Екипът на Слави на срещата: Ще уважим ли вота на хората?

Самият Слави Трифонов не се появи на разговора с партиите
Обновена: 24 ное 2016 18:47 | 24 ное 2016 18:16,
58

  Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Екипът на Слави Трифонов покани на разговор лидерите на парламентарно представените партии и омбудсмана Мая Манолова във връзка с резултатите от референдума и прякото им реализиране в политиката.

Самият Трифонов не дойде на срещата, на нея бяха сценаристите му Иво Сиромахов и Тошко Йорданов.

Появиха се представители на 5 парламентарно представени партии – ГЕРБ, БСП, АБВ, БДЦ и Радан Кънев от ДСБ. Други представители на Реформаторския блок нямаше, предава bTV.

Като цяло партиите заявиха, че са склонни да се съобразят с волята на народа, изразена чрез референдум. Тяхното притеснение е, че няма да има достатъчно време за промени в Изборния кодекс до края на мандата на това Народно събрание.

Сценаристите на Слави Трифонов пък заявиха, че дискусиите по това, да има или не мажоритарен вот в два тура, вече са приключили, защото хората са дали своя глас.

"Не сме се събрали да обсъждаме добра ли е мажоритарната система или не. На 6 ноември това обсъждане приключи, защото народът се произнесе", заяви Иво Сиромахов. Какво ще направите, за да уважите или не вота на народа, попита той.

"Въвеждане на мажоритарния елемент като съгласие – да, но начинът, по който трябва да бъде въведено, е вече изборно законодателство и точно тук трябва да не допускаме грешка и да не залитаме в другата крайност", изтъкна Цветан Цветанов от ГЕРБ.

Според Жельо Бойчев от БСП основният въпрос е как се прави изборната география - как се определят изборните райони.

Той добави, че държавната субсидия от 11 лева за партиите тепърва ще мине на второ четене, и е убеден, че НС ще се съобрази с волята на българските граждани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали ще уважат вота ни е една страна на въпроса. Другата страна е, дали е демократично, онези, които демократично ни организираха референдума, да плашат от екрана с разправа, ако недемократите вземат, че не изпълнят вота на демократите, който освен всичко бил и задължителен. Пълна обърквация, нали? Кой бял, кой чер, но на Славчо авер!
40
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До АнонименТи маи се обърка малко ако не беше референдума едва ли някои щеше да гласува за президент ;)
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бареков #2 Същата кройка! Убря-дубря, истерии и арогантност. И защо ли, стрина Мая му стана първа дружка? ;)Същият калъп, като при Д*удука. Гологлавчо, преди да се биеш в гърдите, че мислиш за бъдещето на моите деца, вземи си направи свои, а?! Хич, ама хич, не ти вервам!
38
6
 
1
 
! Отговори
opps преди 7 години
А за сърпа и *** намериха време да гласуват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Прекроиха бройката на избирателите с някакви мъртви души за да е недостижим и незадължителен... Ако не го приемат - не гласувайте за никоя от сегашните партии в палрамента - всичките аут....
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колко време ше ни занимавате с тоя клоун славчо ? големи политически капацитети се извъдиха тоя *** и неговия екип !
36
0
 
8
 
! Отговори
Неизвестников преди 7 години
Народееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ БЕ СОКОЛЕ, ТИ ЛИ БЕ ПИКЛЬО.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЗИ ПЛОНДЕРИ ЩЕ СА ПЪРВИТЕ КАНДИДАТ - МАЖОРЕТКИ.
33
7
 
11
 
! Отговори
Неизвестников преди 7 години
За да стана мажоритарник,трябва да ме познавате.От къде?От телевизията,ама не при Гала,а при Славчо.Как да участвам в негово предаване?Ами като си платя и някой наш общ приятел ходатайства за мен.Оттам нататък е лесно-обещавам,че ще слушам авера и говоря,говоря,говоря, дори неща които мисля.Ще ме харесат задължително.Някои ще ги просълзя профилактично.За да не ме забравят ще си направя "абонамент" за Слави.И като се наредим певица,акъллия(кандидат депутат),артист...Има и бонуси-3за2.
32
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа си каза мнението на референдума, 75% са за мажоритарния вот, от тук нататък няма какво да умувате, времето за разисквания свърши, сега просто трябва да изпълните волята народда, и ако продължавате да шикалкавите щурма от 1997 ще ви се стори като детска игра
31
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тия 240 разбойници в парламента..."Ако си мислиш, че при мажоритарен вот няма да са пак 240 разбойници много се лъжеш.Даже ще стане още по-зле.
30
8
 
16
 
! Отговори
Против преди 7 години
При чисто мажоритарна система влизат хората с много, ама много пари. Само 7 хил. гласа ще са нужни и парламента ще се напълни с бат салевци и местани. Ако си мислите, че ще влязат читави хора жестока се лъжете. Българите за разлика от братята роми нямаме култура да гласуваме. Ние гласуваме за 20 различни, а онези за един.Сега пак има мажоритарен избор. Гласуваш за партия и си избираш личност.
29
0
 
3
 
! Отговори
trol преди 7 години
АМАН ОТ ***
28
2
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
СЕГА ПЪК СТАНА ВРЕМЕ ДА СЕ РАДВАМЕ НА ДЪЛГИЯТ ЕЗИК НА ШОУМЕНА СЛАВИ..
27
6
 
5
 
! Отговори
Garrincha преди 7 години
Чета коментарите и продължавам да виждам колко предатели има в България ... Направина референдума заедно с президенските избори, уж за по- евтино, а всъщност намериха гнусен начин да намалят вота - махнаха видео наблюдението, махнаха печатите, сложиха бюлетината в плик за по-лесна измама, опашки пред секциите, хората не можаха да гласуват ... и най- , най- тъжното нещо - в цялата измама участваха и обикновени хора от народа. - членовете на изборните секции ... За 50-100 лева продадоха душите си
26
7
 
20
 
! Отговори
Соколето преди 7 години
Те да имат късмет да излезат коледна ваканция без да са въвели решенията на референдума ке видите коФ бой ке ручат
25
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия 240 разнойници в парламента продължават да се гъбаркат с нас
24
2
 
10
 
! Отговори
88 преди 7 години
ЦАР, ОХРАНИТЕЛ БОКО ,..ШОУМЕН СЛАВИ..НЕ СТАНА ЛИ НИ МНОЖКО В НИСША ДЕГРАДАЦИЯ
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това пък 75% откъде го измисли. Тиквата обикновено ги реди такива. Отвори нета и погледни с колко не достигат гласовете мажоритарния вот да стане закон.
22
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
75% поискахме мажоритарен вот в 2 тура, въпреки измамите в ЦИК, или изпълнявате волята на народа со благо и со кротце, или ще я изпълните со кьотек, опцията да не я изпълните НЕ СЪЩЕСТВУВА, ЯСНО!