Миграцията на Кристалина – идея на шефа на Световната банка

Избрал я заради безупречната репутация на професионалист
Обновена: 29 окт 2016 10:58 | 29 окт 2016 10:55,
49
Миграцията на Кристалина – идея на шефа на Световната банка
Снимка: архив Reuters

Преместването на Кристалина Георгиева от Европейската комисия в Световната банка идва след покана лично на президента й Джим Йон Ким.

Това обяви в интервю за БНР говорителят на банката Дейвид Тейс.

Още по темата
"Кристалина Георгиева е най-добрият лидер за екипа, който може да се справи със световните предизвикателства", каза той.

Тейс потвърди, че постът на българката - главен изпълнителен директор на Международната банка за възстановяване и развитие и Международната асоциация за развитие е изцяло нов.

“Позицията на главен изпълнителен директор в Международната банка за възстановяване и развитие и Международната асоциация за развитие е изцяло нова и тя беше дадена на Кристалина Георгиева заради нейната безупречна репутация на много добър професионалист и човек, който прави така, че нещата да се случват”, каза говорителят.

Той обясни, че президентът Джим Йон Ким я избрал именно нея, защото чувствал, “че тя ще бъде най-добрият лидер, който да ръководи нашия екип с основна задача да се справя с глобалните предизвикателства“.

Новината за предстоящото преместване съобщи самата Кристалина Георгиева в профила си в Twitter вчера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Позицията на главен изпълнителен директор в Международната банка за възстановяване и развитие и Международната асоциация за развитие е изцяло нова и тя беше дадена на Кристалина Георгиева заради нейната безупречна репутация на много добър професионалист и човек, който прави така, че нещата да се случват, каза говорителят.ПОСТ СЪЗДАДЕН КАТО ЗА НЕЯ, Щ6ОТО СЛЕД РАЗКРИТИЯТА ЗА МУЛТАШКОТО И МИНАЛО ВЕЧЕ БЕШЕ НЕВЪЗМОЖНО ДА СТОИ В ЕК.
21
14
 
4
 
! Отговори
Геро Геронтофилов преди 7 години
Секси бабичка....
20
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв "професионалист" е, че я направиха заместник отговарящ за счетоводството, чистачките и стола на ЕК. Радвам се, че се маха от Европа.
19
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професионалист... в какво? Просто си прибраха обратно кадъра, след изпълнение на задачата. Те се грижат показно за "своите".
18
7
 
22
 
! Отговори
PD преди 7 години
Хипотезата, че Сталинка, се е включила в надпреварата, за да размие гласовете за Бокова, я пуснаха Английските медий, за да отклонят вниманието от смяната на позицията си при предварителните уговорки за "склонност към подкрепа на жена от източния блок". В много от гласуванията преди включването на Сталинка, беше ясно че няма да подкрепят Бокова.
17
2
 
37
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Френски евродепутат: Милиардерът Сорос има пръст във внезапното издигане на Кристалина за шеф на ООНЛуи Алио е поискал справка"какви европейски пари фондация "Отворено общество" е получила от началото на мандата на г-жа Георгиева",която отговаря за бюджета на ЕСТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ И ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР ЗАЕДНО С ПРАВИТЕЛСТВОТО СА ЛАКЕЙ НА СОРОС И СА ПОСТАВЕНИ В МС ОТ СОРОС И ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО.В МС ИМАМЕ ЕДНИ ПРОСТИ КУКЛИ НА КОНЦИ КАТО БОЙКО ***.БОЙКО БОРИСОВ Е ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРСКОТО
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работейки за собствен интерес и на кръга или обръча ,,АГНЕШКИ ГЛАВИЧКИ,, ама от името на България. Моля ако някои знае със какво точно тая госпожа спомогна за по добър живот на нас Българските граждани от не знам си какъв произход ,комунисти,чекисти,гербери,депесари,патриоти и всички останали.Със НИЩО .Само техните сметки гледат и те да са добре за сметка на всички нас. ОТ ИМЕТО НА НАШАТА ДЪРЖАВА. АИДЕ СТИГА ВЕЧЕ.
15
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите и българките сме позорен народ ако се съди по тая пачъ.
14
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпълни задачата си да провали Бокова и за награда я прибират в Световната банка.
13
2
 
33
 
! Отговори
ined преди 7 години
Да бе да, Сталина толкова професионално се осpa в ООН-то, че още не могат да го проветрят. Даже Ердоган им предложи - да не се мъчат ами направо да се преместят в Истамбул.
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах я по телевизията какви глупости бръщолевеше и как излагаше не само бегето ни и еврейската пардон европейската комисия. Сигурно някой от комисарите си е помислил същото като мене : бегай *** тетко!
11
2
 
41
 
! Отговори
Hristo преди 7 години
Дочувам че нашето момиче е било къртица в ЕС. Иначе казано пак става дума за много , ама много пари
10
0
 
27
 
! Отговори
PD преди 7 години
Същите тези елити (втората цигулка в НАТО), ги отсвириха и в Турция, след като стана ясно че НАТО няма да започва световна война след провокацията с сваления Руски самолет. На същите господари слуги в България са кръга "Прокопиев". Костов и др. Дори Борисов получи указания, да ги осветлява. Така, че тепърва ще става още по интересно. В този ред на мисли Плевнята ням никакъв шанс за ЕК
9
1
 
28
 
! Отговори
Килъри преди 7 години
Мда, тез секретари и комисари ще затрият целио свет, то не останаха нормални хора на ръководни постове, само психопати и болни кариеристи.
8
1
 
24
 
! Отговори
PD преди 7 години
Определено е кадър на ДС. С такава тема на дисертацията е била подготвяна за внедряване. Вероятно е превербувана в Англия. За ООН беше ясно, че БГ няма щанс. Там интригата я врътнаха Англичаните, отмятайки се от предварителните договорки с руснаците за "жена от източния блок". Сталинка я извъртяха (и тя се е съгласила, щото е напориста кариеристка, която си повярва, че нейните господари имат сили да я вдигнат до ген. сек.). Нейните господари го играят втора цигулка и в НАТО и в ЕК
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая кака за нищо не става, затова я пробутват под тезгяха като плесенясъл хляб.
6
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде се скри плъхокът-премиер? Биеше се в гърдите, че ЛИЧНО я предлага за ООН! Но предлагането на Цачева е ВЪРХЪТ!
5
1
 
41
 
! Отговори
da преди 7 години
Каквото и да се говори моето лично убеждение е, че кариерата на Кристалина Георгиева върви стремглаво надолу. След излагацията в ООН явно са я шитнали и тя от немай къде отива в Световната банка. Сигурно са я приели в банката от съжаление и след молби и коленичене. Няма да се учудя, ако скоро и от там я шитнат. Ние в България си знаехме, че е балон, но вече я разбраха и в чужбина. Тя е кадър на Бойко и държавната машина работи за нея, но се видя, че не става за нищо, както и Цачева.
4
2
 
26
 
! Отговори
Хун Бай Муй преди 7 години
Все пак южнокорейчето е антрополог.Интересуват го експерименти с човешкия ген.Нека да стане мазало.
3
2
 
39
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Кака Сталинка започна кариерата си там, там и ще я завърши, при еврейските си господари