Полицаите в стрес, тестват ги за знания – 30 въпроса

Ако на повече от 10 отговорят грешно, тогава...
3 яну 2017 08:00,
93
Полицаите в стрес, тестват ги за знания – 30 въпроса
Снимка: архив, Булфото

До края на октомври всяка година служителите на МВР ще минават през тест за проверка на знанията. Това предвижда наредбата за професионалното обучение, пуснато за обществено обсъждане от силово ведомство.

Причината са последните промени в Закона за МВР, които предвиждат годишна проверка и оценка на професионалната подготовка на полицаите.

Тестът по специализираната подготовка ще съдържа 30 въпроса, като полицаите ще имат време от един част да решат въпросите. Ще бъдат подготвяни по три варианта с въпроси, като в деня на препитването ще се тегли чрез жребий един от тях.

Досущ като на избори, задължително трябва да се използва син химикал, а верният отговор да се отбележи със знака "Х". Не се допуска преписване, размяна или пък преснимане на теста. За да издържат препитването, служителите трябва да имат минимум 10 грешни отговора. Ако две поредни години не издържат тества, личен състав трябва да информира прекия им началник.

В наредбата се предвижда и провеждане на професионални обучения. Освен провеждането им под формата на специализирана, физическа, стрелкова подготовка и подготовка по полицейска лична защита, се въвежда и пети вид – пожарно-стрелкова. За всяка от петте вида е регламентирано ясно кои държавни служители участват и подлежат на проверки за оценяване, пише "Монитор".

Повишението в длъжност пък ще става след успешно завършена професионална подготовка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
24
 
! Отговори
gose преди 7 години
егати!!!<<За да издържат препитването, служителите трябва да имат минимум 10 грешни отговора.>>Някой без грешни отговори би се провалил!?!Тази статия от полицай ли е писана?
56
1
 
9
 
! Отговори
Ал. преди 7 години
До Анонимен Гус.ин Анонимен, тия ".ТЕЛЕктуални , втори и трети въпрос не ги знаех, ама имам четвърти, ако позволите: зачертай правилния отговор: Главният герой на Сервантес е "Донки ХОД" или "Дон Кихот"? Свежарско, нали?
55
3
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Немойте ,бе !!! Че останеме без полиция !!!
54
5
 
10
 
! Отговори
дааа преди 7 години
Вие гледайте тези *** да не ви дойдат в къщата!!! Тогава ще падне голям смях!
53
3
 
5
 
! Отговори
Ал. преди 7 години
До Анонимен Ако има правоъгълна маса, нужни са 5 души - един на масата, държи крушката, а четирима въртят масата, по посока на часовниковата стрелка. Дали ми е верен отговорът?Добре де, ами няма ли да има кръстословици за уморени интелектуалци, като например: хоризонтално - малкото име на Бойко Борисов или - гранична река, започваща с Д и завършваща на ...унав? Интелектуални въпроси, чакащи своя отговор!
52
6
 
10
 
! Отговори
Циник преди 7 години
...чисто, и просто?! Полицай след баня!Полицая не трябва да мисли - трябва да изпълнява! Най-якия пример - генерал Бойка Борисовия...кът съ пенсионира - шъ си дочете Винету!
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НаблюдателИма вариант и с 4 - 1 държи лампата, двама масата а четвъртия гледа да не дойде тока.E за този вариант съм чувал... :))
50
2
 
6
 
! Отговори
Хм преди 7 години
"За да издържат препитването, служителите трябва да имат минимум 10 грешни отговора.":)))
49
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 41 преди 7 години
До Анонимен 41Тази Златка е готов за полицай :) Да го назначават веднага!
48
1
 
9
 
! Отговори
.................... преди 7 години
"Ако две поредни години не издържат тества, личен състав трябва да информира прекия им началник".АБСОЛЮТНА ПОДИГРАВКА!!!
47
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Анонимен 5 (пет) са необходими. Един държи лампата и четирима въртят масата. Има вариант и с 4 - 1 държи лампата, двама масата а четвъртия гледа да не дойде тока.
46
2
 
2
 
! Отговори
крушка преди 7 години
До АнонименПетима - един стъпва на масата и държи крушката на фасунгата, а 4-*** въртят масата.
45
1
 
9
 
! Отговори
аврам преди 7 години
знаете ли в малките населени места,за какво става дума
44
2
 
4
 
! Отговори
айде един жокер преди 7 години
ама и ти си милиционер драги! Отговора е 5 броя !!! четиримата държат масата на която е стъпил петия умник и я въртят по посока на часовниковата стрелка за да се завърти крушката!!!!!!
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без проблем могат да използуват листовките от "4 ти километър", само да не се окажат твърде сложни за милиционерите.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНай-сложният въпрос сигурно е от рода на: "Колко милиционера са необходими за да се завие една електрическа крушка на полилея?"чувал съм, че били нужни 4, ама може и да бъркам... :)))
41
2
 
9
 
! Отговори
а така! преди 7 години
"Ако две поредни години не издържат тества, личен състав трябва да информира прекия им началник".Това е някаква откровена подигравка със всички! Значи първия път като не го издържи ще му кажат кои отговори е сбъркал, да си ги запише и ако е пълен крeтeн и следващата година пак не запомни нищо ще информират прекия му началник с който си пият ракията всеки ден. А оня ще си го премести от левия в десния джоб и ще си запише на кой може да разчита когато му трябват *** за *** работа.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-накрая малко да ги стегнат тия!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Журналистическата неграмотност вече е повсеместно явление - не само в ТВ, а и в печатните издания и сайтовете!
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпрос 1: Името на най-голямата българска река, започващо с Д... и завършващо на ...УНАВ; 2: Има ли съществителни на Маркс; 3: Подчертайте правилното - "Ханко Брат" или "Хан Кубрат"