Борисов размаха пръст: Проверки за приватизациите

Щял да се съсредоточи в темата след изборите
118
Борисов размаха пръст: Проверки за приватизациите
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще нареди на ДАНС ревизия на приватизационните сделки на прехода.

"За да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена", аргументира се днес той на редовното заседание на правителството.

Борисов каза, че се е поинтересувал, и за давността на много от сделките има поне още 2 години. Премиерът се зарече да се съсредоточи "в пълния обем" по темата, когато минат президентските избори.

Повод за решението му са коментарите около продажбата на цигарената компания "Булгартабак".

"Булгартабак" не е продаван от мен, а от Агенцията за приватизация с консултант Сити банк, една от най-големите банки с опит и наблюдаващ министър Трайчо Трайков, посочи премиерът.

Откъде накъде, коментира още Борисов и призна, че се ядосал във връзка с тази тема. Според него тези неща много бързо са се забравили.

Премиерът подчерта, че дори чистачка не може да назначи в някое министерство и че министърът е пряко отговорен при подобни сделки.

"Да не се изкарват по-свети от Папата, защото не са, казвам го с най-добри чувства към всички", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 42Много глупав въпрос. Ами не задават такива въпроси и няма обещания за фабрики, защото изборите са за президент ....Справка - конституцията.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами айде! Дойде времето. Кеч дъ моумент! Справка: Хамлет. Тъ бий ор нот тъ бий? Бий, биѝ, биѝ, сега е моментът, глей го и Брюксел влезе в крак, значи - напред. Правилно си чакал досега, щеше всичко да иде нахалос без опорна точка. Зазори се, иде Видов ден. Впрочем иде ли? Все още сме неверници, но сме ЗА. По-бързо, по-бързо. И умната, няма да е лесно.
37
1
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Къса памет ли имаш или просто не си бил пълнолетен по времето, за което пишеш.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах всичките президенти досега един не каза ще се направи фирма завод фабрика никои не каза еи така и така искам да попитам бтв и нова защо
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като доидат избори се чудат кво да пишат да разкарат истинския проблем а те го знаят кои е но докато не се изнесем до един в чужбина така ще е само простотии чета на запад саитове как един саит не написа подобно нещо тука само простотии една след друга затова плащаме като попове и ако си мислят чее малко да направят така да има и работа и пари човек да може да си позволи елементарни неща говорим за средна класа не да бягат или заобикалят истината
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахаха, тоя вече 7 години е премиер и сега се сети да прави проверки на приватизацията, абе вземи се ....
33
1
 
24
 
! Отговори
До DD от Bobo преди 7 години
ББ може да нарежда на всички . ББ ни дава. ББ ни направил. ББ ни построил. ББ ни командва цялата страна. ББ ни съсипа някой смеели да му зададе въпрос А? Заобиколен е от некадърници но пък експерти.
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а на неговите приятели дали ще проверява ???? Бориславова ?
31
1
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Назначил Овчаров в Лукойл, иначе ще проверява приватизацията... След изборите. Демагогия, цинизъм, простотия - това е БХ.
30
2
 
22
 
! Отговори
Княжевец преди 7 години
Кръглия зеленчук от Банкя сега се сети предизборно
29
1
 
21
 
! Отговори
DD преди 7 години
Само че не разбирам как ББ нарежда на ДАНС, като няма тези правомощия. ДАНС е подчинена на парламента, а не на ББ, т.е. Борисов нищо на никои не може да нарежа. Ама никои от журналята не го попита...
28
1
 
30
 
! Отговори
ОБЕЩАНИЕТО :) преди 7 години
"Спасителят" на България в опит да тества малоумието на българите преди изборите! Защо г-н Борисов, предният мандат, който беше почти 4 години, не проверихте приватизацията извършена на тъмно? Защо от началото на новия ви мандат не направихте подобна проверка?Явно българите са толкова големи олигофрении, че може да им се подхвърли някакъв подобен абсурдизъм преди изборите, а те да кълват! Принципа е: ОБЕЩАЙ ВСИЧКО, ИЗПЪЛНИ НИЩО! Кандидата на просперитета го знаете, кой е!
27
1
 
7
 
! Отговори
Боко Харам преди 7 години
..антъй..Експроприация на експроприаторите , ето че е научил нещо от елита , който охраняваше преди 89-та ..
26
2
 
24
 
! Отговори
Bobo преди 7 години
Нали ще подава оставка след изборите каква проверка тя държавата се разпада и кой мишоци ще я правят тази проверка. Некадърните ли по компетентност.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някои ползва службите за лично облагодетелстване, това как се нарича?
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе като чета коментарите се учудвам че има хора които смятат че ще има проверка и ще се разбере истината.Аз не вярвах че след 27 години лъжи, кражби и безотговорност на политиците има такива които им вярват!!!!! ????Не разбрахте ли че между всички политици от всички партии има сключено негласно споразумение за мафиотска омерта . Които и от тях да дойде но власт ще си краде без да търси отговорност за кражбите на предишните. Гледайте ги какво правят, а не какво говорят .
23
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То само по времето на Сините се продаде срещу жълти стотинки държавна собственост за десетки милиарди. Може би след 100-200 години истината ще излезе наяве, но сега едва ли. Сините завзеха всички властови позиции в държавата след 1989-та година и в България се случи това, което направиха Сините. Няма как те сега да обвинят или осъдят себе си. Най-вече след 2000-та година Сините мимикрираха и в куп други партии, но основата им си остана продажно Синя.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАПРАВИ ДАНЪЧНА, СЛЕДСТВЕНА (Т. Е. ПРОКУРОРСКА) И СЪДЕБНА ПРОВЕРКА НА ПРИВАТИЗИРАНАТА БЪЛГАРСКА СОБСТВЕНОСТНИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ КЪСНО
21
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са предизборни приказки. Боко за един ден си променя мнението три пъти, камо ли след изборите да се сети за приватизационните сделки. Който е наивен, нека вярва.
20
3
 
34
 
! Отговори
Internetlumpen преди 7 години
Приказки от познат ветропоказател!Жалък ***!26 години плащаме на алчни *** а нямаме и един закон да се защитиш вкъщи. Цецка ви майчина!!!