Воеводата Карлос Контрера "върна" лекар в Сирия

Д-р Акрам Наюф против закриването на центрове за бежанци
Обновена: 13 сеп 2016 10:43 | 13 сеп 2016 10:30, Камелия Цветанова
56
Воеводата Карлос Контрера "върна" лекар в Сирия
Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Темата за закриването на трите бежански центъра в София доведе до скандал в студиото на Bulgaria On Air между общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера и д-р Акрам Наюф от асоциацията "Свободна Сирия".

Още по темата

Напрежението ескалира дотолкова, че Контрера изпрати д-р Наюф да си ходи в Сирия.

Общинарят вече прати писмо до МВР шефът Румяна Бъчварова с искане да се закрият центровете в кв. "Овча Купел", кв. "Военна рампа" и кв. "Враждебна", защото около тях се въртели много нелегални мигранти, които лесно ставали клиенти на трафикантите.

"Искането за закриването на тези приемателно-регистрационни центрове в София не е от сега, още когато те се създадоха, нашата позиция беше, че държавата прави огромна грешка като създава тези обекти в столицата, при това толкова близо и с границата в Сърбия", настоя Контрера.

Според него, въпреки че при ежедневните акции в София полицията задържа по 100 - 200 нелегални мигранти дневно, потокът не намалява.

Така че Контрева вижда решението в откриването на нов център, но от затворен тип, където всички заловени нелегални да стоят, докато не бъдат екстрадирани. 

"Ние не искаме просто да се закрият тези центрове, ние искаме създаване на обект от затворен тип. В момента в тези приемателни центрове няма никакъв контрол и всеки може да влезе както си поиска".

Д-р Акрам Наюф обаче не се съгласи с Контрера. Според него при подобно искане от страна на ВМРО трябва да бъдат взети предвид всички законни основания и не на последно място правата на бежанците.

"В София има лагер от затворен тип под контрола на МВР. Законът за убежището и бежанците в България определя нуждата от такива лагери при следните случаи: когато има опасност бежанците да се укрият, когато има проверка на самоличността и националността на тези хора, когато има такива чужденци, които представляват опасност и застрашават националната сигурност", изреди д-р Наюф.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 7 години
този ''войвода карлос''в детските си години е преболедувал от вируса на зика,не симитричната му глава,спрямо тялото показва това,а знаете ли че истинските воеводи на ВМРО,вече пет пъти се преобръщаха,в гробовете си ,като чуха ,че имат колега,носещ звучното българско име карлос,сега остава и воевода мустафа,да се появи ,сред редиците на ВМРО.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
_Докога ще има чадър над трафикангите на хора?
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви бежанци, какви права? Бежанци са по-малко от 10% дошли от страни с война. Останалите са нелегални нарушители на границата дошли тук по собствено желание и непринудени от нищо. Те не само нямат права а трябва да ги осъдят и затворят за нелегално пресичане на границата.
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Наюф не съм го канил тук! Да се измита! Карлос е прав!
34
0
 
16
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Защо всички защитници на пришълците говорят само за техните права??? Защо не говорят за техните ЗАДЪЛЖЕНИЯ???
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този доктор практикува ли, работи ли ... или просто върти разни "организации", контрабанда и каналджийство ?
32
3
 
1
 
! Отговори
"вафла" му преди 7 години
а дали не требва да набросите едни кавички на воевода?
31
9
 
5
 
! Отговори
Кохонес грандес преди 7 години
кой не знае карлос воевода, кой песни не е запял за него...вива ла револусион , пендехос
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, доживяхме и Карлос Войвода да имаме :)
29
1
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 7 години
Е тоя приятел голям късметлия. Колко много не успяха да избягат и да се върнат и сега живеят като бели хора в бели държави.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го питам тоя д-р Наюф, какво е положението с християните в Сирия и други такива подобни държави? Да ходи да се бори и за техните права.
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Законът за убежището и бежанците в България определя нуждата от такива лагери при следните случаи: когато има опасност бежанците да се укрият, когато има проверка на самоличността и националността на тези хора.Че те 90% са точно такива - без лични документи, с неясен произход, неясни цели и готови да се укрият, за да забегнат нанякъде.
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...трябва да бъдат взети предвид всички законни основания и не на последно място правата на бежанците."Правата на бежанците, правата на цuгaнuте, правата на кой ли не... А правата на тези, които сме родени тук и плащаме данъци, кога ще се спазват?!
25
3
 
23
 
! Отговори
2 преди 7 години
Право е момчето и си е чист българин...тези който го подиграват за името ,да се замислят техните имена кой ще чуе????? НЕ ИСКАМ С ПАРИТЕ НА БЪЛГРИТЕ ДА СЕ ХАРАНЯТ *** КОИТО ПРИСТИГАТ НА ПЪЛЧИЩА...
24
0
 
8
 
! Отговори
Д-Р МЕНГЕЛЕ преди 7 години
акраме,по мое време страхливците като теб ги държан на лавиците си и си перях униформите!
23
3
 
18
 
! Отговори
Човекът е българин преди 7 години
повече от един определен електорат, който при всяка възможност заявява, че не се чувства такъв и не говори добре български. Майка му е българка, баща му е кубинец, роден е в България и е християнин. Кои сте вие да го пращате в Африка?!!, та той защитава и вашите интереси? Или предпочитате мигрантите? Предишния ми коментар беше изтрит, там бях направила паралел между неговото име и други звучни "български" имена, носени от хора, които решават съдбата на държавата ни, но ме изтриха. Сещате се кои.
22
1
 
27
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
И сирийците ли взеха да ни се месят в държавата?! Докато не играе дървото няма оправия с брадатите майки без деца.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв е тоя ***
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само на мен ли ми прави впечатление,че се пише воЙвода?!?
19
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най ги обичам такива борци за свобода като тоя Акрам - от хиляди километри разстояние се борят за свободата на родината си, че и акъл дават на приютилата ги държава.