Мая рече и отсече: Не е важна шапката, а какво имаш под нея!

"Ако бях взела някоя огромн, представяте ли си, щеше да е още по-смешно"
10 окт 2016 10:22,
128
Мая рече и отсече: Не е важна шапката, а какво имаш под нея!

Посланикът ни в Белгия и Люксембург Мая Добрева обяви, че интересът към нея, породен от една нейна снимка с Великия херцог на Люксембург, е необясним.

"Не мога да преценя на какво се дължи тази кампания. Дали към мен е насочена, или пък има друга цел. В случая ставаше въпрос за протокол. Тези правила са разписани и ние не можем да избираме как да се облечем. Включително дължината на роклята, ръкавиците, шапката, цветът...", настоя тя пред "24 часа".

Още по темата

Добрева се оплака, че е имала твърде малко време, за да си направи "тази дреха" за връчване на акредитивните писма.

"Точният израз, с който се описваше облеклото, с което трябва да бъда, бе: следобедна рокля за чай. Не трябваше да е вечерна, нито да е в тъмни цветове. Трябваше да има шапка или украса за главата. Може да е смешно за държава като нашата, но тук това не се възприема като смешно облекло или пък някакво изключение. Всеки на мое място би се чувствал некомфортно, защото това не е дреха, която сме свикнали да виждаме. Изглеждаш глуповато, пък да не говорим колко е неудобно", допълва тя.

Дипломатката ни твърди, че в книжка, написана на английски и френски, са разписани параметрите за облеклото, което се изисква от посланиците ни при официални срещи.

"Имаше избор между захарнорозово, светлозелено, синьо - това са цветовете за следобеден чай, каквито сме виждали и в останалите дворове, и което, признавам, за нас е малко странно. За вечерните събития са други цветовете, роклите са до земята, но пък няма изисквания за шапки. За мъжете е по-лесно и те са пощадени от такива критики, защото няма друг вариант освен смокинг", пояснява тя.

Добрева допълва, че костюмът й е ушит в ателие в Белгия, шапката също взела от там.

"Имат различни модели. Аз взех най-малката. Ако бях взела някоя огромна шапка, представяте ли си, щеше да е още по-смешно. Освен това аз не съм нито висока, нито ходя с прически на кок... За мен беше важно да си връча писмата, за да мога да си върша работата", казва посланичката ни.

Според нея проблемът с дрехите й е в унижението на една държавна особа, която по думите й с нищо не е заслужила това, за да се правят колажи и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото всички сте ШУТОВЕ, ОХЛЮВИ и ТИКВИ и трябва да ви го напомняме!
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормалната реакция ще да бъде - оставка.А Пипи дългото чорапче ни обяснява какъв *** сме.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Синьо тъй синьо, но защо дъждобран по дяволите и тез пискюли.
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мая рече и отсече: Не е важна шапката, а какво имаш под нея!Важи в пълна степен за нещастната женица.Много им кофти мат'ряла на мутрите...
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тази нощница и туй боне на главата прилича на прислужниа дали не е излъскала кенефите на херцога.
37
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Явно дамата има марксистко отношение към буржоазните предразсъдъци, каквото е официалното дипломатическо облекло, и по този начин е изразила презрението си към порядките на "стаушка Европа" . Явно е искала да тегли една майна на закостенелите западняри.
36
0
 
12
 
! Отговори
Тази уникално тъпа! преди 7 години
До вчера се чудихме дали кокошчицата на снимката има нещо в главата. Дали случайно някой не се е изгаврил да я направи на ***. Но днес вече е ясно - тази сама си ушила дрешките като за престаряла селска мома-шаферка. Не, това не е по протокол. Посланиците не изглеждат така. А, че не го разбира е признак на селска инатлива самоувереност. Какво прави тази толкова години във Външно?
35
0
 
13
 
! Отговори
:) :) :) преди 7 години
Герберастките Калинки са такива. Без вкус и изглеждат отвратително. Това е положението. Вие си ги избирате. Аз за ГЕРБ не съм гласувал никога. А и изказванията и показват, че последното нещо, което трябва да бъде е дипломат:"Всеки на мое място би се чувствал некомфортно, защото това не е дреха, която сме свикнали да виждаме. Изглеждаш глуповато, пък да не говорим колко е неудобно.."И последно. Тя не е разбрала, че "изглежда глуповата", не заради роклята, а заради фигурата си.
34
0
 
9
 
! Отговори
маитапчия преди 7 години
герберастете вече назначават са посланници КРАСТАВИ ЖАБИ
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно съм убеден,че посланика на Саудитска Арабия например ще сложи смокинг
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълно куку!Типично гейберастко куку!
31
0
 
19
 
! Отговори
Слави Иванов преди 7 години
Кой е заплатил разходите за тоалета - посолството или посланичката?
30
2
 
22
 
! Отговори
потресен преди 7 години
В синьо и бледозелено би могло да се измисли нещо съвсем прилично, а не жалкия резултат, който виждаме на кадрото!!!!! Просто жената си няма акъл! Явно във Външно трябва да им проверяват и тоалетите, в които се явяват пред хората, за да не срамят държавата!!!!Колкото и да се прави на умна, умен човек не може да се издокара като *** и то пред коронована особа, и то като знае, че ще я гледат и снимат!!! Пълна тъпачка!
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако тази жена, вместо да се обяснява за тоалета, беше извадила: дипломи, квалификации, владеене на езици, професионален път и успехи... тогава вече щеше да е ок. А така - махленското блясбльосване по темата си продължава.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а, че *** лелка от ДС никой нищо не казва, като онази с тюрбана, селянки от долно потекло, на овчар щерката
27
1
 
19
 
! Отговори
lil преди 7 години
Абе протокола е едно а друго е да се направиш на клоун ти не се ли погледна ясно е и какво има по шапката Искат ли и сини бикини нокти червило а???
26
1
 
21
 
! Отговори
по пеньоар преди 7 години
Много хубав пеньоар и шапка за спане има лелката до херцога.
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По дрехите посрещат, по акъла изпращат. Забележка: Двете са взимосвързани.
24
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А,какво ли има под шапката една бивша фактуристка от ДАП/Държавни Автомобилни Превози/????И как,по кой начин извървя дългият път от фактуристка до.................посланик за Белгия и Люксембург??Образователен ценз не съществува ли за такова място или единствено и задължително условие е членство в подходяща партия??
23
1
 
19
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
На празна барака покрив не и трябва!