Българка от Чикаго: Недостатъчно са секциите в САЩ!

Чака се с часове, дано успеем да гласуваме, каза Елена Цанева за Bulgaria ON AIR
Обновена: 13 ное 2016 09:27 | 13 ное 2016 08:56, Елка Василева
85
Българка от Чикаго: Недостатъчно са секциите в САЩ!
Кадър: Bulgaria ON AIR

На първия тур президентските избори предизвикаха напрежение в изборните секции в САЩ. Елена Цанева, която от 23 години живее в Чикаго, се надява този път да успее да гласува заедно със семейството си.

"35 избирателните секции за САЩ се оказаха недостатъчни. Специално за Чикаго и Ню Йорк това наистина създаде проблем", каза тя в директно включване в ефира на Bulgaria ON AIR.

Елена Цанева посочи причината за проблема в решението да не бъдат разкривани повече от 35 избирателни секции в една държава в чужбина.

"Цялото семейство не успяхме да гласуваме на първия тур. Опашките бяха много дълги и хората чакаха по два-три часа. Надявам се, че ще имаме възможност да гласуваме тази седмица, но референдумът вече отмина", сподели още Елена Цанева.

Тя добави, че доброволците не са могли да вдигнат глави от работа, а хората са чакали да гласуват с надежда за нещо по-добро.

Българката, живееща в Чикаго, коментира и вече завършилите президентски избори в САЩ.

"Изборите в САЩ разединиха американците. И двамата кандидати не бяха тези, които хората искат да имат. Америка беше за Бърни Сандърс, но той изплаши политиците. Той е чаровен и убедителен и щеше да бъде избран за президент, ако беше номиниран", посочи тя.
 

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз живея в Казахстан и ме каниха да гласувам в Астана ама аз сьм зает пия си водката и хич не ми дреме за булгаристаняджамахалифатамахирията даже им казах да ми купят билет тогава може да помисля ама там студено -30
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези които са избягали в чужбина нямат никакво морално право да гласуват ! Като са истински българи и ги боли какво става тук , да се върнат в Родината си и да се борят тук да променят нещата с цената на всичко ! След като са напуснали и в чужбина плюят България , кръщават децата си с чужди имена, не ги учат на български език ,как те ще определят нещата тук ?!
59
4
 
9
 
! Отговори
vivian преди 7 години
Трябва да има някакво ограничение за гласуване от чужбина!! Да се въведе праг за тези, които над 5 години постоянно пребивават в чужбина, да нямат право да гласуват. Не може хора, които от 20 години си живуркат в други страни, да определят съдбата на живеещите и оцеляващи в България!!!!
58
4
 
9
 
! Отговори
69 преди 7 години
живеела в САЩ от 23 години, демек избягала с първата вълна пребоядисани *** още през 1993 година.
57
3
 
8
 
! Отговори
трябва ли преди 7 години
Не зная но в случая с тази госпожа е от 23 год. в Чикаго и ще гласува тя и семейството и и ще определят съдбата на българите но които са тук, а не там, а те ще си останат там.Нищо че са български граждани, но не би ли трябвало примерно на бъргари които са тук и то трайно примерно да има някакъв праг-година или две или шест месеца те да определят съдбата си ?Друг пример- от Турция наши изселници са се изселили там, преди много години и те ще ни определят съдбата а някои дори и български не знаят
56
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само българите в ЕС трябва да имат право да гласуват що се отнася за чужбина всички останали да нямат това право. Като искат толкова да гласуват да се върнат в България независимо че били в САЩ, Канада или Австралия като толкова ги е еня за родината им.
55
0
 
4
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Ако човек се занимава с бизнес между България и САЩ,плаща данъци и осигуровки и в двете държави но предимно пребивава в САЩ(около 8 месеца в година),то според вас има ли право да гласува или не?Питам, защото се обърках от вашите коментари...
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дам дамА който, подобни на русофилите обслужва чужди национални интереси и работи против България какъв е?
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V.Levski,H.Botev,G.Rakovski vse bilgarski patrioti jivqli izvestno vreme viv 4ujbina tova , praviligi po malko Bulgari ot G.Dimitrov i Stani6ev do6li ot USSR.
52
2
 
6
 
! Отговори
nas преди 7 години
До дам даммисля че определения като предател и безродник са доста пресилени но като човек пребиваващ от доста години извън границите на българия също съм на мнение че "властта" в дадена държава трябва да бъде в ръцете на хората които я обитават. Това че си се родил в България не ти дава право да определяш съдбата на държавата след като си я напуснал. Аз лично се интересувам от ставащото там, но морално смятам че нямам право да учавствам в тези събития-избори.
51
6
 
7
 
! Отговори
дам дам преди 7 години
който зарязва страната си в труден момент не е нищо повече от безродник , национален предател и дезертьор :))) другия път 0 секции :))
50
3
 
5
 
! Отговори
Елате си, мили мои, преди 7 години
направете си партия, влезте парламента и си гласувайте 5000 секции за Щатите! Само да не забравите да прочете "Приказка за стълбата".
49
5
 
7
 
! Отговори
e преди 7 години
който е голям патриот и родолюбец той не заминава в чужбина. въобще трябва да им се забрани на чуждоземците да ни определят съдбата. трябва да бачкаме за абсолютното премахване на секциите в чужбина
48
0
 
3
 
! Отговори
От Чужбина преди 7 години
Ами как няма да са против Борисов ? !! То не бяха обществени поръчки, тоне бяха милиони, то не бяха кражби, комисионни.Научи се Бойко от комунистите, идва на власт, хаверите крадат и после подават оставка и отиват безнаказано да пълнят бансови сметки в чужбина и харчат краденото от българския глупав народ.И на мен ми омръзна да работя в чужбина далече от мама от съпруга и деца, но като знам че в Бъргария половин година сеработи за данъци, депотати, коли и охрани на мафиотски управления....
47
4
 
10
 
! Отговори
Див ирокез преди 7 години
Изселили ми се там, но напират ли, напират да гласуват тия невъзвращенци, да ми определят живота тук... Да си гледат там Тръмп и Мелания и това е!
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ГЕРБ ограничи секциите в САЩ и Англия и защо ГЕРБ не ограничи секциите в Турция. Просто и логично.- Всички българи от Англия и САЩ гласуват за генерал Радев,Всички турци и роми гласуват за Цачева
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди Борисов приказваше на българите в Чикаго колко лош бил "матряла" в България. Като видя, че вотът в Западна Европа и Америка се обърна против него, ГЕРБ пусна троловете да пишат как българите в чужбина не трябвало да гласуват. Смешници! :D
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До ИстинатаБългарите в чужбина не внасят пари в България, а издържат родителите и децата си. Като умрат родителите им и/или децата им се изнесат ще спрат и парите. Така че казвайки че внасяли пари в България някой ще си помисли, че внасят директно в бюджета.
43
2
 
3
 
! Отговори
До 40-ти преди 7 години
Българите в Щатите гласуваха за генерал Радев! Във Великобритания - също! И в ГЕРБ знаеха за това преди изборите, поради което ограничиха броя на секциите под предлог, че уж ограничават турския вот. Пък Цецка взе, че размаза Радев тъкмо в Турция. :D
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИстинатаВсички живеете в чужбина повече от 5 години, трябва да губят правото да внасят и изпращат пари в България.Българите си имат достатъчно пари и не им се полагат пари от чужбина.