Калфин иска: Да побързаме с новия еврокомисар!

Ако се бавим, ще изпуснем поста "бюджет", смята бившият евродепутат
13
Калфин иска: Да побързаме с новия еврокомисар!
Архив: Булфото

Зам.-шефът на АБВ, бивш външен министър, бивш евродепутат и бивш социален министър Ивайло Калфин отказа до коментира слуховете, че той ще е новият български еврокомисар на мястото на подалата оставка Кристалина Георгиева, която напуска поста на 2 януари.

Още по темата

Въпреки това той призова кабинета, макар и в оставка, да задейства процедурата, защото няма време.

"Ако продължаваме да се бавим и да не излъчваме български кандидат за еврокомисар, ще бъдат разпределени всички постове, а ние изпуснахме поста "бюджет", който e много важен и влиятелен", коментира Калфин.

Според него новият ни представител в ЕК не трябва да е задължително политически обвързан, а да е приемлив, защото в средата на мандата на настоящата комисия той просто трябва да продължи вече започната работа, което означава, че трябва и да я познава.

"Тук не става въпрос дали правителството си отива, в последния момент или предпоследния момент. Ще е по-зле, ако правителството си пропусне шансовете България да има добър ресор", заяви още Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв дебел ЕВНУХ
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да бързат, и да не бързат - ресора бюджет няма да е наш! Нали затова беше големия натиск на Меркел - да го вземе Германия? И то на цената на много пари, огромен срам и унижение за България. Но това е друга тема ...
7
0
 
1
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Пищова!
6
0
 
6
 
! Отговори
Корнелия Нинова преди 7 години
Забравете за Калфин, Дончева, Първанов, Петков, Кадиев и още няколко ашлака. Видяхте до къде могат и до къде го могат. Няма никакъв смисъл да си хабим клавиатурите за тях ?
5
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Калинки много, кръстовища също има много, ГЕРБ все ще успее да намери поредната Калинка на някой кръстовище. Май наистина Калфин точи зъби за поста и е ясно и защо - в обозрима перспектива не се очертава неговото АБВ да влезе пак в парламента, а даже и да успее, никой няма да го кани за министър, въпреки че не мога да отрека, че Калфин е много по-подходящ от Калинките на ГЕРБ.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма кой друг да е, освен Сталинка!
3
4
 
9
 
! Отговори
Кунева преди 7 години
Тоя е по-противен и от Кристалинкя.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ми изглежда мераклия нещо, май затова бърза.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И еврокомисар ли неможе да намерите, я колко женуря министри има есе някоя ще жертва за каузата