Екипът на Слави на срещата: Ще уважим ли вота на хората?

Самият Слави Трифонов не се появи на разговора с партиите
Обновена: 24 ное 2016 18:47 | 24 ное 2016 18:16,
58

 Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Екипът на Слави Трифонов покани на разговор лидерите на парламентарно представените партии и омбудсмана Мая Манолова във връзка с резултатите от референдума и прякото им реализиране в политиката.

Самият Трифонов не дойде на срещата, на нея бяха сценаристите му Иво Сиромахов и Тошко Йорданов.

Появиха се представители на 5 парламентарно представени партии – ГЕРБ, БСП, АБВ, БДЦ и Радан Кънев от ДСБ. Други представители на Реформаторския блок нямаше, предава bTV.

Като цяло партиите заявиха, че са склонни да се съобразят с волята на народа, изразена чрез референдум. Тяхното притеснение е, че няма да има достатъчно време за промени в Изборния кодекс до края на мандата на това Народно събрание.

Сценаристите на Слави Трифонов пък заявиха, че дискусиите по това, да има или не мажоритарен вот в два тура, вече са приключили, защото хората са дали своя глас.

"Не сме се събрали да обсъждаме добра ли е мажоритарната система или не. На 6 ноември това обсъждане приключи, защото народът се произнесе", заяви Иво Сиромахов. Какво ще направите, за да уважите или не вота на народа, попита той.

"Въвеждане на мажоритарния елемент като съгласие – да, но начинът, по който трябва да бъде въведено, е вече изборно законодателство и точно тук трябва да не допускаме грешка и да не залитаме в другата крайност", изтъкна Цветан Цветанов от ГЕРБ.

Според Жельо Бойчев от БСП основният въпрос е как се прави изборната география - как се определят изборните райони.

Той добави, че държавната субсидия от 11 лева за партиите тепърва ще мине на второ четене, и е убеден, че НС ще се съобрази с волята на българските граждани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
14
 
! Отговори
96917 преди 7 години
А това дами и господа е човека който пееше песента Буболечка и незнам си каква друга долна чалга. Сами преценете на тоя пък колко му е акъла. И после се чудим защо сме на това дередже.... тц тц думи нямам вече.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българин. Е как ще стане това? Лично ти какво ще направиш? Бил ли си до сега пред НС или знеш, че е там някъде из София. Как ще стане ще седиш на топло пред компа и ще риниш ...... Боже боже
19
0
 
7
 
! Отговори
Зрител преди 7 години
Ми то само Росен Петров и Радан Кънев се изказаха по същество!личеше си че първия не иска да скача на колегите си, а и те си го тачат,каза ми директно притесненията си, а Радан си направи смислено изказване!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей пак доживях Тошко ,да ме управлява,но не е Живков,по близо до Африкански!
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера какъв е тоя вой от страна на Слави и екип. Преброяването показа, че броя на желаещите мажоритарен вот е недостатъчен това да стане закон. И при брексита в Ангшия бройката на жешаещите отделяне беше съвсем малко над необходимото. Но там никой политик не посмя да зареве и да и да оспорва резултатите.Защо Слави и екипът му си позволяват сега това? И къде е тук демокрацията?
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами как ще имате време като се занимавате с глупости - забрана на комунистическите символи. Това ли е най-важното в държавата в момента ? И не знам кой в момента управлява Б-ия ? Нали си подадоха оставка , а колят и бесят все едно ,че нищо не се е случило. ООООООООО ,Българио
15
13
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ако не се уважи волята на над 50 процента от населението ще ги изметем от парламента.
14
2
 
20
 
! Отговори
666 преди 7 години
Тоя Сиромахов поне една вратовръзка да беше турил. На официална среща е, не на пикник.
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега стана ли ви ясно , защо такива като Ценко Чоков е кмет над 20 години . Нищо , че ги бие и тормози всички . Накрая ги води два дена на морето и после всички гласуват за него . Така , че Славчо-чалгаря Премиер , иначе как ще ги стигнем .....
12
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът се довери на Чалгаджииницата на Куку, Пипи и Кръц-Кръц да му съставя законите вместо на собственоръчно избрания от него Парламент !!!Омразата, злобата и завистта са лоши съветници !
11
4
 
13
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Защо сте такива бе господа депутати ? Нямате ли съвест, морал, ни капчица родолюбие ?На това ли са ви научили вашите родители ? Нямате срама от нищо. Нямате страх и от бога. Така ли един от вас не си каза, че е тук за държавата за народа ? Само обиди, интриги, крадене и далавери (тази *** дума). И какво - смее ни се цяла Европа, да не кажа цял свят. Не ви ли е срам ?
10
7
 
2
 
! Отговори
РЕАЛНОСТ ДНЕС преди 7 години
Това не е мое изречение , но всички българи са обидени и го казват от 1989 година до сега - Парламента е като изоставен дом от собствениците му , в който можеш да влезеш и да вземеш каквото искаш .Трябва да има лустрация на политиците , техните семейства и държавните служители .Това може да се случи с Велико Народно Събрание на Лотариен Принцип , на всеки 10 000 избиратели да се тегли чоп - така ще имаме 700 депутата .Разбира се да има Лустрация и други условия - например се теглят 100 резерви
9
3
 
22
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Щом Слави и Румен са ти надеждата, жив си за оплакване ;)
8
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да си го получи цял народа трябва да изпие горчивата чаша до дъно. Първо пенсионирана фуражка избран за Президент , второ фризьорка избрана за кмет на район Младост и трето Слави - чалгаря Премиер . Тогава бай Тошо ще ни се види като професор . Хайде честито .
7
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръгнали платените клоуни да въвеждат ред в държавата.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се ли променят изборните правила, ще гледате противните муцуни на тези, докато започнат да се *** в гащите. А те с цялата си наглост, ще казват да работите повече, защото трябва да се пробива нова дупка на колана ни. Само че навътре!
5
5
 
33
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Защо Славчо най-накрая не признае истинските мотиви,които стоят зад всичко това?Защото само най-заблудените вярват,че подбудите му са от благородство.
4
4
 
22
 
! Отговори
Гледал преди 7 години
че то май само Росен Петров ги подкрепи принципно , че изборите за следващ парламент трябва да са по нови правила. Другите нещо се шматкаха. Особено позорни бяха АБВ и БСП. Радан поне си каза честно че е против.
3
2
 
26
 
! Отговори
Бързаков преди 7 години
Този го претискат с поръчката и бърза ли бърза. Как един път не каза нищо за истинските проблеми на тази държава, за миграционните процеси дето ни претопяват, тръгнал да лъже народа на дребно. Сатанист.
2
8
 
38
 
! Отговори
Eur0tica преди 7 години
Славчо показа, че е кукла на конци и не притежава капацитет за нещо по - сериозно. Говори каквото му пишат сценаристите и спонсорите. Жал ме е за заблудените, които му вярват