СДС за рамото на Борисов: Шанс, но не съвсем

Меглена Кунева избяга от репортерите: Без коментар!
Обновена: 16 дек 2016 12:40 | 16 дек 2016 12:37,
35
СДС за рамото на Борисов: Шанс, но не съвсем
Снимка:СДС

СДС нарекоха "голям шанс" позицията на Бойко Борисов по възможността да се сформира правителство с мандат на РБ. Сините обаче не са склонни да подкрепят въвеждането на 100% мажоритарни избори.

Снощи лидерът на ГЕРБ обяви от Брюксел, че е готов да даде рамо за правителство на Реформаторите, за да има време парламентът да приеме мажоритарния избор.  

"Сигналите, които дойдоха от изказването на премиера, дават по-голям шанс за съставяне на правителство", коментира зам.-шефът на СДС и депутат от РБ Костадин Марков.

Той обаче даде да се разбере, че в СДС не бързат да се радват, защото не знаят какви мажоритарни избори иска Борисов.

Още по темата

"Вариантът изцяло мажоритарна система като в референдума – на нас не ни импонира, предполагам, че става дума за смесен вариант", каза депутатът.

Той уточни, че това е личното му мнение, но и допълни, че 100% мажоритарни избори никога не са устройвали СДС.  

В същото време той се застъпи за референдума и разглеждането му в парламента, макар и сините да искат смесена избирателна система.  

"Всичко е възможно, решенията се взимат колективно. От вчера съм по-голям оптимист", коментира Марков бъдещето на третия мандат.  

Според него за страната предсрочните избори са лош вариант и не трябва да се стига до тях.

Лидерите на Патриотите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов не пожелаха да коментират изказването на Борисов. Лидерката на ДБГ Меглена Кунева използва задния вход на пленарната зала, за да избяга от репортерите. "Без коментар", каза единствено тя, избягвайки въпросите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Палячовци, с какво ще ви запомнят хората като бяхте във властта? Едно-две неща избройте положителни. Навсякъде тотален провал - здравеопазване - Москов го срина още повече, оня Лукарски толкова безличен, че хората го забравиха че е министър, правосъдието - никаква реформа - брадатия г.ейтак се оака, че не можа да убеди никой, в това което предлага, Кунева е ходещ гаф, Митов и той. Е това сте. НЕ ми се говори повече за вас - отивайте или в затвора или в чужбина, вие не сте българи!
26
2
 
10
 
! Отговори
ЧАН преди 7 години
До АнтиЕС-АнтиГЕРБНапълно си прав.Но този Парламент сам се изпразни от съдържание много отдавна с антинационалните си закони."Те трябва да си ходят"! Безвъзвратно и завинаги.Предсрочните избори са най-добрият вариант.Другото е-нов бар-дак със стари ку-рви.Нищо цинично няма в това.Животът го е доказал...А хищниците ще тупат топката докато на народа му се поразмине и позабрави.С други думи,докато му мине яда.Вече няма място за прошка-братя българи.Ножът е упрял в кокала.Смело напред!!!!!
25
3
 
4
 
! Отговори
Синята перспектива преди 7 години
Първо - отърваване от Куна.Второ - възстановяване на коалицията - ако е възможно!До неразбралите - българинът по душа е десен, но българите не са еднакви, нито са еднотипни.Дясното има много нюанси.Индивидуалните житейски съдби и фамилните истории също повлияват на политическата ориентация. Затова е най-разумно да има коалиция от различни десни партии и граждански движения.Първоначалният юруш да се правят стотици партии вече отминаваше, оформяха се няколко основни. И тогава И.К. съсипа всичко
24
2
 
13
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
До ЧАНТова наричам аз "кабинет на процедурата". Сиреч с процедурните конституционни врътки, ще се задържат, за да консумират властта. Реално и морално вотът на Българите против Борисов, изпразни от съдържание и живот този Парламент. Те трябва да си ходят. Предсрочните избори били лош вариант. Лош за тях, добър за нас.
23
0
 
14
 
! Отговори
ЧАН преди 7 години
България е образец на хищни политици и чудовищна жажда за власт на всяка цена.Народ,образец на овчедушно търпение и смирение.Може ли някой да посочи друга подобна държава?..И все пак,народът надскочи страха и ниската си политическа култура и мощно и категорично каза НЕ на хищниците.Да,ама-не.Те продължават политическите си врътки за да грабнат отново властта с цялото си дебелоочие,без да ги е еня,че народът им показа своята "любов".Май-ната му на народа.Дорде шават ще управляват.Народе,тежко ти!
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гееберао-седеразите отново се подигечват нч БГ народеца.
21
1
 
12
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
До Nadia Nikolova"Вожда". Яко. Надке, малка пиратке, ша та схрусам;))) Вожда, кога опре, работата до Разпятие и да сподели съдбата на 'Началника", то бяга кът дявол от тамян. Дори не иска, като добрият разбойник да бъде съразпнат до "Началника" отядсно и д аотиде с него в Рая. затуй ще го разпнем отляво, като лошият разбойник, за да се озова директно в Пъклото у казаня
20
2
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
25 години - кражби, злоупотреби и калинки. Всичко що е кадърно и можещо се евакуира и останаха шепа свестен народ с болшинство от некадърни и нагли негодници. И тоя поръчков референдум - просто една жалка клоунада:(
19
1
 
20
 
! Отговори
Не скачал кат маймун преди 7 години
Страхотен лозунг ! СДС - "25 гадини по сините стъпки"... забравили са да добавят ... ВСЕ НАЗАД И ВСЕ КЪМ ДЪНОТО И РАЗРУХАТА !!!
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко им сапунисва въжето, което реформаторите сами ще наденат на шията.Даже нямат инстинкт за самосъхранение!
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако през комунизъма хората можеха да видят истинското лице на капитализъма, сега наричан ЕВРО-АТАНТИЗЪМА, никога, ама НИКОГА нямаше да допуснат такава грешка.Щото едни КОМУНИСТИ, смениха други КОМУНИСТИ и казаха, че това е капитализъм.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрация не се прави от мутри и разбойници! За нас е добре, че всички наши съседки се развиват по-добре от нас и емигрирането ще е лесно и евтино.
15
1
 
12
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Демокрация се прави с закони,истинска работеща и независима прокуратура и полиция която да следи спазването на закона и да работи. Ама българина това не го устройва. Той си е свикнал да краде, да кара като ***, да псува а за това на запад се лежи в затвор. По -добре е да си паркира в градинката , да не плати за асансьора, да открадне на някой тасовете...друг през това време усвоява милиони по европроекти,трети е консултант, прокурорът си е получил своето и нищо не прави....това е живота в БГ
14
1
 
12
 
! Отговори
Атанас преди 7 години
"100% мажоритарни избори никога не са устройвали СДС"Разбирам ги тези от СДС - кандидатите им за депутати по правило за нагли тарикати и рано или по-късно това става ясно за избирателите, примерно Лукарски - типичен случай
13
7
 
2
 
! Отговори
!!!!!! преди 7 години
До До ХА-ХА-ХА !Първо погледни реално на нещата после злобей .Човекът го е написал много правилноС *** като теб демокрация не се прави .
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева избяга като подплашена кокошка през задния двор.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Власт на всяка цена. Трябва им време да довършат започнатите кражби и после на почивка с пълни джобове. Паляци нещастни! Продажници! Яхнаха вълната на протеста на цицата, кучето, пияното и красивите - умни и млади и употребиха народната енергия за лична облага.
10
1
 
17
 
! Отговори
Yakov преди 7 години
Ама тези политици управляват държавата ни като тяхно ЕООД. До кога?
9
1
 
17
 
! Отговори
закривай преди 7 години
Накрая вирусът си заминава заедно сприемника. На тия талибани дължим затриването на милата ни родина.
8
19
 
10
 
! Отговори
До ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Другарю, Комунизмът съсипа България!А Евроатлантизмът отвори очите на хората.И по-умните и находчивите, знаещите и можещите емигрираха в западна Европа и Америка.Защото не искаха да карат само лека кола Запорожец и Москвичи, да гледат само руска телевизия.И в магазините да пазаруват с купони, а банани и кока-кола само по празниците и то в ограничени количества.Никога повече комунизъм! Да живее ЕС !