Борисов: Всички ще посрещнат 2017 г. там, накъдето са тръгнали

Пътят Айтос-Карнобат е отворен, автомобилите са изведени от участъка
Обновена: 31 дек 2016 14:05 | 31 дек 2016 13:47, Анисия Иванова
186

Снимка: Facebook

Премиерът в оставка Бойко Борисов обещава, че всички ще посрещнат Новата година там, накъдето са тръгнали

"Пътят Айтос-Карнобат е отворен. Бедстващите автомобили са изведени от участъка. Аз съм на място. Обещавам, че всички ще посрещнат Новата година там, накъдето са тръгнали", пише Борисов в профила си във Facebook.

В публикацията, придружена от няколко снимки, той отбелязва, че остават затворени за движение първокласният път "Петолъчката" - Бургас и АМ "Тракия" в отсечката п.в. "Зимница" - Бургас.

Повече от това не може да се направи – опесъчават, чистят, стотици камиони са на пътя, каза премиерът при пристигането си на АМ "Тракия", цитиран от "Фокус".

"Запознали сме се с обстановката още от снощи“, обясни той. Във връзка с това как се е стигнало до тази ситуация, премиерът в оставка коментира, че това е природа.

„Виждате танкове, влекачи, какви машини сме докарали. Природата е по-силна от човека. Като говорим за климатичните промени, сега вече на всички им става ясно какъв ще е светът през следващите години. Пожарникарите, полицаите показаха геройство в тази виелица“, поясни той.

По думите му ситуацията е нямало как да бъде избегната. "Защо не го избегнат в Америка, в Европа или другаде. Как да се избегне? 120 км вятър – в момента, в който се изчиства, вижте какво става. На всеки 30 мин. пускаме информация. Ако бяхме затворили магистралата, щеше да се образува тапа до София“, поясни Борисов.

На въпрос какво се прави за бедстващите хора Бойко Борисов заяви: „Навсякъде хотели, детски градини, бяхме в Карнобат, автогарата е отворена, взимат се хората един по един. Но просто трябва да пробием пътя. Пробихме го, сега изтегляме една по една колите, изчистваме го. Докато не мине виелицата, не трябва да се мърда“.

"Спрях поне на 10 места да извличаме коли. Поне 20 човека ги спрях да ги питам като виждат каква е поледица защо е тръгнал с жена си и децата, те казват – прав си, връщам се. Стой си в къщи, до 13-14 часа дават да намалее вятърът“, коментира той.

"Краят му се видя. Ще продължим да чистим. Ако може хората да не пътуват, ако няма болен или нещо друго. Стотици хора, стотици камиони и вие най-добре ги виждате. Армия, пожарна, пътнопочистваща техника, началниците им – всички. ТИР-овете продължават да нахалстват. Аз не знам каква е тази наглост. 50 лева глоба, плащат и тръгват. След 1 километър ще отидем пак да го теглим“, заяви още Борисов.

По думите му една от основните причини за блокадите са тежкотоварните автомобили, които нарушават забраната за движение в определени участъци.

„Като застане ТИР, а срещу него снегорин, от двете страни колите. Качете се и опитайте да изместите техниката. Сега виждате, че една по една колите ги караме, извличаме“, обясни премиерът.

По разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов военнослужещи от Българската армия се включиха от 03.00 часа сутринта в помощ на бедстващите хора на магистрала "Тракия", съобщиха от Министерство на отбраната.

В дейностите участват един модул със 7 специализирани машини от военно формирование 22 220 – Сливен от състава на Сухопътните войски, един модул с 5 броя техника от военно формирование 32 890 – Бургас от състава на Военноморските сили и един модул с 2 броя техника от военно формирование 48 940 – Бургас от състава на Съвместното командване на силите.

До момента военнослужещите са помогнали за извозването на десетки бедстващи хора и са изтеглили блокирани в снежните преспи тежкотоварни автомобили и автобуси. В ранните часове на нощта военнослужещите от Сухопътните войски са транспортирали майка с 6-месечно бебе до най-близкото село Венец, където да пренощуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Великия Боко Гръмовержеца от Банкя казва,значи така ще да е!Въпреки,че нямаше да бъде нормално,ако нямаше да е така!Тази вечер всички ще пием в чест на Слънцето от Банкя,щото ако не е той,утре може и да не се съмне!
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглата Тиква по бтв ; Спрял съм на магистралата над 20 коли и ги питам - каде си тръгнал в тоя сняг с жената и децата!? А те ми викат - прав си! И обръщат! хахаха тоа като Ким Чен Ун
54
0
 
13
 
! Отговори
dora преди 7 години
A Lili Vinetkata na koi ostrovi si peche debeloto dupe???????
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямало смисъл да се чисти докато не спряли снега и вятъра, обаче, ако бяха минали два снегорина, след тях можеше да се придвижат поне закъсалите, а не да оставят хората 20часа в преспите.
52
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
през Новата Година на изборите един шут на ГЕРБи на всички подмазвачи и некадърници от тази партияникога не съм гласувал за БСП,но сега ще гласувам за тях.
51
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХОРА ДА СТЕ ЗДРАВИ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ,ЧЕ СТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ВЕЛИК НАРОД ,НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ БЪЛГАРИЯ И СЕ СЪБУДЕТЕ. КУРАЖ БЪЛГАРИ ,БЪДЕТЕ СМЕЛИ ,ЗАЩОТО ТЪРПЕНИЕТО ВЕЧЕ НИ Е ИЗЧЕРПАНО ,КРЪВОПИЙЦИТЕ НЯМА ДА СПРАТ ДА ТОЧАТ КРЪВТА НИ , ТЯХ ГИ ОПРАВЯ САМО СОПАТА И ТЯХНОТО МЯСТО Е В ЗАТВОРА. ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ И ГИ НАТИРЕТЕ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО АКО ИСКАТЕ ДА ОСТАНЕ БЪЛГАРИЯ.
50
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
баф та у наглата банкянска тиква ей...
49
3
 
19
 
! Отговори
Малеее преди 7 години
На герой ли се правиш бе Това е пълна трагедия как така с танкове да отварят пътя който минава Бойкото,а за обикновения българин пътят е затворен.До кога ще ни мамите с такива глупости.
48
4
 
16
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Пожелавам на народа на България едно безборисово бъдеще!
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОООО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ТРЪГНАХМЕ ЗА ЕВРОПА ОЩЕ ПРЕЗ 1889 Г. НО , ДО ЕВРОПА И ОТТАТЪК ДО АМЕРИКА СТИГНАХТЕ САМО ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ КОМУНИСТИТЕ А 80 % ОТ БЪЛГАРИТЕА НИЕ СЕ ВЪРНАХМЕ 20 ГОДИНИ НАЗАД И ТАЯ СИРОМАШИЯ КОЯТО НИ ТРЕСЕ СЕГА НЕ СМЕ Я ИСКАЛИ .ВИЕ Я ПОИСКАХТЕ ТАЯ СИРОМАШИЯ ЗА НАРОДА СИ ,ЗАЩОТО МРАЗИТЕ НАРОДА СИ И ЛАКОМИЯТА ВИ Е ОГРОМНА !
46
6
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
другаре, ше ви го нарисувам нагледно да си представите на позитано кво пропуснаха. зима . снег. задръстване. ората реват, а не-комерсиалните и не-зависимите национални медии къртат лев. идат 3 въртолета, кацат излизат овенните да раздават помощи излиза бънди с натовската си бойна форма и почва по радиото да кооординира операцията по спасяването. тва нещо по рейтинг би задминало "деня на независимостта". ама другаре, вие седите и плювате тиквата. що е по лесно. и щото е на аванта.
45
2
 
12
 
! Отговори
До дд преди 7 години
Умния политик прави така, че различните системи в държавата работят и без неговото присъствие, а не 10см сняг, и хората по 20часа в преспите.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Доктора Редно е да напишеш -ЧЕРВЕНАТА ТИКВА -ЧЕРВЕНАТА СПЛУТА ТИКВА .
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
'Айде стига сме мрънкали, снегът спря, току виж са разчистили и хората си продължат пътуването !Не ми се мисли, ако вали сняг една седмица, шок и ужас !
42
12
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
другаре, къде ви е генерала - летец, истинския маж? тука некв позьор ревеше за евакуационна техника, а къде е бънди да кацне на поляната с ми-17 като столетов на шипка с казаците? нема го. нема и да го има.
41
2
 
16
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Баце накрая ще каже, че всички са искали да празнуват на петолъчката.
40
2
 
10
 
! Отговори
дд преди 7 години
Те, да му бяха казали по раничко на бах ***, че ще има сняг.. щеше да отиде и да излови всичи снежинги, той това го може ногу добре, владее силата!! ХАХА, където има беля да се покаже, да се снима, и айдее да го нема! Умният политик прави така, че проблемите да се сведат до минимум, а тъпият, ходи да се прави, че ги решава! Лелее, и къ ще е кат си отиде шлиферчо.. закъсваме го и това си е.. няма кой да реше лентичките, да гаси пожари, да рине сняг.. да прави тутуруто на брюксел и чичо сам
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Ей дри..зльо , знаеш ли че е 122 ,2 милиметра . Знаеш ли как се нарича 28 цеф- ОСНОВНА . Знаеш ли какво е ОТМ- Основна точка на Мерача . Знаеш ли какво е мерник -равник -ъгломер .Знаеш ли че мериш ,,назад ,,а среляш напред ,знаеш ли какво ставаше на с. Варвара, Чубра Корен ,Знаеш ли кой е 7 ГРАД .Заради такива дрр..зльовци кята теб Тиквата давоа оръжие на международна терористична организация ИДИЛ ,а за заплати и пенсии на Българите -кучета ги яли . ГЕРБ.-ИДИЛ
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реклама на ГЕРБ и Борисов , нищо др няма на снимките
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банго Васили е - ромската нова година , навън да става каквото ще ние празнуваме