Борисов на изпроводяк: Беше чест за мен, оставаме на разположение!

Направете правителство, успокойте държавата и управлявайте, обърна се той към БСП
Обновена: 16 ное 2016 19:16 | 16 ное 2016 14:31,
186

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Беше чест за мен. Така премиерът Бойко Борисов завърши последната си реч като премиер на второто си правителство. Той разясни мотивите си да подаде оставка пред депутатите в пленарната зала. 

"Не съм обиден на никого", каза премиерът, отхвърляйки упреците, които чул. Отивал си, защото можел да разчете сигналите на обществото.

"Оставаме на разположение", обърна се Борисов към хората, за да знаят, че ако някой ден отново решат, той е готов да поеме властта.  Премиерът в оставка призова да се даде възможност на новия президент Румен Радев да направи служебното правителство, което да остане до предсрочните избори. 

"Ние ви вярваме. Направете правителство, успокойте държавата и управлявайте", обърна се той към БСП.

Борисов обясни, че продължителността на втория му кабинет е минала и най-оптимистичните му прогнози.

"Мислех, че максимумът му е една година", каза той и припомни сложната ситуация, в която е формирал правителството.  

Той обясни, че формациите, с които е направил кабинета, са били диаметрално противоположни, между които е нямало съгласие.  

Лидерат на ГЕРБ честити и от трибуната на парламента победата на БСП и обяви, че изборите са били едни от най-честните.

"Вотът в неделя даде ясно да се разбере, че обществото иска промяна", каза още Борисов и допълни, че е нормално да обвърже президентските и парламентарните избори, защото вече има нова партия, на която хората имат доверие.  

"Много от вас са се опитвали да ме уязвят, едни казват, че съм бил диктатор, други - султан. Какви ли не глупости съм чул. Управлението се дава от народа, когато той е разколебан, трябва властта да му се върне. Това е моето символ верую", каза още Борисов.

Очаквайте подробности

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
2
 
! Отговори
криста преди 7 години
Един път стомна за вода, втори път - вече - дали ще има трети път ? Ама на третия знаем какво става.
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проверка в Кърджали!Извращенията и политическите репресии на Цвета Караянчева и началника на РУО-Кърджали трябва да станат обект на внимателно и професионално разследване.
126
0
 
3
 
! Отговори
ния преди 7 години
eх колко е гадна тая отзад на трибуната......... толкова противна личност не съм срещала, само си криви физиононията и маниерничи,ууфф че грозна муцуна!
125
0
 
5
 
! Отговори
меги преди 7 години
ееее айде стига не искаме да си на разположение, стига вече стига *** ми дойди ми! да си си стоял защо даваш оставка? аз като напусна работа от едно място не отивам после пак!айде малко не прейгравай, че си меко казано нагъл за пари и власт!
124
5
 
2
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Да не стане така, че след една година да ревем за Борисов. Нищо хубаво не се задава на хоризонта като алтернатива за управление. Досега все редувахме едни комунисти с други, качествените хора отказват да се занимават с политика, и затова с нея се занимава само отпадъка. Това трябва да се промени. Мажоритарните избори са шанс в парламента да влязат и читави хора, професионалисти, познати на хората, а не само парашутисти. Имам усещането, че следващия премиер ще е ***.
123
0
 
5
 
! Отговори
асд преди 7 години
Има си хас да не оставате !!
122
0
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
На ви Тормоз на Българския дребен и с реден бизнес .На ви протекции на крупните чуждестранни инвеститори и Картели.На ви Екстрадации на издирвани от Ердоган Турски полицай и преподаватели.На ви Бежанци жалки Толерастии.Моля се на Господ повече да не стъпите на власт!!!
121
0
 
9
 
! Отговори
Господ Бо йко преди 7 години
Аз не искам да съм добре, аз искам Вуте да е зле.
120
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сбогом, мутро! Дано, никога вече да не се докопаш до власт! Здравата ни окрадохте.
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До wow:ИСТИНАТА БОЛИ,НАЛИ?!А НЕ БИ ТРЯБВАЛО!СТИГА ДА СИ ДУХОВНО ОРИЕНТИРАН,НО НЕ САМО НА ТЕОРИЯ!МНОГО СА ГРЕХОВЕТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ 1944-та г.,ТА ДО СЕГА!ОБРАЗОВАЙТЕ НАЙНАПРЕД ДУХОВНО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ТО ВЕДНАГА,ЗА ДА НЕ СТАНАТ ФАТАЛНИ ГРЕХОВЕТЕ ВИ/ако вече не е късно/!НЯМАМЕ МЕРАЦИТЕ ВИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ,НИТО"ПРЕКРАСНИТЕ"ВИ КАЧЕСТВА!МОЛЕТЕ БОГ,АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ ПОДОБРЕ И ПОДОСТОЙНО,А СЛЕД ТОВА СЕ ПОСТАРАЙТЕ ДА СПАЗИТЕ ЗАКОНИТЕ МУ/никой не е перфектен,така или иначе/! БЕЗБОЖНИЦИ!!!
118
2
 
1
 
! Отговори
не преди 7 години
До Анонименумен е
117
5
 
1
 
! Отговори
wow преди 7 години
*** силно активирани, ами управлявайте де, кво му дъвчите тахумбите
116
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некадърен ли е ,че два мандата не доизкарва, че продаде държавата, че изтегли милиарди които потънаха, че в държавата е хаос ? - Не! Престъпник е !
115
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩЕ ВИДИМ СЛЕДВАЩИТЕ КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ ЗА НАРОДА!АЗ ЛИЧНО НЕ ОЧАКВАМ "ВЕЛИКИ" ПРОМЕНИ/празни обещания-да/!27 г.ЧАКАМЕ,НО ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НЕ Е ВЕЧЕН,НИТО 1000г. ЩО ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ СЕ ЗАТРИХА И ЗАТРИВАТ И СЕГАПО МНОГО И РАЗЛИЧНИ НАЧИНИ/в комунизма също/!СМЯНА НА ПРАВИТЕЛСТВО Е ТРИК ЗА ЗАБЛУДА!ИНАЧЕ"ОБЕЩАНИЯТА"СА ДЕЖУРНИ СЛОВА НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ!СТАТИСТИКА ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ ПОСТОЯННО И БЕЗКОМПРОМИСНО,ЗА ДА СЕ ПРАВИ РАВНОСМЕТКАБЕЗПАРИЧИЕ,ПРЕСТЪПНОСТ/ненаказана,генерирана/,ЛИПСА НА ПРАВОСЪДИЕ и т.н.
114
1
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
"Не съм обиден на никого."Некадърен управник няма кому да е обиден!А ние да не забравяме поразиите,които направи,защото един ден пак ще поиска власт.Ако вече не е прибран на правилното място,де.
113
2
 
16
 
! Отговори
САШО+ преди 7 години
Проверка за теглените заеми някой ще направи ли ?Съдебна отговорност за обедняване на българина ще носи ли ?Пропуснатите ползи за страната и за българите от спрения газ проект на Русия ?Или крадеме, тръгваме си и другите да идват да крадът ....
112
1
 
17
 
! Отговори
Atanas преди 7 години
Безпартиен съм но едно искам да кажа това за г-н Б.Б за втори път показва че става ли малко ситуацията напечена веднага хвърля остава за мен не е лидер трябва в такива моменти да удари здраво по масата и да продължи напред при най малкото подават оставка
111
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те не го пускат в селото ,той за поповата къща пита
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТУЙ БЕ ОТ ЛОШИЯ МАТРИАЛДАЛ БОГ ПАРИ ЗА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ОТ 300ЛЕВА ЗА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ И ИНВАЛИДИа ЗАДРУГИ ТЕЛЕВИЗОР БЕЗ АНТЕНА А ЗА ЗЕМЕДЕЛЦИ ТРАКТОР ИМА НАФТА НЕМА ТУЙ ШТЕЕ ОТ ТУК НАТАМ
109
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека ви каза в прав текст: Като не ме харесвате да го ду.ха.те. Какво не разбрахте .