Татяна Дончева влиза в битката за "Дондуков" 2

Румен Радев бил кандидат на оръжейното лоби
28
Татяна Дончева влиза в битката за "Дондуков" 2
Снимка: Булфото, архив

Татяна Дончева влиза в кандидатпрезидентската надпревара. Така тя става поредният ляв претендент за "Дондуков" 2, което означава, че гласовете на социалистите ще бъдат разделени.

Още по темата

До десетина дни предстои обявяването на официалната двойка на "Движение 21", стана ясно от думите на Дончева пред bTV.

Без да влезе в подробности за предизборната си платформа или формата, в който партията ще се яви на вота, Дончева посочи, че ще цели "разчистване на статуквото на прехода".

Тя обвини претендента на БСП ген. Румен Радев, че е кандидат на оръжейното лоби, свързано с лидера на АБВ Георги Първанов, който обаче оттегли подкрепа си за генерала, и представено от столетницата.

В подкрепа на тезата си Дончева посочи първите срещи на генерала след официалното му представяне – срещи с т. нар патриотични организации, които според нея са "няколко асоциации на разузнавачи и бивши агентурни дейци, които едва ли разбират от дипломация, но със сигурност разбират много от конспирация".

По думите й изводът е, че тези хора са приоритет за Радев и той е техен предпочитан кандидат.

Дончева е категорична, че с отказа от коалиция с АБВ - БСП са показали, че нямат намерение да печелят изборите за президент и са затънали във вътрешни противоречия.

Според нея в тази ситуация лидерът на АБВ има малко време за реакция, логиката му пропадала на места и той не е прецедил внимателно БСП.

Дончева смята, че евентуално издигане на Георги Първанов за кандидат-президент би било трудно логистично.

Тя коментира, че Първанов не е преценил съюзниците си и е възможно АБВ да няма лично свой кандидат.

"Първанов се опита да превземе БСП, защото той има 5-6 човека в Изпълнителното бюро на партията, а това е сериозен ресурс, но не оцени кой ще му е партньор и надцени влиянието си там и някак си реши, че може да диктува на Корнелия Нинова, но Нинова беше минала половината път и се уплаши, върна се назад, а всъщност тя можеше да овладее ситуацията", смята Дончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после един мъж за Президент!Одобрявам!
1
20
 
19
 
! Отговори
Дебора преди 7 години
Аз съм за Татяна Дончева !