Борисов към Македония: Това ли заслужава българинът?!

Ако не вземат мерки, няма да получат помощ, закани се премиерът
Обновена: 24 сеп 2016 19:45 | 24 сеп 2016 19:45,
214
Борисов към Македония: Това ли заслужава българинът?!
Снимка: Архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов се закани, че Македония повече няма да получи помощ от България, ако не се вземат мерки срещу вандалския акт на 59-годишния Миленко Неделковски, който се похвали във Facebook, че е счупил паметната плоча за загиналите български офицери и войници на Каймакчалан.

Още по темата

"Ако от македонската страна не вземат мерки за стореното на Каймакчалан, тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат", каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, пише "Фокус".

Припомняме, че Неделковски написа в социалната мрежа на 22 септември, че "незаконно поставената бетонна плоча от група български престъпници напълно е унищожена и превърната в прах”. На снимките се вижда и как разбива плочата с чук.

Премиерът съобщи, че македонският премиер е обещал и трябва да има вече реакция от тяхна страна.

"Поставих въпроса, ако не вземат мерки за това да чупят с чукове български паметници, ще имат много неприятни срещи след това. И тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат, защото ние не чакахме никой да ни поиска помощ от Македония. Изпратихме и пожарна, и води, и храни и всички македонци бяха доволни, че България им помогна. В сряда Министерския съвет гласува 300 000 лева помощ за Македония и това ли заслужава българинът?”, запита риторично премиерът.

"Ние се отнасяхме братски към тях и да излезе този да троши плочи. Това подпомага ли на нашата дружба, подпомага ли интеграцията на Македония в ЕС? Ние утре трябва да гласуваме за тях. При това настроение в България и правилната реакция от всички българи по въпроса, как ще стане? Той ми обеща, че трябва да го направят. Македонският народ ни е мил”, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
7
 
7
 
! Отговори
Маке преди 7 години
За нс сте просто едни татари!
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плочата пречи а иначе Българските лични карти се купуват като топъл хляб от Македонци
68
6
 
8
 
! Отговори
Спомени от междусъюз преди 7 години
" във всеки полк там някъде след кавалеристите и волските оръдеини впрягове пъплеха и по едно-две магарета или катъри натоварени с по две бъчви с по 50 оки вино и гроздпва ракия! Офицерите знаеха прекрасно че дрипавото селячество и простолюдие трудно влиза в бой без да сръбне нещо!"Министър на войната 1912г.
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
късо постригнатият от снимката с миловидното изражени..искаме плоча и на нехо
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а кога надгро-бна плоча на тоя от снимката
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борисов към Македония: Това ли заслужава българинът?!"...Правилният въпрос на българския народ към Бойко и управляващата ни след 1989г политическа *** трябва да е:"Това ли заслужава българинът,господа червени буржоа,национални предатели, продажници,престъпници и обикновени пед-ераси?Вие българи ли сте- или византийци,турци и фашисти- заедно взети?В коя епоха от съществуването на БГ половината от населението ни е било унищожено и емигрирало от "щастие и демокрация " за четвърт век? ***-ОТИ!
64
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За първи път чувам за тази паметна плоча , не пише в учебниците по История , а щом някой иска да се премахне значе нещо не е наред тука
63
3
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
МАКЕДОНЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ЧЕСТВАТ КАКВИТО И ДА СА ПРАЗНИЦИ С НАС.И АЗ НЕ ЗНАМ ЗАЩО ВСЕ ГИ МОЛИМЕ ЗА ТОВА.
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така с този Скандал става ясно че липсват доста неща от Историята ни тоест от История на България , явно има неща за които не е изгодно да се знаят
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои са всъщност тази група български престъпници , ако може имената на всички
60
5
 
13
 
! Отговори
Петолъчка преди 7 години
Разбрахте ли как се чувстват онези потомци на тези герои мъже и жени от "Безсмертнии полк" дето дадоха живота си да освободят Европа от Хитлеро-фашизмът когато искате да рушите паметниците им!
59
4
 
9
 
! Отговори
До 73 преди 7 години
Зверства има само в сръбската пропаганда машина,***!
58
3
 
4
 
! Отговори
do 77 преди 7 години
Ми не е лошо. Имаме войска, а вие....
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ово дека е била бугарска войска сена не расте!
56
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в България има вандалски актове срещу паметници. Може би това ще ни помогне да разберем, че в такива случаи има две страни и че на паметници не бива да се посяга. Да оставим историята такава каквато е, с рушене на паметници няма да я променим.
55
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един виц сръбски : спорят българин и сърбин кой е по велик. Сърбина казва : а бе друже разликата между нас е : едно голямо краве *** през което е минала каруца и го е разделила на две. Българина пита : а смачканото по средата :Отговор : това е македонеца.
54
5
 
24
 
! Отговори
тодор преди 7 години
Jс сум македонец од пиринска македониjа ама не одобрявам постапката на моjот сонародник се срамам од него ипак да живеjат македониjа и българия.
53
20
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Никой не коментира че великата българска войска е извършила и много зверства над местното население а това не се забравя.
52
4
 
21
 
! Отговори
Българин преди 7 години
От моите пари на тези не искам да се дават. Ако трябва парламентът да се събира и да прегласува отново помощта.
51
18
 
8
 
! Отговори
Маке преди 7 години
Кви помощи ве! Сверта не е само разпадащият се ЕС! Македония е суверенна държава-запомни! Ще правим квото си искаме! Не сме евро клозет!