Ген. Радев иска да работи за мира в България, Европа, Русия

БСП ме издигна, но не съм й заложник, заяви кандидатът за президент
Обновена: 18 сеп 2016 20:58 | 18 сеп 2016 20:38,
171
Ген. Радев иска да работи за мира в България, Европа, Русия
Снимка: Архив, Булфото

Досега винаги съм се готвил за война и понеже знам цената на войната, искам да работя за мира – в България, в Европа, ако щете и за мир с Русия. Ние нямаме интерес да бъдем във война. Това каза кандидат-президентът на БСП ген. Румен Радев пред bTV.

Това, че БСП ме е издигнала, не означава, че съм заложник на БСП, категоричен беше ген. Румен Радев.  С цялата си кариера съм доказал, че съм човек, който може да казва "не" и не се ръководи от лични интереси. 

Кандидатът за "Дондуков" 2 коментира и мандата на сегашния държавен глава Росен Плавнелиев.

"Президентът Росен Плевнелиев имаше много положителни инициативи, има неща, които аз не одобрявам, но в крайна сметка оценката я дава българският народ. Не бих държал агресивен тон към Русия точно в този напрегнат момент", каза ген. Радев на въпрос какво не одобрява в сегашния мандат.

"Аз съм българофил. Завършил съм в Америка две академии, летя на руски самолет, но не съм нито русофил, нито германофил, нито американофил. Аз съм български офицер и държа България да има ясна, последователна и независима политика в рамките на НАТО и ЕС", каза още ген. Румен Радев.

Той призна, че началният трасък, който го е подтикнал да се кандидатира, е несъгласието му с политиката, която води Министерството на отбраната в областта на военната ни авиация.

"Президентът е върховен главнокомандващ на въоръжените сили, може да влияе, може да изиска цялата информация за състоянието на въоръжените ни сили, да иска отчет как вървят проектите за модернизация", поясни той.

За Георги Първанов той заяви, че е имал достойно присъствие чисто личностно в президентската институция, но с аргумента, че не иска да е политически анализатор, не коментира мандатите му като държавен глава.

Ген. Радев подчерта също, че в битката за президентския пост има подкрепата на своите близки хора, а по въпроса за първата дама той коментира, че най-важното е най-сетне да има такава.

"Ако тя е с богата обща култура, с интелект, с визия, езици – още по-добре", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
11
 
! Отговори
да бе преди 7 години
инаги съм се готвил за война и понеже знам цената на войната, искам да работя за мира в България. Ами като си се готвил за война, ходи в Сирия. Цивилните нямат нужда да ги водят генерали. Ходи си при войниците, иначе цивилните не желаят да са ти войници. БСП освен с военни и с доноснци с други не работи. Така са обучени. Да им служат военни и доносници.
92
2
 
9
 
! Отговори
Meto преди 7 години
От заглавието махнете - "мира в България, Европа", и ще получите представа за какво ще работи.
91
0
 
9
 
! Отговори
Да не е ставал преди 7 години
генерал, да беше се явявал по конкурси за красота-там участниците са пристрастени към за работата за световен и всякакъв друг мир. А тоя все пак цял живот учи как да убива хора и как се води война, без значение дали е нападателна или отбранителна.
90
1
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
БСП са предатели и продажници доедин.Не може да им се вярва, продадоха държавата за жълти стотинки на американците.
89
0
 
9
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
По една от телевизиите ни говореха, как генерала е искал да се купят за РБ някакви стари самолети от Португалия. Последната ги купила по 11 млн всеки.А нашия бил склонен да ги вземем по 58 млн парчето. Ако това е вярно, генералънт-миролюбец га стане президентин, за колко ще продаде Българийката ?
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Росен Плевнелиев на младини
87
4
 
14
 
! Отговори
незнайко преди 7 години
Кой е тоаи смешен "човек" ?
86
19
 
11
 
! Отговори
българин преди 7 години
Ген.Радев е перфектната кандидатура-български офицер,харизматичен и българофил,а не мека китка и заплаха за националната ни сигурност като сега действащата овча пу...а.Да му пожелаем успех на изборите!
85
0
 
5
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
До Тиквадо 116 Както се казва:Точният резултат го знае само Цв.Цветанов....
84
6
 
8
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Генералът,макар и истински,не е Бог знае какво.По-интересното е какво ще изкара фалшивия генерал срещу него!Прословутата "дълга резервна скамейка" на ГЕРБ се топи като ланския сняг и накрая остават само двама-Фандъчка и Т.Дончев с неодобрение по-малко от 50%,ако не броим Бащицата-Мутра с рейтинг 50/50.
83
4
 
8
 
! Отговори
Тиква преди 7 години
Президент на България ще бъде ГЕРБер.Печатницата е наша.
82
13
 
6
 
! Отговори
BRAVO преди 7 години
На това се РАДВАМ ! ТОВА Е ИСТИНСКИ ДИПЛОМАТИЧЕН ПОЛИТИК!!! Всички Тпанари тук да ухат спата! ИСТИНСКИ! БРАВО ! САМО ТАКА!!!
81
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния шапкар с вид на ТКЗС-ар и ОГРОМНИ абмиции за власт
80
6
 
13
 
! Отговори
Цирк преди 7 години
Генерал Радев семейството си не можал да управлява,а се гласи държавата да управляваСмешник!
79
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
доста смислени думи по отношение на войната и външната политика. само че ще е по-подходящ за главен съветник на външен министър по военни въпроси. така се прави в белите държави. а нормалните партии си излъчват партиен човек за премиер, и човек с професия и семейство, също политик или дипломат - за президент. без значение коя партия.. - докато не се научим, няма да ни приемат сериозно.. който и да стане президент, е обречен, защото нямаше никаква кампания и всичко е тънки сметки.
78
17
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
глас за генерала и от мен!Никога повече предатели като плевелчо!
77
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ни занимавате с тази комуноидна Дулсинея? Той няма никакви шансове.
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименА дебелака от Банкя има е***га ти осанката стройна и погледа умен! Абе ***, що не спрете с тези глупости?
75
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срам за униформата-ПРЕДАТЕЛ, БОЛШЕВИКОМАН И ПУТИНОФИЛ!!! Хубавото е, че президент никога няма да стане. На пролет може да се запише в селската авиация, да пръска посевите. Така поне ще е полезен с нещо на България, която цял живот го е хрантутила.
74
0
 
12
 
! Отговори
до 104 преди 7 години
В грешка сте. Той не е червен генерал. той е предложен от БСП а БСП не е лява червена партия а дясна капиталистическа партия. Доказа го много пъти до сега. В България няма лява партия.