Последни сметки: ГЕРБ клонят към Цачева за президент?

Цветанов даде да се разбере, че Фандъкова и Николов не искат
Обновена: 1 окт 2016 07:47 | 30 сеп 2016 22:39,
166
Последни сметки: ГЕРБ клонят към Цачева за президент?
Снимка: архив "Булфото"
ГЕРБ клони към варианта да издигне Цецка Цачева за кандидат-президент. Това излиза след сложни сметки, направени от зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов пред "Дарик".
 
В предаването "Седмицата" Цветанов уточнява, че не е подходящо да се организират избори в голям град у нас, ако кмет от ГЕРБ бъде издигнат за президент. С това двама от четиримата вероятни за поста държавен глава отпадат. Това са кметовете на София Йорданка Фандъкова и кметът на Бургас Димитър Николов.
Още по темата
 
На въпрос има ли номинираният за президент сключен брак, Цветанов потвърди, че избраникът на ГЕРБ е човек, който има граждански брак. От останалите двама фаворити - Цецка Цачева и Томислав Дончев, само Цачева е минала под венчилото.
 
А по метода на изключването от четиримата избраници за кандидат за президент на ГЕРБ - Цецка Цачева, Томислав Дончев и кметовете Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, само Цачева отговаря за профила, който председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов описа пред водещия Кирил Вълчев.
 
"От тези четири имена, кажете, поглеждайки реално всеки един от тях, кажете имате ли някакви забележки и дали могат да бъдат по-слаби кандидати от всички обявени до настоящия момент? Сега разбирате защо ГЕРБ взима своето политическо решение накрая. Защото всички тези хора, които сме обсъждали, заемат отговорни позиции, доказали са се в управлението и могат да носят политическа и морална отговорност", заяви Цветанов.
 
Той обясни, че кандидатите са присъствали на обсъжданията на кандидатурата. "В партията не решаваме, като взимаме телефонен указател и решаваме да звъннем на един генерал, или на който ни е подходящ, че може да ни се върже в предстоящата кампания и след 2-3 дни той да каже "да, аз мога да поема тази отговорност", каза Цветанов. 
 
"Окончателното решение е взето след това събеседване, което сме направили. Решаващата дума е на премиера, който е и наш лидер. Но всеки един от нас, които присъствахме на тази среща, се съобразяваше с достатъчните аргументи и тежестта за всеки един, който беше разглеждан като потенциален кандидат", поясни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
30
 
! Отговори
ined преди 7 години
Поне сега ще е мъж, не като предишната
37
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремълските *** реват. Това е хубаво. Пак са изнервени до край :)И Масква копейки не праща редовно...
36
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецо пак ще прецака червените, само стойте и гледайте ;)Те затова толкова искаха да го съдят!Червените винаги губят от Цветанов, Борисов и Герб.И сега ще е така.
35
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тетка - кyманизкаРадев - кyманизКаракачан - кyманизОреха - кyманизЛупи - кyманизТрайко - кyманизЖорж - психически нестабиленПищофа - без коментарЕ, кой да бъде?
34
3
 
22
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
Цецка президент няма да стане.
33
0
 
23
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Ееееееееееее, само до врачки дето не сте се допитали за прословутия им кандидат. Преценили са, че не трябва да го знаем, значи не ме и интересува. Ама женен ли е, ама има ли мост от левия кучешки зъб назад и т.н. То бива гавра с тоя народ, бива, ама чак толкова...
32
0
 
11
 
! Отговори
Цвъко Сифоня преди 7 години
Хахахахах, очевидно, подобни статии са "опипване на почвата", затова ще кажа...Ja, Ja...WUNDERBAR, ахахахахаххаахахахахахаха!
31
0
 
22
 
! Отговори
слънчеви градини преди 7 години
тоя ретроградния меркурии много лошо им го натресе на герп,нааправо незнам кои звезди ще гледат след изборите ОСТАВКААА РЕТРОГРАДНААА
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да не е Цецка. То така или иначе гърча е пълен.
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който и да сложат е все тая.....не вярвам някой пак да избере ГЕРБ.........за съжаление тази партия не успя да се справи със положението във страната,а и президента ни настоящият горкия не ставаше за тази длъжност.....той освен за любов,солидарност за друго не говореше......Аз сега разбрах колко ни обичат македонците,гърците,турците,сърбите,ЕС и останалият свят
28
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кой пък ще гласува за тая свинска глава ?
27
0
 
34
 
! Отговори
домашни любимци преди 7 години
И четиримата са много подходящи. Домашни любимци на пожарникаря, лесни за гледане.
26
1
 
34
 
! Отговори
ТО НЕ БЯХА КАЛИНКИ преди 7 години
то не бяха министри , срещнати на бензиностанции, то не бяха МАГАРЕТА, избрани за Президенти. АЙДЕ СТИГА С ТОЯ ЦИРК ГЕРБ
25
12
 
3
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Ех, пак ще трябва КРИСТАЛИНА да оправя нааканата работа...Горката жена.Сили няма да и останат,след тия предварителни простотии---Желева,Бокова?!,Цачева....
24
0
 
23
 
! Отговори
НЕЕЕЕ преди 7 години
Това не може да е вярно. Ще има цитати от КОДЕКСА. Ама не пиратския, а ПРАВИЛНИКА на НС. Голям смях ще падне с леля ЦЕЦА
23
0
 
7
 
! Отговори
Brow преди 7 години
Vecheren chas v Bankia, Bistrica i Samokov?
22
1
 
26
 
! Отговори
ТО СМЯХ ЩЕ ИМА преди 7 години
гарантирано от ГЕРБ
21
0
 
17
 
! Отговори
ПОСЛЕДЕН ВАЛС преди 7 години
за ГЕРБ щом РАБФАГА за бой се стяга
20
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когото и да издигнат Герб - ще загуби
19
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ се провалиха с кандидатурата за ООНЩе се провалят и на президентските избориЗащо?Защото са банда *** и мошеници