Борисов на изпроводяк: Беше чест за мен, оставаме на разположение!

Направете правителство, успокойте държавата и управлявайте, обърна се той към БСП
Обновена: 16 ное 2016 19:16 | 16 ное 2016 14:31,
186

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Беше чест за мен. Така премиерът Бойко Борисов завърши последната си реч като премиер на второто си правителство. Той разясни мотивите си да подаде оставка пред депутатите в пленарната зала. 

"Не съм обиден на никого", каза премиерът, отхвърляйки упреците, които чул. Отивал си, защото можел да разчете сигналите на обществото.

"Оставаме на разположение", обърна се Борисов към хората, за да знаят, че ако някой ден отново решат, той е готов да поеме властта.  Премиерът в оставка призова да се даде възможност на новия президент Румен Радев да направи служебното правителство, което да остане до предсрочните избори. 

"Ние ви вярваме. Направете правителство, успокойте държавата и управлявайте", обърна се той към БСП.

Борисов обясни, че продължителността на втория му кабинет е минала и най-оптимистичните му прогнози.

"Мислех, че максимумът му е една година", каза той и припомни сложната ситуация, в която е формирал правителството.  

Той обясни, че формациите, с които е направил кабинета, са били диаметрално противоположни, между които е нямало съгласие.  

Лидерат на ГЕРБ честити и от трибуната на парламента победата на БСП и обяви, че изборите са били едни от най-честните.

"Вотът в неделя даде ясно да се разбере, че обществото иска промяна", каза още Борисов и допълни, че е нормално да обвърже президентските и парламентарните избори, защото вече има нова партия, на която хората имат доверие.  

"Много от вас са се опитвали да ме уязвят, едни казват, че съм бил диктатор, други - султан. Какви ли не глупости съм чул. Управлението се дава от народа, когато той е разколебан, трябва властта да му се върне. Това е моето символ верую", каза още Борисов.

Очаквайте подробности

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
8
 
! Отговори
рефер преди 7 години
Референдум за правата на животни в политиката. Гласувайте за новия референдум на Славчо. Нека дадем права на животните да станат политици. И без друго всички могат само да теглят кредити. "Магарешко" може също да тегли парици от Брюксел и да бъде успешен министър-председател. Гласувайте за новите политици в България - магарета, ***, крави, кози, кокошки, петли, лъвове, тигри... Ето това е истинска тема за референдум.
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тогава бсп що не иска да състави правителство как да иска гузни са бре и знаете ли защо 20 години лъжат обществото а не боико им е виновен а пробутаните техни знаете ли в един град колко са не ние в малките градове си ги знаем спъват развитието тръбят че са от бсп кво ги интересува дозакриха тия лентяи всичко се на някого е кво правим боико ли е виновен
66
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да , г-н Борисов чест беше за Вас в две поредни правителства да управлявате арогантно и високомерно.Да, г-н Борисов , чест беше за Вас да прерязвате лентички и да се хилите и да ръсите простотии, на които голяма част от опростачения български народ се радваше и ръкорляскаше олигофренично.Да, господин Борисов, за Вас беше чест при гафовете Ви някой друг да бъде виновен, а Вие обиден. За мен г-н Борисов ще бъде чест бълг.народ да избере напролет друг, а не Вас.Сбогом г-н Борисов и не се връщайте
65
25
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ДЪРЖАВНИК...
64
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по-престъпна групировка от бсп+дпс! да ви е честито безмозъчни комунисти.
63
7
 
20
 
! Отговори
112 преди 7 години
Прецака държава, взе парите, пусна мигрантите, направи си сделки, извърши мошенгийките и хоп както се пееше дим-дим да ме няма. Другите сега да му берат гайлето. Ама така е страх лозе пази.
62
16
 
13
 
! Отговори
до 82 трол преди 7 години
Боже колко *** народ. Дано не го мислиш това. премиера му е виновен, че той е безполезен и необразован и му ниска заплатата.
61
4
 
11
 
! Отговори
:))) преди 7 години
Бай Член и на повиквене да си се тая - и от Козяк и най вече Народа ти би дузпата - радвай се ако само с това се разминеш......
60
14
 
17
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Абе разкарай се бе крадлива мутро!!!Егати и цирковете и Шекспировите трагедиии!!!Бий си шута и с теб всички *** от т нар ти "правителство"!Стабилна Мизерия ,това си ти!Шадарванчета,паркчета ,стадиончета,магистралки...Пример:Една магистрала 20 милиона,15 в джоба 5 за пътя и след година пак..и всичко ти е такова.Мошенник!!!Кажи колко езимаш от каналджиите на "мигранти"?!а мутро многострадална!!!!Да не мислиш че всички сме като тия дето ти избират магарето ...и про,,с така ти долен!!!
59
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си много *** да кажеш, че си чакал премиера да ти вдигне заплатата, а той не го е направил. *** народ слаба държава.
58
2
 
9
 
! Отговори
зрител преди 7 години
Айде ...джа че размъти ефира, започвам да гледам телевизия......ако това лице ....липсва!!!!
57
1
 
3
 
! Отговори
An преди 7 години
ех, Верче, Верче... "Лидерат"
56
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ние как управлявахме със заем от 10 млрд мадледрн от вас от Цанков камък и Белене?Малко сега и вие да поработите!
55
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На глупав народ и 50 милиарда заеми са малко си каза Боко подхилна се и каза благодаря.
54
9
 
22
 
! Отговори
трол преди 7 години
кво е направил Бойко за 2-а мандата ?да не би минималната заплата да е станала 2000лв.?тя е 420лв. или 220 евро!или пенсията на баща ми да е 2000лв.?тя е 260 лв. или 130 евро !мойта заплата за 2-та мандата на ГЕРБ е 620 лв.или 310евро? И не е мръднала , но мръднаха доста други неща 67/97 ;24/44;120/230 данъци !е аз не съм премиер , но съм вишист де , е не съм умен , но съм работлив поне !
53
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех на ГЕРБ на изборите, аз пак ще гласувам за тях!
52
3
 
16
 
! Отговори
тиквата стана магара преди 7 години
Магаре, но с 23 млрд. ,а Вие баламите ще плащате. Вашите деца и те ще плащат.23 млрд. заем изтегли това $@ВЕ@?Едно магаре мисля да вържа и да видя дали ще може да управлява България със заем от 23 млрд? От сега Ви казвам. ЩЕ МОЖЕ!!!
51
5
 
20
 
! Отговори
до 67 преди 7 години
Много добре си е наредил той живота -Цветалинка и бизнеса му го чакат ,може един ден да се окаже ,че и цялата държава са изкупили.А народеца ***,вярва че вожда работи за народа.Да не си мислите случайно,че вече няма нищо общо с Цветалина-това беше за пред хората.
50
2
 
20
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Ей оправия няма.Как не спря да говори глупости.....
49
0
 
1
 
! Отговори
засега преди 7 години
До Добрият,лошият и ...Екзактният катарзис има само 10 хиляди активисти и общо 50 хиляди гласа, по-малко от Корман, но до следващите избори може да стигне стотина хиляди, съгласувано с Масква/Анкара според зависи пазарлъците на международното положение