Борисов разговаря за бежанците с Меркел, Орбан, Вучич

Премиерът ни настоява за общоевропейско решение по темата
19
Борисов разговаря за бежанците с Меркел, Орбан, Вучич
Снимка: БТА, архив

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонни разговори с канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, с унгарския премиер Виктор Орбан и със сръбския министър-председател Александър Вучич. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов и Ангела Меркел обсъдиха подготовката на срещата на държавните и правителствените ръководители на държавите-членки в Братислава на 16 септември. Основна тема на предстоящия форум ще бъде мигрантската криза в Европа и необходимостта от намиране на единно европейско решение.

ЕС и Турция трябва взаимно да решат проблемите си и всички държави солидарно да положат усилия за изпълнение на постигнатите до момента договорености и поети ангажименти, подчерта по време на разговора си с канцлера премиерът Борисов.

Във връзка със срещата на върха в Братислава министър-председателят Борисов и премиерът на Унгария Виктор Орбан се обединиха, че в словашката столица трябва да се проведат дискусии за състоянието на ЕС на фона на излизането на Великобритания от съюза, както и все по-засилващата се миграционна вълна.

Борисов потвърди тезата си, че ще настоява за общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема с мигрантската вълна и адекватна защита на външните европейски граници.

По покана на министър-председателя Борисов, Виктор Орбан пристига на официално посещение в България на 13 и 14 септември. Двамата премиери ще направят обход на част от преградното съоръжение на българско-турската граница.

Мигрантската криза бе основен акцент и в разговора на министър-председателя със сръбския му колега Александър Вучич. Двамата бяха единодушни за необходимостта от увеличаване на двустранните комуникации и сътрудничество за запазване на сигурността и спокойствието на гражданите в двете държави.

По време на разговора двамата обсъдиха и възможностите за двустранно сътрудничество в областта на енергетиката и изграждането на интерконекторната връзка между Сърбия и България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Силни думи преди 7 години
Вучич мучич, тиква бучи!
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце, каква солидарност може да има, като си в надупено положение.
11
1
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Истината за Борисов- В Дойче Веле. Прочетете я, макар и с огромни съкращения, резюмето на статията е повече от красноречиво.А не може да се каже, че ДВ е руска агенция....
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този човек вдига кръвно само когато му поискат оставката! С мюфтията говорил ли е?
9
1
 
8
 
! Отговори
ivan преди 7 години
Горе главата, Българи!
8
1
 
5
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
До всички коментари по долу........Аве това е бат Бойко бе.....
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На какъв език ще си говори с тях?
6
3
 
9
 
! Отговори
кмета на Симитли преди 7 години
Един е Бах,един е Бойко.
5
0
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Все пак идват избори ! След изборите ще има пак "Който почука на вратата ни , трябва да го приемем ! Длъжни сме им на клетите араби !" Но първо трябва да се печелят шилешките гласове !
4
0
 
3
 
! Отговори
Българина преди 7 години
А с цру и началниците накрая, все пак на шеф нож вади ли се?
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ле-ле-е, тоя що езици знае! Немски, унгарски, сръбски ... Kürbis, tök, бундева ...
2
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
Още ли не е започнала войната?
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя само си разговаря с този-онзи. Файда нулева от този лаф моабет.