Ген. Събев: Българските военни могат да са добри политици!

Приемам номинацията за вицепрезидент като предизвикателство
2 сеп 2016 11:14, Анисия Иванова
3
Ген. Събев: Българските военни могат да са добри политици!
Снимка: Bulgaria On Air

Във военната област има "сериозна ниша" от кандидати, които биха могли да бъдат избрани за високи длъжности в държавата. Това каза в "България сутрин" ген. Съби Събев, който вчера беше номиниран от реформаторите за вицепрезидент заедно с водещата кандидатура на Трайчо Трайков.

Приемам номинацията си като предизвикателство, сподели Събев. Той подчерта, че счита за грешно разбирането да се гледа на фигурата на вицепрезидента, като на личност с по-малък принос към националното благо.

Още по темата

"Привличане на вицепрезидент от Консултативния съвет по национална сигурност според мен ще бъде един плюс за работата на президентската институция като цяло. Разбира се, вицепрезидентът трябва да подкрепя президента в неговите действия и решения по въпроса за националаната сигурност", добави той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Като основна точка от дневния ред по въпросите за националната сигурност на България Събев посочи демографските проблеми на страната. Той предлага учредяването на съвет по демографското развитие, "който трябва да бъде изведен на национално равнище и Президентството трябва да има много активно отношение".

За финал кандидат-вицепрезидентът добави, че счита Трайчо Трайков за открояващ се политик и изрази убеждение, че биха били здрав и сплотен екип.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Румен преди 7 години
Няма да споря, само ще припомня един много стар виц: Когато Бог раздавал ум военните били на маневри..... Толкова за възможността военен да бъде добър президент. А, всички знаем, че във ВВУ и ВВС от 1944 до 1090 г. приемаха само деца от "проверени" семейства, след приемането им в БКП и ДС.
2
0
 
3
 
! Отговори
Шоромир преди 7 години
Лъжлив Съби...
1
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Няма добри политици,спирам защото ще ме изтрият .