Патриотите готови да редят кабинет, никой не щял да го стори на КСНС

Другите партии не искали да поемат отговорност за близките 2 г.
Обновена: 30 ное 2016 07:25 | 29 ное 2016 17:15, Камелия Цветанова
68
Патриотите готови да редят кабинет, никой не щял да го стори на КСНС
Снимка: Reuters

Патриотите са готови да поемат бремето на властта и да съставят правителство в рамките на настоящия парламент, след като ГЕРБ и БСП не искат да управляват страната без да се стигне до предсрочни избори.

Още по темата

Коалицията "Обединени патриоти" е готова да поеме отговорността да състави правителство, отсече Румен Йончев, който макар и депутат от БДЦ, присъедини своята партия Народен съюз към обединението на националистите преди изборите за президент.

След заседанието на КСНС за изход от създалата се политическа обстановка заради оставката на кабинета, президентът Росен Плевнелиев увери, че ще връчи мандата за съставяне на кабинет на тази политическа формация, която гарантира, че ще поеме властта.

Такава заявка засега са направили патриотите и реформаторите, като първите изглеждат по-решени и по-подготвени да съставят кабинет. 

По думите на Йончев на Консултативния съвет за национална сигурност никой не е изявил желание или готовност да състави правителство, а всички обяснявали колко е сложна ситуацията в страната, колко са сериозни икономическите процеси и какъв огромен натиск представляват бежанците.

"Не чухме никой да каже, че поема отговорност за стабилизацията на страната и стабилното управление пред следващите две години", отбеляза той.

Йончев посочи, че ако президентът връчи мандата на парламентарната група на Патриотичния фронт, Обединените патриоти ще водят разговори с всички парламентарни групи и ще търсят възможност за стабилното управление на държавата.

По думите му, ако мандатът бъде връчен на патриотите, те очакват подкрепа най-вече от ГЕРБ.

"ГЕРБ са най-голямата група в това Народно събрание и без тяхната подкрепа не може да се реализира който и да е от мандатите", коментира той.

Според него, ако някой може да спечели от едни бързи избори, това е коалицията "Обединени патриоти", но не е това целта.

"Целта е наистина да имаме стабилна държава", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
22
 
4
 
! Отговори
zaw12929 преди 7 години
Най правилно е малките партии да направят правителство, за да поемат управлението със здрава ръка и да ни запазят от арабите мюсюлмани и ще създадат условия за икономически растеж, ще пресекат износа на български национален продукт, работни места- ще има положителен ефект. А вие *** стига сте папагалствали!
7
12
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Хитро избяга Боко prostakтролове плюят другите пакявно ще искат още париза да драскат чак до зори
6
6
 
20
 
! Отговори
Кой Ще Бъде Премиер? преди 7 години
Агент Иван Каракочана, Винкела или Сайдера?
5
9
 
22
 
! Отговори
Честиту преди 7 години
Браво, в Украйна си имат Порошенко, тук си имаме Каракачанов! Явно ни готвят нещо зловещо, с тези "патрЕоти"... Призовавам всички трезвомислещи БЪЛГАРИ - да спрем това!!! ГЕРБ + АТАКА + ПФ + Бареков .... не сме и сънували, че такова нещо може да ни сполети. И то дори без избори.
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия ще ни докарат поредната национална катастрофа.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко точно отразява Ботев днешната българска действителност.
2
0
 
22
 
! Отговори
ЕТО ГО ЦЯЛОТО СТИХОТ преди 7 години
ПАТРИОТ Христо Ботев Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата. И е добър християнин: не пропуща литургия; но и в черква затуй ходи, че черквата й търговия! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? залага си и жената. И е човек с добро сърце: не оставя сиромаси; но не той вас, братя, храни, и вий него със трудът си! И секиму добро струва, само, з
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ПАТРИОТ Е ДУША ДАВАЗА НАУКА, ЗА СВОБОДА.НО НЕ СВОЙТА ДУША БРАТЯ,А ДУШАТА НА НАРОДА..."Хр.Ботев