Борисов пред Меркел: Нужно е общо решение за бежанците

В дискусията в Берлин участват още Хърватия, Словения, Австрия
Обновена: 27 авг 2016 20:12 | 27 авг 2016 15:45, Веселина Йорданова
215

Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов вече разговаря с канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел.
Още по темата
В разширените дискусии в Берлин участват и министър-председателите на Хърватия и Словения и канцлерът на Австрия.

Разговорите са част от работните консултации за бъдещето на Европейския съюз, инициирани от канцлера на Германия. Основна тема на дискусиите е мигрантската криза.

"Ще защитавам българската позиция, според която e необходимо общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема.

Освен това ще запозная колегите с темите, които обсъдих вчера в Истанбул заедно с турския премиер и президент, и отново ще подчертая, че единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция ще се справим успешно с този проблем", коментира Борисов в профила си във Faceebook.

"Заставам зад европейското единство и защита на суверените на държавите ни. Убеден съм, че разумът ще победи популизма и ще изградим стабилност и сила в региона", посочва още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"От встъпването си в длъжност през 2009 година той имаше на разположение седем години, за да приведе в ред държавата си. И сега щеше да разполага с армия, която да заслужава това име, с правосъдие, което не се поддава на външни влияния, с икономика, която да му осигурява необходимите данъци, както и с уважение, каквото едва ли би имал друг премиер на Балканите. Ако всичко това се беше случило, нямаше да е необходимо сега да изпада в унизителната поза на молител."*Това са думи на германския дипломат Клаус Шрамайер, който през 90-те беше заместник-посланик на Германия в София.
22
2
 
5
 
! Отговори
Нищо не знам преди 7 години
До Ученият 16 - отговорям вместо кофражиста, за да не си мъчи сивите клетки.Е как, паднала е теслата на колегата му от горното скеле и му е дошло осветлението.До Киро кофражиста 10И как кофраж, стигна до този фундаментален извод?
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моя любимая.
20
1
 
9
 
! Отговори
Баш Майстора преди 7 години
Киро Кофражиста е Елтън Джон! Муахахаха. Голям мозък еййй. Умни работи говори
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре сте се изпедепцали/тази хубава българска дума/в общите приказки.Докато ги вземете тези "общи"решения,страната ще бъде залята от нови вълни мигранти,които най-добре си ги прибери в Банкя,направи им един лагер в двора си,докато решат дали да си тръгнат.На всички е ясно,че Меркел няма да издигне ограда срещу тях,но това си е неин проблем-богати са и имат шанс да се справят,но не и ние.
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как да продаваш на терористите оръжие и цигари а после да ревеш пред целият цивилизован свят от бежанци.За мен това е шизофрения.Погази държавноста като екстрадира Бююк,направи България за посмешище,САЩ във същата ситуация казаха само съдът може да реши дали да випредадем Гюлен,ето мааалката разлика.Немците казаха,Борисов имаше цялото време на света да си стегне армията ,приходите на държават и съдебната система ,но той се отдаде на корупция
17
0
 
26
 
! Отговори
Дъблин изтрещяване преди 7 години
До gtfПриемаме колонизатори, не мигранти. Длъжни сме уж по Дъблинско споразумение.Трябва обаче веднага да го денонсираме това тъпо дъблинско споразумение.Между другото, този който е подписал за България Дъблинското споразумение трябва да бъде изгорен на клада. Най-малко.
16
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво боценце, разкьсай оковити от руското робство.
15
1
 
11
 
! Отговори
Ученият преди 7 години
До Киро кофражистаИ как кофраж, стигна до този фундаментален извод?
14
0
 
20
 
! Отговори
вечният лакей преди 7 години
Пред всеки с чупка в кръста. А общо решение не може да има, докато бабичката отстоява убийственото за Европа вилкомен. Освен това решение не е да се довличат тук по 30 млн навлеци годишно.
13
0
 
19
 
! Отговори
д преди 7 години
Провалени политици ,които го карат на манипулация над общественото мнение .
12
6
 
24
 
! Отговори
XAXAXA преди 7 години
Предаде ли думите на Ердоган?
11
0
 
33
 
! Отговори
Паднал Ангел преди 7 години
Нужно е общо решение за моите гости ислямисти. Аз ги поканих, вие им се подчинявайте, както на Мен, защото аз съм Демокрацията и Истината и Пътят към Унищожението Ви.
10
9
 
9
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
Много станаха хлебрките, а лебенсраума е тесен! Това ще доведе до сблъсък. Скоро ще е
9
48
 
14
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
Най-добрия български държавник след Стамболов. Това е Бойко Борисов
8
47
 
12
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
Най-добрия български държавник след Стамболов. Това е Бойко Борисов
7
4
 
34
 
! Отговори
gtf преди 7 години
границата кога ще затворите, по кой договор сме длъжни да приемаме мигранти ? Всичко друго са празни приказки, вече има половин милион мъже чужденци с български паспорти ако те вземат и своите роднини (което могат да направят по закон) българите ставаме малцинство.. правете си сами изводите. Бойко е национален предател и трябва да бъде съден
6
3
 
23
 
! Отговори
боко преди 7 години
трябва да слуша австрийците а не меркел !! ако смята защита на европейските ценности за популизъм да се разкара от политиката заедно с меркел,юнкер и компания !! могат да се преселят при ердо и да се координират колкото си искат...а и местан и доган ще им пратим ако ердо се измори да ги координира
5
2
 
22
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Да не сте прекалил с алкохол ?. Събота след обяд е, изчакайте поне до вечерта.
4
2
 
14
 
! Отговори
Ванюша преди 7 години
Крайно време е да се следи правилният подбор на държавници, това да си в добри отношения с дадена страна засегната от проблема, не значи да си глашатай и родотстъпник.Тоест идентичност и на първо място, ,заслужава си стегната Армия да охранява границата, а не импровизациите на МВР, които са канални, само Мистър Пропър може да ги изчисти от гнусното им съзнание-Разследване !!