Победата на БСП може да е лошо пророчество

Проф. Баева: България не може да има еднопартийно правителство
16 ное 2016 17:45, Анисия Иванова
29
Победата на БСП може да е лошо пророчество
Снимка: Bulgaria On Air

Намирам това, което се случва за напълно нормално. Съгласен съм с това, което каза Бойко Борисов. Напълно е легитимен неговият аргумент, че това е огромен вот, който казва "Искаме да правим нещо друго". В този смисъл подаването на оставка е напълно логично и разбираемо.

Това заяви в извънредното студио на Bulgaria ON AIR Асен Григоров, който коментира ситуацията в парламента заедно с професор Искра Баева.

Още по темата

По думите му очевидното е, че Реформаторският блок няма как да продължи в досегашния си вид и дори предрече още по-голяма криза във формацията от тази през миналия декември. Прогнозите му за работата на парламента през идните месеци също не беше оптимистична:

"Те ще имат два или три месеца и понеже не им вярвам на депутатите в тяхната разумна добронамереност за това, което трябва да направят в 3 месеца, ми се струва, че картината няма да е красива", коментира Григоров.

А според проф. Баева възмущението от поведението на премиера идва не от това, че правителството е подало оставка след изборите, а от това, че той обяви, че ще го направи, ако ГЕРБ изгуби президентския вот:

"Тогава не беше нормално. Беше заплаха за оставка - една заплаха, която за много българи се превърна в надежда. Това беше и тактическа, и стратегическа грешка", коментира тя.

"Рано е да кажем каква е коалицията, но едно е сигурно, че не може да има еднопартийно правителство", добави Баева.

И въпреки че БСП е спечелила изборите, една такава победа може да се окаже лошо пророчество за парламентарните, смята още професорът.

По думите ѝ Борисов си е признал някои грешки, но "продължава да обвинява българския народ, че не разбира какво е направил".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20, ТИ СИ В ДЪЛБОКА ГРЕШКА- ДО 1 ЮЛИ 2016 Г МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА Е БИЛА 160 ЛВ, А СЕГА 217 Г - ТАКОВА УВЕЛИЧЕНИЕ ДО СЕГА СА НЯМАЛИ С ЦЕЛИ 36%- НАШИТЕ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ ДА СКАЧАЛИ ТОЛКОВА.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изкуството завършва там,където започва науката-т.е.математиката !Наука без математика няма!Другото е изкуство-да лъжеш,крадеш,измамваш,интерпретираш, преправяш, пишеш,пееш,илюзионираш, рисуваш или дялкаш разни простотии-за пари или удоволствие.Какви науки може да са правото,историята,философията,икономиката, финансите и т.н.,след като всеки си пише,плещи, бае и прави каквото и когато му поръчат срещу заплащане? А може ли срещу заплащане да твърдиш,че две плюс две не е четири?
14
0
 
2
 
! Отговори
kiprsufra преди 7 години
a isbora na general radev ne celi li to4no tova.da ne se kapsolova vlasta v edni race .vlasta da ne utide v racete na m/a.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЗИ ВЕЧЕР ПИХМЕ ШАМПАНСКО. ДА ПОЛЕМ ПАДАНЕТО НА РЕЖИМА.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО ГОСПОДИН БОРИСОВ, ПРАВИЛНО СИ РАЗБРАЛ, ЧЕ ХОРАТА НЕ ТЕ ИСКАТ.СТИГА ПОВЕЧЕ СИ СЕ НАТРАПВАЛ. НЕЗАМЕНИМИ ХОРА НЯМА.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия санкции, обезценяване на рублата, спад на заплатите, икономиката е в криза а 80% са за Путин . В България всяка година дигат минималната заплата, икономиката има ръст, айде магистралите да не ги споменаваме а народа не харесва Бойко.Бойко го каза толкова ясно: Като не ме харесвате да го ду.хате. Какво не ви е ясни тука. На човека през *** му че оттатък. Ай спасявайте се поединично.
10
4
 
6
 
! Отговори
Ехе преди 7 години
Тия си мислят че са спечелили избори??? Това беше протестен вот на цял един народ! Аз лично мисля, че на следващите парламентарни избори БСП не само че няма да спечели, а и депутатите и ще намалеят поне с 10-15 човека. А Нинова сега се перчи не защото не е на ясно с това, а за да си припише на своя сметка възраждането на тая партия под нейно ръководство. Но.... Все тая! БСП е майка на всичките останали престъпници в парламента. В БСП са си карали стаж обучение за политици.
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувам за този, който:-направи съдебна реформа, така че България наистина да е правова държава - изповолни всички от корумпирани ченгета и назначи млади кадри-гарантира равни права в държавата (не само даден етнос да взимат помощи)- махне Москов, който тотално затри Здравното осигуряване- вката в затвора хора като Крави, Мотики, чукове, и тем подомниЗа партиите днес няма да гласувам, никой не направи тези неща.
8
10
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
САМО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ТОВА Е СПАСЕНИЕТО !!!!!!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчинаБраво! Не всеки заслужава почести!
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, народът ни не е ***. Той е много, твърде много търпелив. Как да си тръгват с аплодисменти премиерите ни? Аплодисментите трябва да се заслужат. Те даже трябва да са благодарни, че си тръгват живи след золумите, които сътвориха. След всеки следващ - дъното орем. А от реформите им - останахме един файтон полуживи ***...
5
13
 
14
 
! Отговори
slovenia преди 7 години
Следващите избори ще спечели БСП.Гербаджийте ще се върнат отново в БСП.
4
12
 
13
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Аз съм за президентска република. Да се намери точния човек ,ако вече не сме го намерили, и да се върви натам. Партии и партийни, сульовци и пульовци, дето все уж преговарят, и все не могат да се разберат - вижда се че не става. Няма отговорност, има само оправдания.
3
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе при Тато си беше най- добре! И не се смейте - така си е.
2
21
 
14
 
! Отговори
Боци Кеча преди 7 години
Най-си беше хубаво трипартийното правителсвтво на Станишев. Имаше пълна свобода за всички - и за обикновения човек, и за кокошкарите и за големите престъпници. Всеки правеше каквото си поиска и имаше за всички, за кои повече кои помалко, но всички участваха в разпределнието на баницата. Надника в строителството стигна 50 кинта за общак, един пицар вземаше 2 бона с бакшишите. Затова само БСП и ДПС! Задоброто на България трябва да се обединят и да упрвляват пак. Не съм ли прав, другаре?
1
2
 
15
 
! Отговори
маК опиумен преди 7 години
Какви ти пророчества, в тая държава всеки е с червен конец, вързан за всеки крайник де стърчи (патент на бащицата). Нас уруки не ни ловят.