Миграцията на Кристалина – идея на шефа на Световната банка

Избрал я заради безупречната репутация на професионалист
Обновена: 29 окт 2016 10:58 | 29 окт 2016 10:55,
49
Миграцията на Кристалина – идея на шефа на Световната банка
Снимка: архив Reuters

Преместването на Кристалина Георгиева от Европейската комисия в Световната банка идва след покана лично на президента й Джим Йон Ким.

Това обяви в интервю за БНР говорителят на банката Дейвид Тейс.

Още по темата
"Кристалина Георгиева е най-добрият лидер за екипа, който може да се справи със световните предизвикателства", каза той.

Тейс потвърди, че постът на българката - главен изпълнителен директор на Международната банка за възстановяване и развитие и Международната асоциация за развитие е изцяло нов.

“Позицията на главен изпълнителен директор в Международната банка за възстановяване и развитие и Международната асоциация за развитие е изцяло нова и тя беше дадена на Кристалина Георгиева заради нейната безупречна репутация на много добър професионалист и човек, който прави така, че нещата да се случват”, каза говорителят.

Той обясни, че президентът Джим Йон Ким я избрал именно нея, защото чувствал, “че тя ще бъде най-добрият лидер, който да ръководи нашия екип с основна задача да се справя с глобалните предизвикателства“.

Новината за предстоящото преместване съобщи самата Кристалина Георгиева в профила си в Twitter вчера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
10
 
! Отговори
Случка-слушка преди 7 години
"нещата да се случват" - ако не е грешка в превода, е голяма тъпотия. Кои неща да се случват бе?! Кофти неща предполагам, щом такъв бабушер едва говорещ английски след толкова "световна" работа, ще ги "случва"
41
0
 
15
 
! Отговори
койчо преди 7 години
Тази отдавна не е българка! Как да очакваме да мисли за майка България! Смляна и изплюта готова за консумация!
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВАЖНОТО Е, ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА Я ВКАРВАТ В СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, стига! Все пак жената е само на 63 години, може да изкара на поста си до 70, пък след това, кой знае дали България няма да има нужда от министър-председател.
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗНАЧИ ДОСЕГА СА Я КАРАЛИ БЕЗ ТОЗИ ПОСТ И СЕГА СА ОТКРИЛИ ДЛЪЖНОСТТА СПЕЦИАЛНО ЗА Кристалинка, за да я приютят слез мулташкия резил.
37
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде тига сте се заяждали,България трябва да се гордее с Бокова и Георгиева.И двете са се доказали на престижни международни постове.
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям кадър.... няма що
35
1
 
4
 
! Отговори
Stop Anin преди 7 години
A, kolko pre umni bulgari pak na veliko sabranie tuka! :-)
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕГА БАТЕ ВИ ПЛЕВНЬО ЩЕ ЗАЕМЕ МЯСТОТО.
33
12
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Както се вижда Кристалина няма да остане гладна , какво да правим обече с Бокова. Тя испусна възможността БСП да я номинира за президент на БГ. А сега на къде ? И португалеца не я ще за заместник.
32
2
 
23
 
! Отговори
Бай Бай преди 7 години
Синекурна длъжност, създадена за това недоразумение. Структурата на управлението е президент и борд на директорите в който има 24 вицепрезиденти 2 старши вицепрезиденти 2 изпълнителни вицепрезиденти,а тя най-вероятно е шеф на персонала по обслужването, сиреч старши лакей.
31
4
 
34
 
! Отговори
Zohan преди 7 години
Абе тая нали не си търсеше работа?! Чак сега разбрах, че всъщност се отваря нов пост специално за нея. Май се чудят след скандала в ООН как да и бият шута от евро комисията. Голям резил!
30
4
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да сте чули Бокова да коментира нещо,да оплюва някого.В нашия свинарник е друго -все някой му е виновен,все някой му е длъжен за нещо си там на другаря Борисов.Въобще сравнете нивото и ако това което става в България ви харесва,добре продължавайте в тази посока-неграмотници,корумпирани и бивши мутри да управляват държавата ви,посредствени хора да ви представляват по света -на кого се смеят на тях ли мислите не смеят се на България.
29
2
 
17
 
! Отговори
ОПАА преди 7 години
Притеснявам се, че е много възможно не само да загубим ресора, но и заместник-председателското място в Европейската комисия, тъй като тепърва ще започне натиска за това място и този ресор. Тази позиция изрази журналистът Аделина Марини, главен редактор на изданието euinside.eu, предаде БНР.
28
4
 
23
 
! Отговори
Моше Ленинов преди 7 години
Сталинка е поредното доказателство, че така наречените капиталисти и ко.мунистите ги е из.*** един и същи ч.ифут.ски зад.ник. Добре обучената да слуша и изспълнява, иначе посредствена, комуни.стическа слугина се връща отново на служба при баш господарите с масу.рите.
27
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Каква щадяща журналистика,какви хвалби.Истината е,че ЕС се отърва от тази женица,вземат си я обратно в СБ и покриват гафа и с ООН.Представяте ли си какво би станало око това се бе случило с Бокова или напремер Станишев -"свободната" ни журналистика щеше да нададе такъв вой,такова оплюване .Но Герб никога не трябва да се критикува-те са най добрите,непогрешимите даже и за резил пред света да ни направят.Уж не били партия на олигарсите,тогава как успяват да напазарят цяла Б-я.
26
1
 
25
 
! Отговори
Тъй де, преди 7 години
Тия,които я изпратиха да ни провали-успяха.Сега си я прибират.Да им е честита отново змия в пазва.Те и без това са си змийско котило.Пръснаха отровата си по цял свят и отровиха човечеството. Моля Ви! Дръжте си я там! Ние и тук си имаме змийско котило от яйцата,които насадихте у нас.И без това светът ви е пълен с всичката *** на Европа.
25
2
 
30
 
! Отговори
Д. Димитров преди 7 години
Явно добре е послугувала Сталинка.... и сега господарите и ще я погалят по главицата. А Роско с изтъпленията си срещу Русия, загърбването на националния интерес и с цената на висше предателство срещу народа на България явно е заслужил да стане комисар! А на Сталинка всички ние трябва да и платим 480000 евро за да се устрои на новия пост! ГНУС МЕ Е ОТ ТИЯ ПРЕДАТЕЛИ! Преврат ни трябва... ама как като и армия си нямаме за да го направи? До кога???
24
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кадрите на ГЕРБ вървят на всякъде... - БСП, дори не можаха да излъчат собствен кандидат за президент... - "калинките" се оказа, че са на "Позитано"...
23
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАПЪЛНО АМОРТИЗИРАНА, СТАРЧОЦИТЕ В БАНКАТА ЩЕ ОСТАНАТ РАЗОЧАРОВАНИ.