Кабинетът наля над 125 млн. в малките населени места

Борисов връчи 19 споразумения за обществени поръчки от еврофондове
12
Кабинетът наля над 125 млн. в малките населени места
Снимка: Олег Попов/ Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов лично връчи нови 19 споразумения на местните инициативни групи по Програмата за развитие на селските райони. Церемонията се състоя в Гранитна зала на Министерския съвет.

"Да ви е честито, 125 млн. са доста пари, като гледам най-малките бяха по 5-6 млн. за малки населени места, които хората там ще ги усетят, ще ги видят", коментира той.

Освен че им честити, премиерът ги предупреди обществените поръчки да се правят внимателно, защото това са много пари и ще се усетят от хората по места чрез започнатите проекти.

Споразуменията са на обща стойност над 125 млн. лева и са финансирани със средства от всички европейски фондове. С тях ще се финансират дейности, свързани с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие и модернизация на микро, малки и средни предприятия, модернизиране на земеделските стопанства, туризъм, опазване на културното наследство и други.

Земеделският министър в оставка Десислава Танева отбеляза, че тази година споразуменията са общо на 40 местни инициативни групи в 74 общини за 205 млн. лв.

По думите на Танева програмата по този подход е договорена над 60%, а по тези мерки ще бъдат подкрепени 1.050 000 души
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да обвинявам премиера Борисов, защото изоставащите райони в България са изоставащи в ЕС и трябва да са приоритет на ЕС.Няма да го хуля, защото силните хора трябва да се уважават.Обаче, ако до тази си възраст не е разбрал, че животът не е състезание, а съвместно съзидание, е крайно време да го разбере.След като на България и трябва силно коалиционно експертно правителство нека да престане да мисли за политиката като за футболен мач и да участва заедно и за всички българи.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано наистина да се усетят чрез развитието на икономиката на тези райони в дългосрочен план, ама ми се струва, че май няма да има кой знае каква разлика, може би само за няколко специални човека имащи щастието да са се сближили с престъпниците във властта :D
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
още се сещам за онова клипче където Бойко казва "благодари бе!" ;)та общините как да не благодарят за тези пари ;)
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предизборно, предизборно-о-о!Ама, нали има блаженни (т.е. вЕрващи)? :)
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко яко харчи като за последно. Споко нали българите ще плащат до гроб.
7
0
 
8
 
! Отговори
Лъжи преди 7 години
Тези лъжи дотегнаха на всички. Парите от местните инициативни групи, преди това ЛИДЕР се крадат от няколко феодални и кметски семейства по селата. Никакви милион хора няма. Наистина са човек и 05.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кви са тия проекти ?. Защо не казват какво ще се прави с тия милиони ?. Най много до ги вземат фирми брлизки до герб за невидими проекти.
5
3
 
14
 
! Отговори
x преди 7 години
Да се чете: ГЕРБ наля над 125 млн. в джобовете на "нашите" фирми.
4
0
 
9
 
! Отговори
Otchetenlist преди 7 години
Bg medii sa mafia.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дядо Мраз,как да не го разбираш? Като махнем излишните нули, остава 1,05 души. От ясно по ясно-един човек и един аборт в 5-ия месец. Това е подкрепата.
2
0
 
11
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 7 години
1.050 000 души - Това как да го разбираме? По всички правила на правописа в българският език, ако сте искали да кажете 1млн. и 50хил. души, сте сбъркали как да го напишете.
1
4
 
27
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Те така се купуват гласове на администрация и приближени фирми , ееехх много баламурници!!А ,че сме на последни места по стандарт на живот кой му пука , важни са ония 80 000 дето ходят в Гърция на почивка , а останалите 6млн кучета ги яли!!