Ген. Радев иска да работи за мира в България, Европа, Русия

БСП ме издигна, но не съм й заложник, заяви кандидатът за президент
Обновена: 18 сеп 2016 20:58 | 18 сеп 2016 20:38,
171
Ген. Радев иска да работи за мира в България, Европа, Русия
Снимка: Архив, Булфото

Досега винаги съм се готвил за война и понеже знам цената на войната, искам да работя за мира – в България, в Европа, ако щете и за мир с Русия. Ние нямаме интерес да бъдем във война. Това каза кандидат-президентът на БСП ген. Румен Радев пред bTV.

Това, че БСП ме е издигнала, не означава, че съм заложник на БСП, категоричен беше ген. Румен Радев.  С цялата си кариера съм доказал, че съм човек, който може да казва "не" и не се ръководи от лични интереси. 

Кандидатът за "Дондуков" 2 коментира и мандата на сегашния държавен глава Росен Плавнелиев.

"Президентът Росен Плевнелиев имаше много положителни инициативи, има неща, които аз не одобрявам, но в крайна сметка оценката я дава българският народ. Не бих държал агресивен тон към Русия точно в този напрегнат момент", каза ген. Радев на въпрос какво не одобрява в сегашния мандат.

"Аз съм българофил. Завършил съм в Америка две академии, летя на руски самолет, но не съм нито русофил, нито германофил, нито американофил. Аз съм български офицер и държа България да има ясна, последователна и независима политика в рамките на НАТО и ЕС", каза още ген. Румен Радев.

Той призна, че началният трасък, който го е подтикнал да се кандидатира, е несъгласието му с политиката, която води Министерството на отбраната в областта на военната ни авиация.

"Президентът е върховен главнокомандващ на въоръжените сили, може да влияе, може да изиска цялата информация за състоянието на въоръжените ни сили, да иска отчет как вървят проектите за модернизация", поясни той.

За Георги Първанов той заяви, че е имал достойно присъствие чисто личностно в президентската институция, но с аргумента, че не иска да е политически анализатор, не коментира мандатите му като държавен глава.

Ген. Радев подчерта също, че в битката за президентския пост има подкрепата на своите близки хора, а по въпроса за първата дама той коментира, че най-важното е най-сетне да има такава.

"Ако тя е с богата обща култура, с интелект, с визия, езици – още по-добре", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
StevenQuamn преди 2 години
Cung cấp Tài khoản Gmail cổ 2009>2014 - Accounts Gmail Mới Chất lượng tốt : https://MuaGmail Visit https://MuaGmail Regards Tags: mua Tài khoản Gmail cổ mua bán accounts Gmail bán email Gmail đăng ký accounts Gmail
112
0
 
4
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
До ognyanz 146 Сещам се само за ген. Пиночет .
111
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Генерала става за президент.Има любовница......
110
0
 
1
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
До Анонимен 145 Че защо да е за премахване на санкцийте против Русия ? Вие русофилите нали твърдите че санкцийте не им влияят и руската икономика ставала все по силна.Следователна санкцийте са полезни и да останат.
109
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 133: Кой наш политик се е родил за такъв или е учил, за да бъде политик. Какво е учил бат' ти Бойко? - пожарникарски науки. Какво образование имат Цецка Цачева и Плевнелиев? Ако могат да бъдат политици, няма причина и един кадрови военен да не може. Примери за това по света има достатъчно.
108
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерале, ако застанеш твърдо за премахване на санкциите срещу РУСИЯ ,ще спечелиш изборите иначе ще те"заключим" в хангарите.....
107
0
 
8
 
! Отговори
Румен Пудела преди 7 години
Другарката Нинова ми сложи каишка и ме показва на всяко едно събитие на червените другари. Каза че така трябвало за да може стадото да ме припознае като свой човек.
106
0
 
11
 
! Отговори
Генадий Доколенко преди 7 години
Радев, кен ю кеч май боди пайп!
105
1
 
4
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Тоя като говори вкара България във война с Русия! За какъв мир с Русия говори? Та ние българите уважаваме Русия Радев от къде ги измисля тия изказвания.
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква ще бъде политиката Ви спрямо България?-Каква политика?България ще я купим цялата.До сега сме купили половината Черноморие.Пьотр Толстой кандидат за депутат в Единна Русия.
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видехме го генерала какви празнословия и клишета пелтечи като млад комсомолец на изпит. Хем бил независим, хем щял да бъде подкрепен от БСП, хем нямало да бъде подкрепен от ГЕРБ. Извадиха човека от попрището му (също като Плевнелиев), сега ще го омаскарят, ще му спретнат сума ти компромати, ще го изкарат какъв ли не и накрая ще го захвърлят на кучетата, щото и без това нищо няма да събере. Като, че ли не си знаем помията, наречена политически елит?!
102
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз ще гласувам за Радев
101
6
 
5
 
! Отговори
към поредния дебил преди 7 години
До МнениеПлевналиев бе познат , *** се от всякъде , простия пожарникар какъв беше , а , не съдете съдете за човека по професията която има , да бъдел познат в ЕС и НАТО , *** , трябва да бъде познат в България и най-вече родолюбец
100
0
 
6
 
! Отговори
т преди 7 години
За всичко са виновни 4 *** човека,Ахнет Доган ,Иван Костов ,Волен Сидеров ,а четвъртия се спомина .Единият турцизира безобразно родината ,другия е псевдо националист бачкащ за Москва,а Костов излъга ,че ще унищожи ДС ,вместо това й раздаде икономиката .За онзи не ми се приказва ,четвъртия.
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мога да се обзаложа, че ако се кандидатира Доган ще събере повече проценти от Радев.
98
5
 
14
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Военен летец става за президент точно толкова , колкота президент за военен летец. Президента трябва да бъде доказал се политик , познат ЕС и НАТО ,човек с визия и езикова култура. И задължителна да е мъж.Видяхме Бъчварова колко може в силово министерство.Пълен провал.
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фалшиф генерал,пожарникар,картофопроизводител.
96
1
 
9
 
! Отговори
Пуйката преди 7 години
Този е жалък ДС-ар който е част от сволочта която ни ограби и зароби за повече от 70 години вече ... НАРОДЕН СЪД ЗА НЕГО и такива като него !
95
2
 
13
 
! Отговори
бла бла преди 7 години
Г-н Радев не е ли чувал израза ,,за да има мир - готви се за война,,? Ако ще и 5 военни академии да е завършил знаем, че болшинството от военните са праволинейни и ,,облъчени,, от комунистическата пропаганда.Така че всички приказки са само популизъм и стремеж за популярност и власт.
94
1
 
1
 
! Отговори
Диви разкази преди 7 години
До има разликаТой и Бойко така разправяше,а резултатите.....