Ненчев: Цацаров - проводник на руската хибридна война?

Защо иначе би му повдигнал обвинение за ремонта на МиГ-овете
Обновена: 10 яну 2017 10:57 | 10 яну 2017 10:50, Камелия Цветанова
77
Ненчев: Цацаров - проводник на руската хибридна война?
Снимка: Булфото, архив

Военният министър в оставка Николай Ненчев изрази опасението си, че главният прокурор Сотир Цацаров е проводник на руската хибридна война в България”.

Още по темата

Повод за позицията му са повдигнатите му обвинения за ремонта на изтребителите в Полша, с което е довел до ощетяване на руската компания РСК "Миг”.

Ненчев е категоричен, че с решението му са спестени 6 млн. лв. държавни пари, самолетите са се увеличили като брой и всички са изправени. По думите му той е защитил българския интерес, след като рамковото споразумение с руската РСК "Миг” му се е сторило подозрително, а цената твърде висока.

Министърът в оставка добави, че изготвената тогава докладна от ген. Румен Радев, който по това време оглавяваше ВВС, го е насочила към Полша като по-добър избор за ремонта на двигателите и офертата е била за около 1 млн. лв. по-малко от тази на руската компания. Била е изпратена и делегация, което да установи, че ремонтите ще се извършат качествено.

"Следейки материалите по делото се чудя дали Цацаров не е проводник на руската хибридна война в България”, заяви Ненчев пред bTV.

Той уточни, че трябва да бъдат разследвани други хора и документите, които той е предоставил по делото дават
много информация.

"Румен Радев беше голям привърженик на НАТО и Атлантическата идея и това е очевидно от докладните му. Във времето рязко се промени отношението му към атлантизма и прави опити за сближаване с Русия", коментира Ненчев.

Все пак той се надява, че Радев има вътрешни убеждения, които го карат да е близък до атлантическата идея и ще бъде президент на всички българи.

Ненчев добави още, че над 100 военнослужещи са се включили през последните дни с помощ и военна техника в борбата със снега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
Moje sa niakoi raboti poliazite i 4ehite da sa napred v edna posizia ,no RUSIA POKASA NA ZELIA SVIAT S KOLKO GODINI E NAPRED V VOENO OTNO6ENIE.VIDIA SE V SIRIA. KATO SE IMA PREDVID 4E TOVA NE BE6E NAI NOVOT KOETO RASPOLAGAT.VSI4KO TOVA OSTANA V SIRIA.
61
1
 
1
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
До помнещ(истинският)А ти не си ***... Просто си обратното на остър.
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всички престъпници и крадци по света е виновен Путин .Наглостта на самозабравилите се чиновници няма граници.
59
2
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
На съд, Николайчо, на съд. А после с раирана пижама. Бъдещето е пред тебе. Евроатлантическите ценности и турско-българската флотилия - също.
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата какво я грее ощетяването на чуждата компания РСК миг?Ония *** главния за какъв се мисли?
57
15
 
4
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Някой по надолу го беше казал абсолютно точно:Нормално ли е, в държава член на НАТО, военният министър дава двигатели да се ремонтират в държава от пакта и главният прокурор да го обвинява за това.Това е пълен абсурд.Гледам форумните *** веднага се активизираха да ни обясняват колко *** и плешив бил Ненчев и как било параноя да обвиняваме руснаците за всичко...Руснаците влияят на европейската политика от поне 10 години с парите които Европа им плаща от газ и петрол. Това е най-тъжно
56
5
 
16
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
ох, мамо мила. Руснаци назначават американски президент, руснаци назначават български прокурор. Руснаци откъснали Англия от Европа.. Това параноя или... предполагам,че руснаци са виновни затова,че Ненчев е дебел
55
2
 
9
 
! Отговори
nina преди 7 години
Във всеки договор има клауза за неизпълнение. Съгласно нея дали България няма да плати повече от "икономисаните" пари?!А що се отнася до този господин-очаквам всеки един момент да се разплаче на ТВ екрана.Няма ли достойнство този човек, няма ли деца, за чието унижение да мисли?!
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това болно от параноя недоразумение да се маха час по-скоро от политическия небосклон,че е срам за нацията.Не знам защо още го канят по разни студия,какво има да им каже,не виждат ли,че за нищо не става.
53
2
 
2
 
! Отговори
помнещ(истинският) преди 7 години
До ivailo1403: Г...ак. Нищо друго не мога да кажа. Дано децата ти не берат горчивите плодове на твоето предателство.
52
15
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
До Анонимен 43: Бъди сигурен че работата на поляците е със светлинни години по добра от тази на руснаците. Казвам го от собствен опит работил съм и с поляци и с чехи и с руснаци най много и то в областта на авиацията. Такова животно като руснака (с малки изключения) няма даже в нашите ширини.А относно чехи и поляци давам малка преднина на чехите но и двете нации са светлинни години пред руснаците (говоря за авиация).
51
7
 
7
 
! Отговори
pomne6t (istinskiqt) преди 7 години
До Анонимен 53:A "Бе" ***. 30 години (от 1974 до 2005) съм се занимавал с руска авиационна техника , независимо какво е положението с проектиране и производство поддръжката на тази техника от руснаците винаги е била трагична. Така че аз съм сигурен че основният ремонт на двигателите в Полша е изпълнен на много по високо ниво от това което предлагат руснаците. Защо мисля така? 1987 БГА "Балкан"закупи Ан24 от Русия и Полша втора употреба.Разликата беше от небето до земята в полза на Полша.
50
4
 
7
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЦАЦАТА Е ПРОВОДНИК НА БОКО, А БОКО Е ПРОВОДНИК НА МАФИЯТА !!!
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този селски бик ще изкара и Папата виновен, само и само той да е чист! Ако го понатисне Цацата може и Бойко да въвлече в заверата. Не че някой ще се очуди де! ***, долна, подла душичка! На това му се вика змия в пазвата.
48
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненчев е прав и беше добър министър на отбраната. Каквото можа направи сред гнездото от ченгета и рублофили, наречено министерство на отбраната. Цацаров е един от "тримата шишковци". Няма смисъл от коментар. шишковците са хора на Русия и на комунистическата върхушка. Тя ги закърми, тя ги издигна, тя им даде откраднатите пари от хората.
47
5
 
20
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Хохохх, и тоя взе като Плевнелиев да се филмира с някакви "хибридни войни" от страна на Русия... Колко е *** горкия...
46
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално ли е, в държава член на НАТО, военният министър дава двигатели да се ремонтират в държава от пакта и главният прокурор да го обвинява за това.Това е пълен абсурд.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Debelia zazarov e 4ovek na zezo i boiko te go dokaraha ot plovdiv i gl prok. stana gerb agent milioneri da v plovdiv jena mu milionerka koi ja proverava a i zazarov kolko e bogat
44
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aбе един логичен въпрос- Когa дебелия Цaцaров ще обвини русофилски политик че е нaрушил интересa нa aмерикaнскa фирмa? И после рaзпрaвят, че Бългaрия " не билa" губерния нa рaшистaн...aйде у .....
43
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацаров никога не е бил,не е и няма да бъде провдник на никаква "руска хибридна война".Този *** е загубил и малкото мозъчни гънки,ако въобще е имал такива.Ако Цацаров си гледаше както трябва работата, той отдавна трябваше да е в затвора и не само за МИГовете.