МЗ ще обжалва отмяната на пръстовия отпечатък

Шарков: Той е спирачка за болниците, които източват НЗОК
22 ное 2016 13:22, Красимир Ангелов
51
МЗ ще обжалва отмяната на пръстовия отпечатък
Ваньо Шарков. Снимка: Булфото

Министерството на здравеопазването ще обжалва отмяната на пръстовия идентификатор, обяви заместник-министърът на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК Ваньо Шарков.

Още по темата

Както Dnes.bg съобщи, тричленен състав на Върховния административен реши, че трябва да се спре действието на текста от Наредбата за достъп до медицинска помощ, в който се указва използването на пръстов идентификатор при постъпване и изписване от болница.

"Идентификаторът е механизъм за контрол и ефектът от него е видим", посочи Шарков.

По думите му за първата половина на ноември тази година в сравнение с първата половина на октомври е отчетена дейност от лечебните заведения за 15 млн. лева по-малко.

"Това е спирачка за лечебните заведения, които се опитват да източват НЗОК", настоя Шарков.

Той представи данни, според които хоспитализациите също са намалели с над 18 000, което и показателно как работи системата след въвеждането на идентификатора. По думите му това е и система, чрез която пациентът държи контрола върху изразходването на средствата, които сам внася в НЗОК.

Шарков бе категоричен, че системата ще продължи да работи. Той напомни, че регистрацията на пациентите се извършва в рамките на деня, а не непременно в момента на постъпването им в болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: мзНЗОКВаньо Шарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
7
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Този здравен министър е саботьор,поставен от Масковский челавьек Иван Костовский да срива авторитета на правителството и да работи за червената агентура,като тревоже населението с най-различни глупости. Ако не беше саботьор,щеше да въведе отпечатъци само за частните болници,които до една са в ръцете на крадливи ком-унаги или ту-рци!
26
1
 
4
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 7 години
До ТърпеливТе там отдавна ни бръкнаха...
25
7
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Истината е,че беше спряна още една грандиозна герберска далавера !
24
5
 
13
 
! Отговори
Търпелив преди 7 години
Разболяха хората, не ги лекуват, сега им искат отпечатъци и следващото кое ще е? Бъркане някъде откъм гърба ли?
23
6
 
12
 
! Отговори
Търпелив преди 7 години
Toва е с цел контрол и унижение на болни хора.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само като гледам снимката и се вижда изражението : "Българино ВЯРВАЙ МИ ! Ся добре ще ми падне тази обществена поръчка. И всеки по своему после."
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само за ваша информация, пръстовите отпечатъци се крадат по-лесно дори и от най-лесната кражба. Този който ги е въвел или му е платено да лъже или е излъган или е просто глупав. Това дали лична карта или пръстов отпечатък искам да го попитат какво променя ? Съвсем ясно е, че НИЩО. На мен лично ми личи, че на тези които са им потрябвали личните ни карти им е трудно така и защо да не си улеснят работата, че да минат на отпечатъци ? няма лошо, само че как ни лъжат не е истина, а де да беше само то
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съгласен с 19 хем частни хем работят със ЗК и си доплащаш от 1000лв нагоре или нещо е сбъркано в цялата система защо цената за клинична пътека е една а в частните болници трябва да си даплащаш ,може би защото е недофинансирано здравеопазването и реалната цена за труд и консумативи е тази в частните болници затова при т.нар държавни те не са такива защото са самостоятелни търг.дружества са в дългове защо ще са в дълг ако всичко е реално заплатено
19
3
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
болниците източват здр каса не с отпечатьците а с измислени диагнози искьпоструващи и ненужни изследвания
18
3
 
12
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Щом отпечатъците са спирачка,въведете ги само за частните болници и ги отменете за останалите. Именно частните болници източват НЗОК- не останалите! Ударете частните спекуланти- не може у нас да има повече частни "болници,отколкото в Германия!
17
10
 
5
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Само така,не им се давайте на комунистите!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сминдух енд чесънЕ то всеки си прави сравнение по себе си.То ти като си крадлив ,значи и другите са такива. Е бе то май всички от РБ са като теб.
15
1
 
6
 
! Отговори
Наистина смър диш, преди 7 години
Нацията ли била крадлива казваш,още-престъпна? Ти явно си от тия дето "нищичко не откраднаха от тази държава и народ".Яж си чесъна на село,че осмърдя ефира! Ако и краката ти разнасят същия аромат....Переш ли си чорапите или ги киснеш в сминдух? Мама мия и аромати.Порът ряпа да яде пред тоя...
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шарков това приемната на затвора ли е?Там ли даваш отпечатък. Крайно време бе.
13
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До skatelite. най-големите андрешковци са в Брюксел
12
2
 
7
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Айде и ти в прокуратурата да пишеш показания, ***!
11
15
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
При толкова крадлива и престъпна нация като нашата е необходимо и нещо повече от пръстов идентификатор.Подкрепям напълно Москов.,затова ,че се опълчи на мафията в здравеопазването,Доказателство ,че е прав са сегашните му проблеми с "правосъдието"
10
1
 
11
 
! Отговори
До 6-тия преди 7 години
До Анонимен Прав си! Моят декодер ми излезе "много евтино".Развали се на седмия месец и ме вкара в нови разноски.Наложи се да си купя нов телевизор.Така е с всичко останало.МагистралКИТЕ,санирането,ремонтите.Важното е,че ГЕРБ упорито работеше "за нашите интереси".Държавата е стабилна,безработицата,гладът и болестите-също."Благодарете на ГРОБ"на следващите избори!!!!!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ние трябва да правим компромиси с правото да защитим личните си данни, за да се противодейства на крадливи лекари? Малко *** система...в Европа здравно-осигурителните карти са с чип и снимка на осигурения - четец в кабинета и болницата отчита къде и за какво си бил, а снимката гарантира, че не се явява дядо ми с моята осигуровка.
8
3
 
15
 
! Отговори
Лелеее.., преди 7 години
МЗ отново застава зад изпер калия си министър.Излиза,че са тотално безпомощни да се справят с проблемите и правят всичко против интереса и здравето на хората.Няма ли кой да грабне голямата метла и да измете тая прес тъпна *** из министерствата? Защо залогът на управляващите до сега ГЪРБависти винаги е против интереса на българите? Защо доубиват и без това болната ни нация? СЪД И ЗАТВОР за тия изедници!!!!!!!!!