Честит празник, учителю! С 223 млн. от ГЕРБ

Милена Дамянова: Доказахме, че образованието е приоритет за нас
5 окт 2016 12:07,
77
Честит празник, учителю! С 223 млн. от ГЕРБ
Архив: Булфото

Депутатите от ГЕРБ започнаха работния си ден с благодарности към българския учител. Повод за това взеха от днешния Международният ден на учителя - 5 октомври.

В декларация от парламентарната трибуна шефката на просветната комисия Милена Дамянова от ГЕРБ припомни вчерашното решение на правителството за отпускане на 223 млн. лв. за увеличение на учителските заплати.

Още по темата

"Тези средства са следствие от последователна политика и приетия закон за предучилищното и училищното образование, за който ГЕРБ е основният двигател в последните 5 години", обясни тя.

Дамянова разясни и че от 223-те милиона 100 млн. лв. са за увеличаване на учителските възнаграждения, а 6 млн. лв. за ресурсните учители. 1 млн. лв. ще отидат за транспорт на учениците над 16 г., 2,5 млн. лв. за закупуването и поддръжката на ученически автобуси, 3 млн. за защитени детски градини.

Още 50 млн. лева, както всяка година, ще се инвестират в учителите и чрез оперативните програми.

"В живота на всеки от нас има един човек, който е запалил у него факела на знанието. Ние сме това, което сме, благодарение на този човек – на Учителя. Човекът, чието име произнасяме с преклонение и на когото казваме "благодаря“ за предадените уроци – и за знанието, и за живота", каза депутатката.

Тя припомни, че днес отново е време да се преклоним пред професията на учителя. 

Дамянова обясни, че увеличавайки средствата за образование още в първата година от приемане на новия закон, ГЕРБ ясно показали, че образованието е реален национален приоритет. Тя обеща решаване на натрураните през годините финансови проблеми. 

Милена Дамянова отново припомни предимствата на новия закон за образованието, които ще гарантират нов, по-висок социален статус на българските учители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
19
 
! Отговори
www преди 7 години
Децата намаляват, бюджета за образование расте. Хората намаляват, бюджета за здравеопазване расте. И като резултат - все по-ниско ниво на услугата. Просто един алчни чиновници кардат ли крадат, всеки ден, като за последно. Борисов, или ще сложиш край на това или ще си тръгнеш. Ще дойде някой с повече кураж. Съжалявам, че те подкрепях до сега, но си смел само на думи.
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господата от герб много моля тези 222 млн. Лв. НЕ СА ОТ ВАС.ТОВА СА *** ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ.А ВИЕОТ ДНЕС .БГ МНОГО МОЛЯ ДРУГ ПЪТ НЕ СЛАГАЙТЕ ПОДОБНО ЗАГЛАВИЕ.ТЕЗИ ПАРИ НЕ СА ЛИЧНИ НА ГЕРБ ТОВА СА ДЪРЖАВНИ ПАРИ,А НЕ ОТ ТЯХНАТА ПАРТИЙНА КАСИЧКА КОЯТО СЕ ПЪЛНИ ОТНОВО С НАРОДНИ ПАРИ ПРИ ИЗБОРИ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ДЪРЖАВНАТА ИМ СУБСИДИЯ Е МИЛИОНИ
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 223 млн. за увеличение на учителски заплати, само 100 млн. реално отиват за това. Тогава не ги наричайте така.Освен това, като вкл. и тези 50млн. по оперативни програми, което е съмнително, но от мен да мине - включвам ги, се събират 162.5 млн.А останалите до 223млн. за какво ще са???p.s. И тия пари не са от ГЕРБ, а от бюджета!
32
0
 
24
 
! Отговори
от герП преди 7 години
Не лъжете хората, казвайте истината. Парите не са от герП, а са от всички нас, които плащаме данъци. герП само са решили точно, но случайно, преди изборите да увеличат заплатите на учителите, за да ги излъжат за пореден път да гласуват за тях. Не лъжете хората, герП си играят с властта...
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит празник учителю!Пак ли наивно ще повярваш на смешни предизборни обещания и смешни увеличения.Това ли заслужаваш за усилията,които полагаш-600 лв.заплата?Знаеш ли,че техните деца учат в "елитни" училища,където плащат хиляди лева на година за отрочетата си,плюс субсидиране на частните школа с вашите и нашите пари.Други са ги изпратили в колежи в чужбина,където плащат скъпо и прескъпо за "вундеркиндчетата" си.За вас оставиха трохите от трапезата си.Доволни и щастливи ли сте от тази гавра?
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БръчковБръчков, в България ВСИЧКИ политици са ПОПУЛИСТИ , И ТО ОТ КЛАСА.
29
0
 
11
 
! Отговори
АЙДЕ БРЕ ! преди 7 години
Чудеса , и преди ''КОЛЕДА''..., ИЗБОРИТЕ БИЛИ ПО-ВАЖНИ ОТ ,.... ''КОЛЕДА''.
28
2
 
29
 
! Отговори
Неда преди 7 години
Изтеглиха 16 милиарда дълг и заробиха България за десетилетия напред. Та какво са за тези престъпници някакви си 230 милиона. Аман от евтина демагогия пред избори.
27
1
 
24
 
! Отговори
Бръчков преди 7 години
Жалък Герберасткипопулизъм
26
1
 
26
 
! Отговори
Е, И ? преди 7 години
С държавни пари , ПРДИЗБОРНИ НОМЕРА на ГЕРБ , А !''С ЧУЖДА ПИТА , ПОМЕН ".
25
0
 
21
 
! Отговори
О, ...ЧУДО! преди 7 години
Какво ли не става преди избори ,......О, ЧУДО !
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ,даскалите и всички бюджетни ,обявяват само щата си, основната заплата, а не целят си средномесечен доход?
23
0
 
24
 
! Отговори
Баси преди 7 години
Егати платената медия са тия от днес.бг Какви са тия лозунги от преди комунизма. Тия пари не ги дават ГЕРБ, а бюджета в който сме донори всички.Баси държавата
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ни остава, в главите, от толкова години посещаване на учебни заведения? Помислете , колко баластра, добрият ни мозък е забутал в дълбоки недра.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анализатора преди 7 години
Пиарите на герб са тотални некадърници.Такива изцепки като тази статия, освен да карат хората да намразват управляващите все повече нищо друго не постига.Точно преди тези избори герберчетата трябва да са по ниски от тревата, ако искат Сецка да хване поне 10% на първи тур.Ама от къде толкова акъл, там са само калинки.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетете книгата на Майкъл Елсберг " Милионер без образование" и ще научите много, и за "образованието " също...
19
1
 
7
 
! Отговори
герб дава преди 7 години
Поклон и благодарност към моите учители!Иначе герб дава парите, а герб е на г-н , г-н е взел парите от държавата, а държавата е на г-н, ви давате на държавата, а г-н взема, после г-н дава на герб, а герб дава парите на учителите.Въпросът обаче е защо в държавата няма достатъчно пари, вие също нямате, а шепа г-да и г-жи имат повече отколколкото 100 човека не могат да заработят за 100 живота.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То те не могът да разчитат вече на служителите от МВР да гласуват вече за тях затова хващат учителите и тях ще иьлужат
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки ден трябва да им се напомня, забравят.
16
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонименвички сте исперкали