Борисов размаха пръст: Проверки за приватизациите

Щял да се съсредоточи в темата след изборите
118
Борисов размаха пръст: Проверки за приватизациите
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще нареди на ДАНС ревизия на приватизационните сделки на прехода.

"За да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена", аргументира се днес той на редовното заседание на правителството.

Борисов каза, че се е поинтересувал, и за давността на много от сделките има поне още 2 години. Премиерът се зарече да се съсредоточи "в пълния обем" по темата, когато минат президентските избори.

Повод за решението му са коментарите около продажбата на цигарената компания "Булгартабак".

"Булгартабак" не е продаван от мен, а от Агенцията за приватизация с консултант Сити банк, една от най-големите банки с опит и наблюдаващ министър Трайчо Трайков, посочи премиерът.

Откъде накъде, коментира още Борисов и призна, че се ядосал във връзка с тази тема. Според него тези неща много бързо са се забравили.

Премиерът подчерта, че дори чистачка не може да назначи в някое министерство и че министърът е пряко отговорен при подобни сделки.

"Да не се изкарват по-свети от Папата, защото не са, казвам го с най-добри чувства към всички", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** 7 години е на власт, а българите стават все по бедни болни и нещастни. През това време народа бе ограбен с 6млд лева от аферите КТБ и Белене и какво последва НИЩО .Пеевски и Цацаров продължават да ограбват,а мутрата ги пази и краде заедно с тях.ГЕРБ назначи бившите подуправители на БНБ за да не се разбере нищо за КТБ, назначи Манолова за омбудсман, крадците от Белене Р. Овч и П. Димитров на държавна хранилка. Според руските медии мутрата лично е взел 50млн подкуп за Виваком!? Този чове
18
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как една структура подчинена на МУТРАТА би го разследвала и ние трябва да очакваме обективност
17
1
 
19
 
! Отговори
правино действие преди 7 години
С това сега ще доунищожи кръга около Костов. Те нямат ресурс да се борят. Ще започнат да им привикват протежетата по разпити, най-много костовисти да ги пратят с някой некадърен адвокат, който да ги баламосва, че масонски ще спасява. След няколко месеца ще се види, че нищо не може да "оправи" и костивисти ще се разбягат като мишки. Това пък ще му утрепе на Костов политическия проект, който се напъва да прави. Златни Пясъци отдавна не може да ги издържа, свързаните им фирми са в големи дългове
16
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***! Незнам дали разбра колко много се изложи в интервюто по нова завчера!!Този човек психически не е в ред, очите му някакви налудничеви, хищнически поглед!И този човек ни управлява, и още по-лошо , още има ***,оти дето гласуват за него!
15
2
 
32
 
! Отговори
КАКВО СЛЕДВА ? преди 7 години
Само в Бг , 26г. ЗАКЛЮЧЕНИЕ :''СЛЕД ИЗВЪРШЕНАТА ПРОВЕРКА , НАРУШЕНИЯ НЯМА"... АЧЕСТИТО , А МЕРСИ!
14
3
 
16
 
! Отговори
Кума Лиса преди 7 години
''Който си е имал кожухче ,пак ще си има '',..казала лисицата /от БСП,ДПС,НДСВ,АБВ,ДСБ/ , НА НАРОДА ***, КОЙТО ГИ ТЪРПИ 26Г.
13
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги Баце го вади голем, но мек! До вечерта няма да помни какво е казал сутринта.
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто ги подсеща, че е лесно да се нагушиш с комисионни и после да се правиш на капацитет...
11
2
 
29
 
! Отговори
боли преди 7 години
Това е болна тема за всички,чрез приватизацията и реституцията страната беше ограбена а народа обедня драстично,всички тези съвременни"бизнесмени и работодатели"забогатяха чрез грандиозния грабеж наречен приватизация.
10
1
 
24
 
! Отговори
олеле преди 7 години
много са отчаяни щом зачеркват темата за най-голямото крадене от държавата от векове насам
9
3
 
22
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Следвайки логиката на премиера,при наличие на толкова много законови недоразумения ,а следейки и рейтинга на институцията ,най некадърния председател на НС е другарката Цачева.
8
4
 
12
 
! Отговори
гайбаньоориджинал преди 7 години
Рано или късно шете не щете ще стигнете до идеята за частична ренационализация на най-важните предприятия и отрасли.Държавата умря а на умряло куче не се вади нож.От къде ще крадете ако няма какво да се краде?
7
3
 
31
 
! Отговори
сикаджи олигофрени преди 7 години
Вчера риташе топка, играеше шах и тенис с тях , а днес щял да ги разследва ...Ха - ха ! Боко, никой не ти се връзва на предизборните циркаджийски номерца !Нямал нищо общо със 'змийските пари' ... Ха дано, ама надали !?През 2009 г. казваше, че щял да вкара Сергейчо и Доган в затвора, а задкулисно с Шиши Пеефски си разпределят порциите в държавата ...
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе както изглежда Б/Б. нищо не знае ,ни лук ял ни лук мирисал Е за кво е тогава премиер ,само да се надува като пуяк ли ?Не следва ли всяка приватизационна сделка да се контролира от обявяването и до края .На тоя човек все другите са му виновни и точно той се прави на по голям светия от папата
5
3
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Ха,ха.....! "Пръста на Борисов", ха, ха..... е няма по-смешно нещо! А забравих, българската посланичмка в Брюксел, ха, ха....!!
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко шоу !!!
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па рано се е сетил,гусин Премиера!! :-) :-) След близо седем години на власт ...
2
1
 
30
 
! Отговори
бургазлия преди 7 години
Какво ще каже все още настоящ премиерБ.Борисов за цигарената фабрика в Бургаския квартал Крайморие .Навярно и тука все още има давност.
1
2
 
36
 
! Отговори
цирка герб преди 7 години
Поредното тъпо шоу,прах в очите.