Горанов твърд: Коалиция ГЕРБ – БСП не е на дневен ред

"Състоянието на държавата не предполага подобна симбиоза"
20 ное 2016 21:07,
42
Горанов твърд: Коалиция ГЕРБ – БСП не е на дневен ред
Снимка: Архив, Булфото

Финансовият министър в оставка Владислав Горанов заяви, че темата за коалиция между ГЕРБ и БСП не е на дневен ред.

"Две партии, диаметрално противоположни като идеология, могат да се съберат, или ако искат да съхранят политическия модел, за да не навлязат в него популистите, или когато държавата е в изключително тежка криза и са необходими аварийни мерки. Състоянието на държавата в момента не предполага подобна симбиоза", обяви финансовият министър пред bTV.

На въпрос защо партията на Бойко Борисов не може да изкара нито един пълен мандат Горанов отговори, че е можело да изкарат пълен мандат на инат.

По думите му администрацията в министерствата няма причина да е в "шок и паника", защото през последните години винаги е имало приемственост, особено в Министерството на финансите. Той признава обаче, че при служебни правителства темповете на работа намаляват.

Владислав Горанов призна още, че в един момент не е знаел дали е по-добре да се изтегли проектобюджета за 2017 г., подготвен от неговия екип, или да продължи да настоява за приемането му.

"Алтернативата беше да изпълнява миналогодишния бюджет, но тогава нямаше да може да се увеличат минималната работна заплата, заплатите на общинската администрация, на социалните работници и на учителите. Затова е по-добре да бъде приет този бюджет", обясни финансовият министър.

Относно спора с БСП за плоския данък министърът в оставка обяви, че плоският данък е много по-справедлив от гледна точка на данъкоплатеца и в резултат на това много по-лесно се събира и постъпленията са повече. Той допълни, че много европейски държави вървят към въвеждането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Думата *** не трябва да е цензурирана! Крачунов може да е най-големия тъnак в Блиц, но такива комунистически цензури нямат там!
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Думи на един ограничен, страхлив и отиващ си от властта човек. Той няма вина, че има физика и умствен багаж на огромна ***. Да му мислят онези, които си избират такива политици!
14
2
 
8
 
! Отговори
Въпрос? преди 7 години
Здравейте, как бихте коментирали думите на Бойко Борисов: - "БСП дезертират. Едно е да обещаваш, друго - да носиш цялата отговорност. Румен Радев си пожела цялата власт и Господ му я даде. Да вдига пенсии, да пази границата, да ходи в Крим, каквото иска може да прави. Без никаква опозиция и съпротива при това...."
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този доста се е оял. Вижте му лицето, на каква безформена мекица е станало.
12
2
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
СЛЕД ИНТЕРВЮТО НА САШО ДИКОВ С ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ НЕ МИ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА ЧЕСТИТЯ НА ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ ПОДКРЕПАТА ИМ ЗА МАФИЯТА!
11
6
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Владислав Горанов не бива да става министър на финансиите никога начело с Боико Борисов това упревение на България доведе страната ни надъното през 8 осемте управление на ГЕРБ Много дъбър ход направи Корнелия Нинова възхищавам се на тази смела жена коята успя да свали цялото управление на ГЕРБ .
10
2
 
28
 
! Отговори
Бъчварова и Ненчев преди 7 години
Каква държава сме, щом това недоразумение беше финансов министър.
9
2
 
34
 
! Отговори
САШО+ преди 7 години
Горкия Горанов, не им излизат сметките.БСП да прави кабинет, а ГЕРБ да изкарва платените свирачи пред парламента.И после избори и ГЕРБ пак първи.Абе ГЕРБери събудете се, хората Ви м.разят..
8
6
 
17
 
! Отговори
БКП/бсп--В ПАНИКА преди 7 години
"ЛЕ,ЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ......КОЙ НИ С.РА В ГАЩИТЕ ЧЕРВЕНИ" ...ХА,ХА,ХААААААААААА...."ЕЛА БОЙКО ....ЧЕ , БЕЗ ТЕБЕ , НЕ МОЖЕМЕЕЕ"....ха,ха,хаааааааааааа
7
0
 
3
 
! Отговори
Pochitai jivite! преди 7 години
Polojitelni reshenia ima ot 0 do + ~. za vseki goliam po vreme i pari bg proekt predvaritelno da pitate bg naroda, kakto i za vseki bg zakon. Bg post ste se radva na poveche pisma ot bg klienti, ot bg slujiteli, ot bg slujbi.Bg narod ste se radva da e predvaritelno informiran, popitan i da razbira che go chuvat i izpalniavat voliata mu.Slujitelite ste se radvat, che imat iasni, tochni zadachi s "da" ot naroda.Doverie, blagodarnost, do sledvasti novi sresti, usmivki. 6 800 000 hora >240 :-)
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм песимист,но в момента не виждам,кой може да извади държавата от блатото в,което я забъркаха всички хубостници,които я управляваха през последните 27 години ...
5
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Симбиоза герб с бсп и изолация на дпс. С малко участие на патриоти и още по малко на реформатори. Това иска народа.
4
6
 
9
 
! Отговори
Малък лимит за писан преди 7 години
Аз мисля, че трябва всички партии да се обединят в името и благото на Народа!Защото интересът на Народа е един и доброто за него е едно,не може да се раздели и партиите да се плюят!Стига партийни интереси, надцакване, препиране и детски игри, трябва да се обединят в едно и да започнат с доходите на хората! Защото пари има, има и то много, има и още да вземат от недобросъвестни "бизнесмени"!Трябва да приемат закони да могат да бъркат в сметките на " бизнесмените" в чужбина, където са крадените
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е единственият разумен ход ако трябва да се мисли държавнически и в полза на България.Някакъв вид обединение.Обаче нито един от тези хора имат изгода от това.Те са там да крадът да правят далавери и да си правят контра един на друг.Резултатът-от 1998 година сме по-скоро назад отколкото напред.Почти 30 години са това.Между другото кво стана с последният кредит от 20 милиарда дето го теглиха?Свърши,нали?За колко месеца го окрадоха за 100дни успяха ли да гепат 12 тира стотачки(сумата физически
2
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 7 години
лъжа повторена 100 пъти . тоз пътне става истина
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коалиция не се налага.Комунистите не са си отивали от властта