов. 1894 г. той предлага на султан Абдул Хамид турската армия да окупира ЦБ до Стара планина. Преди това великият патриот е предавал всичко на турците - Старозагорското въстание, Априлското въстание в Търново, по време на руско-турската война е реквизирал стадата на турските чифликчии, подписал е договор със съпбите за подялба на Македония/за каето е убит/, накрая се оказва най-богат министър-председател с безброй чифлици
33
1
 
15
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Това е големия абсурд:1. Българския Премиер, в нарушение на закона предава един човек доказано невинен от СЪДА на заколение, понеже го било страх, че Турция щяла да пусне емигрантите да ни залеят, а ние не можем да ги спрем;2. В същото време българският Премиер орева света, че ние добре си пазим границата, а гадовете германци, холандци и фини не ни пускат в Шенген. Нов вариант на оправданието "ние ги ловим, те ги пускат.
32
0
 
8
 
! Отговори
Cartman1912 преди 7 години
В допълнение на предишния ми коментар мога да кажа, че турския тираджия, който бързо се скри от правосъдието, съще е доказателство, че турция има влияние върху нашите политици. Дали и това не трябва да ни интересува драги неглижиращи случая?
31
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ,,Горан''Бате, помогни ми да разбера, как стана, че художествени филми се приемат за учебници по история... Ако беше само ти, не бих питал...
30
1
 
17
 
! Отговори
Cartman1912 преди 7 години
Тези, които не виждат по-далеч от носа си и питат какво ни пука за някъв турчин ще им кажа, че екстрадирането на този човек и пращането му на сигурна смърт в изгода на ердоган е доказателство, че турция има силно влияние върху нашите политици. Ердоган поиска и веднага се намери вратичка, полицайте се втурнаха през глава да го намерят и да изпълнят волята на турция. А когато по селата изнасилват и убиват възрастни хора полицаите не може нищо да ги накара да си мръднат пръста.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждате ,че България вече не е правова държава и законите и биват газени като с валяк.Борисов е един ловец на глави който доставя трофеи на Ердоган.Глупоста е да се твърди ,че газим законите щот султана щел да пусне бежанците ,това е тъпо ,доста тъпо.Ердоган никога ама никога няма да си изгърми патроните за натиск срещу малка България,страховете са други,хванаха каналите за трафик на наркотици и цигари на Бойко в Турция за това е наведен и гази законите