Йотова активна за българите – у нас и зад граница

Зове Борисов да не дестабилизира страната, а да търси диалог
61
Йотова активна за българите – у нас и зад граница
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Избраната за вицепрезидент Илияна Йотова си поставя за цел да осъществи много по-сериозна работа с гражданското общество у нас и с българите в чужбина.

Още по темата

Според нея нито една българска институция не работи достатъчно с неправителствените организации и с гражданските сдружения.

"Работата ми в ЕП ме научи, че ако искаш наистина добре да си свършиш работата, трябва да имаш тази експертиза, ще работя много сериозно в тази посока", каза тя пред БНР.

Йотова обясни, че преди официално да встъпи в длъжност като вицепрезидент ще се върне в Брюксел, за да довърши работата си като заместник-председател на Комисията по вътрешна политика.

Според нея най-важното сега е да се намери диалогът в Народното събрание, след като емоциите от изборите са поотшумели.

"Дори и тези, които се опитват доста сериозно да дестабилизират страната с хвърлени оставки, с нежелание за никакъв диалог вътре в политическата система в парламента, да преосмислят своето държание", призова тя премиера Бойко Борисов, който вече депозира оставката на кабинета в деловодството на Народното събрание.

Това, че правомощията и функциите на вицепрезидента са ограничени, не притеснява Илияна Йотова. Тя смята, че това няма да е пречка за работата ѝ.

"Където и да работя, аз заемам своето място. Преди повече от 7-8 години, когато отидох да работя в Европейския парламент, дойдоха много хора и ми казаха – Нали знаеш защо те сложиха в началото на листата за ЕП – просто, за да те разкарат от България -  защото пречиш, защото си амбициозна, защото сигурно ще поискаш един ден лидерския пост в БСП. Аз на такива приказки съм се наслушала и нагледала...", призна тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
4
 
! Отговори
манджичка преди 7 години
тая таварищка бая кюфтаци е излапала заприличала е на унгарски кон охранен с народната парица
49
1
 
5
 
! Отговори
ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ преди 7 години
ТИЯ КИЛОГРАМИ НЕ СЕ ПОДЪРЖАТ С 4500 ЛВ. ЗАПЛАТА ... ГОРКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ...СЕГА ТАЗИ ЩЕ ИМ РАЗКАТАЕ ЗДРАВЕТО ...
48
1
 
6
 
! Отговори
МИЛКО БАЛЕВ преди 7 години
До Анонимен 55 СЕГА ЩЕ ВИДИМ КАКВО КРАДЕНЕ ЩЕ ПАДНЕ , СЛЕД КАТО ТАЯ *** СЕ ОТКАЗВА ОТ 18 000 ЕВРО ЗАПЛАТА В ЕВРО ПАРЛАМЕНТА И ИДВА НА 4500 ЛВ ЗАПЛАТА ...ДА СЛЕЗЕШ ОТ 35205 ЛВ НА 4500 ЛВ. ???СЕГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ БАТКО И БРАТКО 2 СЕРИЯ И ТАНДЕМА - ГОЦЕ - МАРИН - ВТОРА СЕРИЯ ...
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се коя ми е по-противна? Тази или ***!
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представяте ли си щом Йотова се е отказала от брюкселската си заплата какво очаква да получи в замяна? Във всеки случай то няма да бъде морално удоволетворение от постигане на социалистически идеали.
45
0
 
8
 
! Отговори
Избраната преди 7 години
за вицепрезидент Илияна Йотова да си постави за цел да свали килограмите, защото скоро ще заприлича на Фидосова.
44
0
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 7 години
До Анонимен - "Да се разберем дрогари гласувахме за Радев, а не БСП."и ще получите БОНУСА, куРнелея, свинйотова, доганя, карайадята, белата златка, Р.***, Гоце триперо, масква и всички пропуснати другари на прехода.
43
1
 
9
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Цачева-2 ! Радев добре ама защо е в комплект с това нещо ?!?
42
1
 
7
 
! Отговори
евролъвицата преди 7 години
гоуеми сте на приказките...
41
1
 
15
 
! Отговори
123456 преди 7 години
Йотова не можа да се издигне като добър журналист, сега ще го направи като вице. Първо да си оправи визията и да понаучи протокола с какво облекло трябва да се показва, а пък генерала не се оправил в личния живот както трябва,ще ни оправя нас.....Съдба......
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво зовеш Борисов *** другаркеее? Нали сте готови да управлявате уж? *** нещо не ви се управлява май, а? То управлението не е като плющенето :)
39
0
 
15
 
! Отговори
Коки преди 7 години
да им е "честита" Червената Рада ... вчера си купих еднопосочния билет и скоро ще се запътя към Термнал 1 ... без завръщанеЖалко че за 25 години успяха да прогонят толкова много млади (и не толкова млади) хора и съсипаха всичко възможно ... и все са едни и същи
38
1
 
12
 
! Отговори
fg преди 7 години
Индиана Идиотова е била активна в леглото на Сирищника, а сега е дебела и противна
37
0
 
8
 
! Отговори
До вал преди 7 години
Никога не си гласувал за БСП? Грешиш, гласувал си за БСП, но за прикрити комунисти и за подпомогнати от тях, което е пак за БСП! Както и аз. Защото ни лъгаха и ни лъжат и сега комунисто-социалисти, всичките от едно котило нароили се, но вече прегърнали идеите на демокрацията и евроатлантизма!? Така те с милионите, ние в мизерията.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 38 Няма никакво значение кой е издигнал генерала , и Господ да го беше издигнал , пак щях да гласувам за него . Гласува се за личност на президентските избори , а не за този който го е издигнал и БСП ако не го разбират , ще го разберат много скоро.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32Гласувал си, ама снощи госпожата с присвитите пръстенца достатъчно красноречиво демонстрира кой и за какво се е борил и гласувал...
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И както се казва...."В началото бе свирката". На Гоце.
33
3
 
9
 
! Отговори
ТОТО преди 7 години
Таз поне лае от време навреме, а на Цецкиния вице даже гласът не му чухме, абсолютна марионетка.На Йотова вицето препоръчвам лека диета до датата на назначението да направи и да не се отпуска за Коледа, ами да започва постите.Други забележки засега нямаме, засега...
32
1
 
7
 
! Отговори
www преди 7 години
А какво помилване ще падне, с осребряване. Само че, ще се разбере за него след 5 години, а сега тихо.....
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега отново ДПС ще се върне във властта! Да Ви е честито, ***! Местан и Доган потриват ръчички и се смеят, ли смеят...