Последни сметки: ГЕРБ клонят към Цачева за президент?

Цветанов даде да се разбере, че Фандъкова и Николов не искат
Обновена: 1 окт 2016 07:47 | 30 сеп 2016 22:39,
166
Последни сметки: ГЕРБ клонят към Цачева за президент?
Снимка: архив "Булфото"
ГЕРБ клони към варианта да издигне Цецка Цачева за кандидат-президент. Това излиза след сложни сметки, направени от зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов пред "Дарик".
 
В предаването "Седмицата" Цветанов уточнява, че не е подходящо да се организират избори в голям град у нас, ако кмет от ГЕРБ бъде издигнат за президент. С това двама от четиримата вероятни за поста държавен глава отпадат. Това са кметовете на София Йорданка Фандъкова и кметът на Бургас Димитър Николов.
Още по темата
 
На въпрос има ли номинираният за президент сключен брак, Цветанов потвърди, че избраникът на ГЕРБ е човек, който има граждански брак. От останалите двама фаворити - Цецка Цачева и Томислав Дончев, само Цачева е минала под венчилото.
 
А по метода на изключването от четиримата избраници за кандидат за президент на ГЕРБ - Цецка Цачева, Томислав Дончев и кметовете Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, само Цачева отговаря за профила, който председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов описа пред водещия Кирил Вълчев.
 
"От тези четири имена, кажете, поглеждайки реално всеки един от тях, кажете имате ли някакви забележки и дали могат да бъдат по-слаби кандидати от всички обявени до настоящия момент? Сега разбирате защо ГЕРБ взима своето политическо решение накрая. Защото всички тези хора, които сме обсъждали, заемат отговорни позиции, доказали са се в управлението и могат да носят политическа и морална отговорност", заяви Цветанов.
 
Той обясни, че кандидатите са присъствали на обсъжданията на кандидатурата. "В партията не решаваме, като взимаме телефонен указател и решаваме да звъннем на един генерал, или на който ни е подходящ, че може да ни се върже в предстоящата кампания и след 2-3 дни той да каже "да, аз мога да поема тази отговорност", каза Цветанов. 
 
"Окончателното решение е взето след това събеседване, което сме направили. Решаващата дума е на премиера, който е и наш лидер. Но всеки един от нас, които присъствахме на тази среща, се съобразяваше с достатъчните аргументи и тежестта за всеки един, който беше разглеждан като потенциален кандидат", поясни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
20
 
! Отговори
Амаха преди 7 години
Кой беше казал "И магаре да предложат, пак ще спечели"? Ами те верно ще предложат магаре- женско.То не че може да се вярва на приказките на гербер- те си менят мнението по 20 пъти на ден. Така че нищо чудно и някой пети да е кандидата.
57
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената е сериозна, добър професионалист е, с безупречна репутация, обаче пак ще стане голям та.шак. След Плевнелиев. Не за друго, ами заради външния й вид на съседската стрина. Жалко е, но за политиката и това има значение. Иначе тя си има много качества.
56
0
 
25
 
! Отговори
Елементаро е! преди 7 години
Не е важно кой как гласува, а кой брои гласовете!Пример-последните избори и заключването в "Арена Армеец".
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не искат да рискуват с номинацията на фигура която внася "приходи" в "партийната" каса!
54
1
 
37
 
! Отговори
Овца преди 7 години
ГЕРБ си мислят че хората са ***. Искат да ни пуснат някакъв кандидат за десетина дни, без да може да го опознаят хората и мосле юруш към урните да гласуваме за ГЕРБ.Само заради тази гавра с хората не трябва да се гласува за ГЕРБ.
53
3
 
28
 
! Отговори
1912 преди 7 години
До 88миБи ли споделил,какво по-точно подкрепяш в политиката на ГРОБ????Заробването на народа с безумни заеми?Цига...низацията??Дрънкането на празни приказки и нищо полезно?Освен олигарсите,ман..густите и тези на държавна хранилка,друг никой не ги подкрепя!Самата подкрепа за един доказан престъпник си е престъпление!А колко е ***!Факт за 15г в политиката не можа един чужд език да научи...А е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
52
1
 
16
 
! Отговори
Бръснар преди 7 години
До Бюлетини,протоколиТова, че Цеца си бръсне мустаците не я прави травестит. Има жени които си бръснат не само мустаците. С нейното избиране най после ще имаме президент който в миналото си е бил партиен секретар на ППО на БКП в Окръжен народен съвет. Какво по хубаво от това ? Препоръчам на Цеца бръснарски ножчета "МАК-5", супер са.
51
3
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Всъщност няма значение кой ще е мутренския или пък нечий друг кандидат. Какво зависи от президентът НИЩО, той реално не управлява. Е, сегашния прецедент направи някои изяви, които си бяха достойни за импийчмънт, но тъй като има матерял , а не народ това не се случи. А тъй или иначе кандидатът на гробарите пак ще спечели, питате се защо ли? Защото пак няма да гласуват 50%, нищо че изборите са задължителни.
50
2
 
27
 
! Отговори
Балотаж ли? преди 7 години
Избори не се печелят на балотаж! Те се печелят с Ментаж!
49
1
 
24
 
! Отговори
Бюлетини,протоколи преди 7 години
Бай Мишо ще чете бюлетините, а Цецо-Ухото ще подготви протоколите. Някои твърдят, че протоколите са вече готови. Няма лошо, до сега имахме левак за президент, защо да нямаме и травестит - президент.
48
0
 
23
 
! Отговори
Ганю Балкански преди 7 години
Цеца? Президентин? Оплескахме я , кай, ний нея...
47
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да гласувам за Цецка, дори да съм привърженик на ГЕРБ и да подкрепям управлението им.
46
31
 
4
 
! Отговори
Я стига :) преди 7 години
Цветанов винаги е печелил избори, затова и сега нямам съмнение, че ще го направи!Но вече е научил урока - комунистите до края не трябва да знаят нищо, защото плюят и хулят всеки кандидат на Герб. А сега червените са бесни и в неведение :)Споко, Цветанов е добър стратег, и затова червените се чудеха как да го съборят!
45
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЗ КАЦКА И ЗА ЗЕЛЕ НЕСТААА !
44
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цъфнал герб...
43
1
 
22
 
! Отговори
Я стига бе преди 7 години
Това не е сериозно ,Цецо се е пошегувал ,то президанта трябва и мънзърко визия да има ,нали е представителната власт ,щот Цецке не се засягай ,ама откъм визия хич не си добре,пък и за акъло имам резерви,гаче ли и държанието и возпитанието не са нещо как си е нужно,така , че Цецо дай некой по квалитетен , щот кат слушам и гледам да не е Бат.Сали окончателния вариант ?!:-):'(
42
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно пробутват бившата партийна секретарка, от която нищо не зависи в групата. Тази жена май не може нищо, освен да регистрира присъствие.
41
1
 
38
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
С тая дъртата на 100% са загубили. Сега е момента Цацката да изпита и народната любов заради приказките си че народа бил твърде глупав за да взема важни решения чрез референдумите.
40
2
 
32
 
! Отговори
44 преди 7 години
С нея балотажът е сигурен,че и загубата!
39
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз няма да гласувам за тази комунстка- номенклатура от години н България- преди на БСП а сега се оказа ,че всичкки "демократи" на Герб са бивши комунисти. Никога няма да се оправим ,защото не излизаме от сянката на комунизма съсипал страната ни.