Честит празник, учителю! С 223 млн. от ГЕРБ

Милена Дамянова: Доказахме, че образованието е приоритет за нас
5 окт 2016 12:07,
77
Честит празник, учителю! С 223 млн. от ГЕРБ
Архив: Булфото

Депутатите от ГЕРБ започнаха работния си ден с благодарности към българския учител. Повод за това взеха от днешния Международният ден на учителя - 5 октомври.

В декларация от парламентарната трибуна шефката на просветната комисия Милена Дамянова от ГЕРБ припомни вчерашното решение на правителството за отпускане на 223 млн. лв. за увеличение на учителските заплати.

Още по темата

"Тези средства са следствие от последователна политика и приетия закон за предучилищното и училищното образование, за който ГЕРБ е основният двигател в последните 5 години", обясни тя.

Дамянова разясни и че от 223-те милиона 100 млн. лв. са за увеличаване на учителските възнаграждения, а 6 млн. лв. за ресурсните учители. 1 млн. лв. ще отидат за транспорт на учениците над 16 г., 2,5 млн. лв. за закупуването и поддръжката на ученически автобуси, 3 млн. за защитени детски градини.

Още 50 млн. лева, както всяка година, ще се инвестират в учителите и чрез оперативните програми.

"В живота на всеки от нас има един човек, който е запалил у него факела на знанието. Ние сме това, което сме, благодарение на този човек – на Учителя. Човекът, чието име произнасяме с преклонение и на когото казваме "благодаря“ за предадените уроци – и за знанието, и за живота", каза депутатката.

Тя припомни, че днес отново е време да се преклоним пред професията на учителя. 

Дамянова обясни, че увеличавайки средствата за образование още в първата година от приемане на новия закон, ГЕРБ ясно показали, че образованието е реален национален приоритет. Тя обеща решаване на натрураните през годините финансови проблеми. 

Милена Дамянова отново припомни предимствата на новия закон за образованието, които ще гарантират нов, по-висок социален статус на българските учители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
19
 
! Отговори
... преди 7 години
Мисля, че 2020 година е краят на еврофондовете. Да видим гербчето какви левчета ще раздава ...
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига долни манипулации от Пеевските парцали.Тези пари на са на ГЕРБ, а на българските данъкоплатци.
13
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига лъгахте и настройвахте хората какви големи заплати ще взимамат учителите!Аз съм учителка в горен клас с 610 лева ззаплата,с 40 години стаж това лято ме пенсионираха.Кого заблуждавате,вие взимате поне10 пъти повече,а не ставате за нищо.
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клаческото обрсзование, е загуба на време, за да се намери работа за едни категорийни папагали, промиващи мозъка на децата по държавно настояване.
11
2
 
20
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Интерсно другарите от ГЕРБ от заплати ли ги заделиха тези пари?Щото във всички медии се афишира ГЕРБ дали , нали от нашите данъци идват тия пари!!Що не си бръкнат в бездънната партийна касичка като са толков ербап?Тяхното е с чужда пита , помен правят.Ама избори са трябва да осигурим гласове с държавни пари ,партийните да трупат лихва в банката.Всичките са егати да фанеш ги обесиш ама се плаша че не останаха толкова дървета в БГ ,сле сеч и пожари!!
10
0
 
6
 
! Отговори
Учител, Турция преди 7 години
Ако се напънете още малко ще достигнете моите лекторски.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тези средства са следствие от последователна политика и приетия закон за предучилищното и училищното образование, за който ГЕРБ е основният двигател в последните 5 години", обясни тя."Превод: Изборите са след месец.
8
1
 
23
 
! Отговори
учител преди 7 години
Герб от джоба ли си дават тези пари, а.
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10% увеличение е нищо, от 300% нагоре може би.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие довършихте образованието!Такъв хаос никога не е имало.Учителя е залян с бумащина,недоволството расте,некадърници,Само се хвалите,а на практика всичко е от зле по зле,защото сте скапани номенклатури лапали и продължаващи да лапат.
5
1
 
23
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
Кой контролира качеството на образованието? Кой? Защо негласно принуждавате учителите да не пишат слаби оценки? Училищата по селата и тези с роми знаете ли, че в 8 ми клас не могат да умножават до 10. Какъв приоритет , ненормслници умишленно затъпявате нацията. Когсто видя на тази кукла децста да учат в гореспоменатите училища, тогава ще им вярвам.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toзи пекинез оцъклен, ли е шефка на просветната комисия?Пък защо не?
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама ти сериозно ли?! Ако сега е приоритет, представяме си колко щеше да е зле ако не беше!
2
0
 
10
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Ние си имаме четмо и писмо! Ние си имаме азбука и език! Ние си имаме празник по темата, който е на 24 май! Против съм всичко това да се подминава, както обикновенно напоследък се случва!
1
1
 
24
 
! Отговори
благини преди 7 години
добре, че има избори, сега се намират пари за всичко.