След ГЕРБ и... Няма втора, няма трета партия – на избори!

Румяна Бъчварова настоя, че този парламент е изчерпан
24 ное 2016 09:30,
114
След ГЕРБ и... Няма втора, няма трета партия – на избори!
Снимка: архив, Булфото

Няма как най-голямата политическа партия да подкрепи третата или четвъртата сила в парламента, категорична бе вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

"В този парламент правителство без ГЕРБ не може да се случи. Няма начин най-голямата парламентарна група да подкрепи правителство на третата или четвъртата политическа сила. Въпросът не е просто да предложиш състав на правителство, а да гарантираш мнозинство, което да подкрепя неговите решения. Това е невъзможно да се случи в този парламент. Единствено, ако не се преформатира и зад Патриотичния фронт не застане ДПС или БСП", отсече тя пред Нова тв в коментар на желанието на Патриотите да вземат мандата и да го реализират.

Още по темата

Попитана дали ГЕРБ може да участва в правителство без премиера Борисов, Бъчварова отговори: "Това е неустойчива политическа формула, освен всичко останало. Видяхте какво стана, когато лидерът на партията носител не стана премиер", отбеляза тя, визирайки правителството на БСП и ДПС, в което премиер беше не Сергей Станишев, а Пламен Орешаски.

"Тука става въпрос не за его, а за ясна отговорност. Това не е механичен сбор на министри, които сядат в едни министерски кресла", посочи Бъчварова.

На свой ред червеният депутат Жельо Бойчев обяви, че и БСП няма да подкрепи и няма да участва в кабинет в рамките на 43-то Народно събрание.

"В този парламент ние сме в опозиция от самото начало", настоя той.

Бойчев призова кабинета "Борисов" в оставка да престане да сменя хора в бордовете на държавни фирми в последния момент и да не прави разпоредителни сделки.

"Между смяната на едно правителство с друго стават най-големите далавери", коментира левият депутат пред bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю червен домат , проблема на България е престъпната партия БКП-БСП . За 50 години унищожи държавата и сега пак иска да управлява . Явно приказката , че последния комунист на планетата ще умре в България ще излезе вярна .
11
4
 
26
 
! Отговори
До zeus преди 7 години
Дори си мисля, че сякаш няма напрежение в държавата а напротив, успокоиха се хората и има една добра енергия!Борисов беше злобар и насаждаше злоба и разделение между хората!
10
2
 
18
 
! Отговори
Що така преди 7 години
Никой не говори за плащането по арбитражния съд относно Белене?! Някой иска да избяга и да натресе следващия. Времето е пари беше казал някой някога. В случая парите са много и стават още по- много. Пари нема-действайте! Така ли стана?! Аааааа, не нееее!
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези двамата на снимката са проблема на България! Тези двамата ни върнаха 20 години назад а в икономическо положение копаем дъното!
8
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото по-бързо изчезнат тези калинки, толкова по-добре. Затриха България с тъпоумието си.
7
4
 
35
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Всяка сутрин се чудя дали Слънцето ще изгрее без ГЕРБ и чудото се случва, можем и без тях ;)
6
2
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Нашту...гарджи,най...убавото гарджи.Умря циганкат която ги...хвалеше гербаджиите и взеха сами да се хвалят.
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баба Р. Бъчва скача за кокал.Сложиха нея за вътрешен министър за да крадат заедно.Всички са за Белене
4
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая е шизофреничка! Само забележете как говори, с провлачване и завършва с висок тон на моменти! А Боко е комплексар и се обгражда с такива като нея абсолютно некадърни, непросветени и без ценз за заемания пост, просто за да може всъщност той да дърпа конците във всяко министерство! И още ,от страх от сваляне, ако е някой умен министър той ще прозре на Боко машинациите, некадърността, ще се отврати от решенията му и може да направи крачки за преврат!
3
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като има нови избори какво ще стане , нищо но от сърце . Нали БСП и ДПС бяха на власт , какво направиха - фалираха държавата . Сега като искаме същото ще си го получим отново и пак отначало . Нашия народ не иска да разбере , че трябва да се образова и да се труди и тогава ще има добри доходи .
2
1
 
31
 
! Отговори
Магелан преди 7 години
Доста показателна снимка!!! Единия отпред трупа нерви,угрижен...вдига кръвно а зад него главният виновник за провала весел. Защо ли? Ние знаем защо... ама въженцето и неговото вратле ще стегне скоро! Берия!!!
1
2
 
18
 
! Отговори
МОРЯК И ПОЛОВИНА преди 7 години
ПОСЛЕДНА ВАХТААА! ПРИБИРАМ СЕ ВКЪЩИИ... ЖЕНИЧКИ, МИНИЧКИ... СКАРА, БИРА...